Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir de sizin ya da anne babanızın üzerine bir mülk olmaması şartı varmış.1. Sıfır daire ya da teslimi kesinleşen ama inşaati devam eden daire, daha önce oturulmuş daire kabul edilmiyor.
2. Geçtiğimiz bir sene içinde ev alıp satmamış olmak.
3. Üzerinizde başka tapu olmaması,
4. 1. bölge sayılan illerde yaşıyorsanız en az bir yıllık ikamet şartı.
Peşinat ve kredi konusunda şimdilik bankaların kafası da karışık, devlet bankalarının kredi vereceğini biliyorum ama özel bankalar da dahil mi belli değil, o yüzden net bir şey bulamadım, araştırıyorum bulunca ekleme yaparım.
Sizin üzerinize mülk olmayacak, 18 yaşından büyük olmak yeterli bekar da olsanız evli de anne babanın mülkü size engel değil diyor, ama evliyseniz eşin mülkü ortak sayıldığı için başvuru hakkı vermiyor.Bir de sizin ya da anne babanızın üzerine bir mülk olmaması şartı varmış.
Anne baba uzerine mulk olabilir, es uzerine olamazmisBir de sizin ya da anne babanızın üzerine bir mülk olmaması şartı varmış.
Şartlar uysa bile, satış sitelerinde evlerin değeri açıklama yapılır yapılmaz yükselmeye başladı, daha da devam eder gibi, satan da noterde gerçek değerinin altında fiyat gösterirse, banka o fiyata göre kredi çıkarır, zor görünüyor.Şartlara uyan birileri var mı,merak ediyorum
Bekarlar için diye duydum anne baba üzerine mülkü .Anne baba uzerine mulk olabilir, es uzerine olamazmis
Hiç birikimi olmayan birisi bu evi alabilir mi
Zaten çıkarsız yardım yapmaları beklenemezdi. ben de dün meşhur sarı siteen ev fiyatlarına bakayım dedim, ne önceden yıldızladığım evleri bulabildim ne de fiyatı mantıklı bir ev.yaşadığım şehirde biraz araştırma sonucu şöyle pis bilgilere ulaştık: müteahhitler vergi kaçırmak için evin değerini az gösteriyorlar. 1.500.000 tl’lik eve 500 bin gibi komik bir rakam kredi olarak çıkıyor.
kredinin full çıktığı bir ev hiç bulamadık. oran olarak biraz fazlasına kredi çıkıyorsa o oranı evin normal değerine ekleyip satış fiyatı koymuşlar. yukarıda bahsettiğim bir milyon beş yüz binlik eve bir milyon kredi çıkıyorsa evi neredeyse iki milyona satıyorlar yani.
benim pek umudum kalmadı