• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

örnek olay siz ne düşünüyorsunuz??

gkcenglish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
294
2
118
Ankara
Aynı işyerinde çalışan arkadaşalardan biri yurtdışına gidiyor ,bir diğer arkadaş ona kendisine getirmesi için değeri 1200 tl olan bir cep teli sipariş ediyor.Yurtdışındaki arkadaşın bavulu çalınıyor yurtdışındayken ve kendi eşyalarıyla beraber telefonda gidiyor.Geri geldiğinde siparişi veren arkadaş çalınan telin yarı parasını veriyor.Şimdi siz olsaydınız ne yapardınız ?? Ben karar veremedim ama benim başıma gelse çaldıran olsam karşı taraftan para isteyemezdim,siparişi veren olsam parayı vermeyi teklif ederdim heralde.Nasıl doğru olurki galiba onların yaptığı doğru olurdu yarı yarıya bölüşmek ......

çaldıran kişinin döndükten sonra telefonun yarı parasını alması çok yanlış bence..
diger eşyalarının parasını birinden alabilecekmi hayır..
kendi almış kendi kaybetmiş.. isteyen kişiye birşey gelmemişkiii.... neden yarı parayı versin..

çaldıran olsam para isteyemezdim... bu sebepten ver paramı diye yapısamazsın yakasına kimsenin sonucta caldırmıssın caldırmasaydın da diyebilir karsı taraf...

ama karsı taraf olsam yardımcı olmak adına durumum da musaitse yardım etmeyi parayı vermeyi teklif ederdim elbette...

karsılıklı mutabık olunması gereken meseleler bunlar

çaldıran kişinin döndükten sonra telefonun yarı parasını alması çok yanlış bence..
diger eşyalarının parasını birinden alabilecekmi hayır..
kendi almış kendi kaybetmiş.. isteyen kişiye birşey gelmemişkiii.... neden yarı parayı versin..

Öyle ama o telefonu onun için aldı yani karşı taraf istemese 1200 tl vermeyecekti ve kaybolmayacaktı...

yurt dışına gidip gelen çok arkadaşım var ve asla böyle şeyler sipariş etmem, ancak bulamadığım bir kitap vb.

bana böyle ekstra sorumluluk yüklenmesini istemediğim gibi, kimseye de yük olmak istemem. ben de kendim çaldırsam para isteyemez ama sipraiş etmişsem parayı vermeden de rahat edemezdi için. parayı veriri sanki kendim gittim dönüşte kendi valizmi çaldırdım olarak düşünür bir daha da emanet iş yüklemezdim kimseye. çaldıran kişiysem de isteyemez ama bir daha da asla sipraiş almazdım.

dediğiniz gibi çaldıran kişi ekstra 1200 tl lik bi şey almayacaktı sonuçta.

Back