Canim eşim cok sulamış ben yokken. Ondan sonra mini mini bocekler oldu. Mantar oldu ama kestim tarcınladim.
Yosunla sardim. Vitamin veremedim süt damlattım bidaha çay da dökerim. Guneşte aliyor camın dibinde perdeden geceni aliyor. Acaba cok mu geldi. Buranin havasıda nemli kuru degil
annemin bir arkadaşı var kadın ne dikse hiç olmyor en basiti kuru soğanı alıp topraga yerleştirse yeşil soğan olmyor bile.Canım benim etiketlemişsin ama inan ki hiçbir bilgim yok bu konularda , babam yanımda olsaydı sorardım ona babam bilirdi
Soğan diksem tutmuyor o derece yani , bayramda babam küçük bir saksıda fesleğen vermişti onu bile kuruttum çürüdü bakamadımBexy
annemin bir arkadaşı var kadın ne dikse hiç olmyor en basiti kuru soğanı alıp topraga yerleştirse yeşil soğan olmyor bile.
Canim kararan yerler hasta oluyormus iste. Sende resimlerini at bakalim nasil durumu. Hasta yerlerini kesmek gerekiyormus canım. Topragini degistirmek gerekiyormus. Hastaliklara cok acik bi cicek oldugu icin kesecegin makasi camasir suyu yada kolonya ile temizlemen gerekiyormus. Sonrada mantar olmasin diye tarçın dokun yaziyordu bende netten ögrendim bunları :)
annemin bir arkadaşı var kadın ne dikse hiç olmyor en basiti kuru soğanı alıp topraga yerleştirse yeşil soğan olmyor bile.
Benim kv de de cicek hastasi bi gorsen. Er buldugu boş kabı deler cicek diker hemen evin heryeri cicekAnnemde yanımıza gelecek bir süreliğine ama daha tarih belli değil ocakta olur baharda olur şimdiden çiceklerini düşünüyorbabam ben bakarım diyor ki bakarda bilir ne kadar su vereceğini ama yinede güvenemiyor tek su vermekle iş bitmiyor diyor diplerine bakılması gerek budanması gerek vs
şimdi var mı bilmiyorum ama vardır bence .
Tüh ya artik o kadar sulamiyorum kurumasini bekliyorum ama bu seferde küflenir gibi oluyo anlamadım kiÇok Sulanmadan olmuş gibi
Canim sphagnum yosununa sardin dimi?! Baska yosun olmazBenim kv de de cicek hastasi bi gorsen. Er buldugu boş kabı deler cicek diker hemen evin heryeri cicekbi ara yol kenarlarindaki parklardaki bahcelerdeki ciceklere sarmisti onlari almak istiyodu esimle gittik 1 liralik 10 15 tane cicek alip o duyguyu bastirdik biraz
Bu biraz hastalik galiba
Ayy bebegim çok sagol vallahi sevindim ya birnizde olmasınaCanim sphagnum yosununa sardin dimi?! Baska yosun olmaz
Bi de orkide normal toprağa konmaz özel orkide toprağı alacaksın, o hastalıklı toprağa tekrar koyma.. ve Direk gün ışığına maruz kalmamalı ama aydınlık olmalı yeri..benim 12 tane var
Tüh ya artik o kadar sulamiyorum kurumasini bekliyorum ama bu seferde küflenir gibi oluyo anlamadım ki
Cok tesekkur ederim canım umarimUmarım düzelir
O yosun sphagnumsa eğer o da çok islakliktan çürümüş gibi görünüyor, bi de dediğim gibi normal topraklar orkideye olmaz cürütür zavalliyi... yaşamasını istiyorsan agackabugu hindistancevizli lifi şişe mantarı parçaları gibi şeylerden hazırlanmış özel toprak almalısın... ve ilk yapacağın şey o bitkiyi en az bi hafta susuz bırak biraz kendine gelsin ve kaloriferin yakınında da tutmaAyy bebegim çok sagol vallahi sevindim ya birnizde olmasınao yosun spagnum mu spmaymun mu ne iste o degil mi? ben o sanıyorum
Kuzum benim koca gitti biliyon bu yavrucukta tam yogun zamanda hastalandi bakamadım pek gidemedim cicekiye malum burası köy ya
Eski topragi attim balım bunuda baska cicekten arakladım
Canım o kökler ve tarcinli olan eski hali ama ilk attigim fotolar en son hali üstten yaprak cikti bi tane canim daha minicikSimdi dikkatimi çekti bu resizler farklı zamanlarda mi çekildi öyleyse bana son halini at bakayim
Ben o kökleri kestim topragi attim canim dedigin gibi curumuslerdi. Simdi yeni bi yosunda bardakta olan eskisi buyuk saksıdaydı.O yosun sphagnumsa eğer o da çok islakliktan çürümüş gibi görünüyor, bi de dediğim gibi normal topraklar orkideye olmaz cürütür zavalliyi... yaşamasını istiyorsan agackabugu hindistancevizli lifi şişe mantarı parçaları gibi şeylerden hazırlanmış özel toprak almalısın... ve ilk yapacağın şey o bitkiyi en az bi hafta susuz bırak biraz kendine gelsin ve kaloriferin yakınında da tutma
Öncelikle onu üç bardaktan tek bardağa indir ve altına delikler aç, o yosun çok ıslak görünüyor kağıt havluyla yosunun suyunu al... orkideyi yine yosuna sar bardağın içine koy yosun kurumadan sakın sulama, hatta orkide kendine gelene kadar yani kökler biraz büyüyene kadar fisfisli şişeyle sula sadece nemlensin... orkide sıkıya gelmez iyi hava almasi lazım nemi sever ama islakliktan hoşlanmaz aydınlığı sever ama direk güneş ışığının sevmez böyle şeyler iste:)) ve sürekli ordan oraya taşıyıp durma, aydınlık bi yere koy orda dursun... orkide toprağıni da en kısa zamanda temin et, sadece ağaç kabuğu ve ponza taşı yeterli gelmeyebilir... alacağın Substrat yani orkide toprağının içinde torf olmasa daha iyi olur ona dikkat etBen o kökleri kestim topragi attim canim dedigin gibi curumuslerdi. Simdi yeni bi yosunda bardakta olan eskisi buyuk saksıdaydı.
O zaman ilk carsiya gittigimde alırım yada evde kendim hazirlayamaz miyim? Agac kabugu ponza tasi falan koysam ?
Ay canim benim cok tesekkur ederimm :)Öncelikle onu üç bardaktan tek bardağa indir ve altına delikler aç, o yosun çok ıslak görünüyor kağıt havluyla yosunun suyunu al... orkideyi yine yosuna sar bardağın içine koy yosun kurumadan sakın sulama, hatta orkide kendine gelene kadar yani kökler biraz büyüyene kadar fisfisli şişeyle sula sadece nemlensin... orkide sıkıya gelmez iyi hava almasi lazım nemi sever ama islakliktan hoşlanmaz aydınlığı sever ama direk güneş ışığının sevmez böyle şeyler iste:)) ve sürekli ordan oraya taşıyıp durma, aydınlık bi yere koy orda dursun... orkide toprağıni da en kısa zamanda temin et, sadece ağaç kabuğu ve ponza taşı yeterli gelmeyebilir... alacağın Substrat yani orkide toprağının içinde torf olmasa daha iyi olur ona dikkat et