puantiyelicorap
Lucyy34
Bir orkidesever olarak tecrübelerimi sizlerle paylaşayım:)
Öncelikle bu mavi orkideleri büyük bir hayranlıkla alıyoruz ya.. Çiçekleri solup tekrar açtıktan sonra bunlar ilelebet beyaz açacak sakın şaşırmayın:) Evet bunu da tecrübeyle öğrendim. Eşim büyük bir hevesle aldı getirdi. Büyüttüm baktım. Çiçekleri soldu ve sonra hep beyaz açtı

Bunların köklerine çivit veya renklendirici atıyorlar bilginizbolsunm o sararma ve noktalar da bundan sebep olabilir.
Daldırma yöntemini yaparken suyun içine maden suyu karıştırmanız orkidelerinizin mineral almasını sağlayacaktır. Ayda bir maden suyu takvisyesi yapabilirsiniz.
Çeşmenin altinda suyla yıkama yöntemi uygulayıp hem köklerin hem de yaprakların temizlenmesini sağlayabilirsiniz . Ama sonrasında yaprakları ve özellikle yaprakların dip kısımlarını peçete ile gizelce kurulamalısınız. Yaprak köklerinin islak kalması çürümeye sebep olabilir.
Şeffaf saksı kullanırsanız kökler güneş ışığından daha güzel beslenir.
Toprağı ve köklerin kuru kalmamasını sağlayın. Dibinde sürekli su bulunsun nem alsın. Ama toprak çok cıvık cıvık su da olmasın .
Direkt güneş almasın aynen böyle devam
Yaprakların üzerindeki tozları düzenli nemli peçeteyle silin ki yaprakları nefes alsın.
Saksı küçük geldiğinde saksi değişimi icin çiçeklerin dökülmesini bekleyin. Torf yerine çam kozalagini parcalayarak da kullanabilirsiniz.
Çiçekler döküldüğünde tepeden başlayarak köke doğru dal kuruyacaktır. Dalını kesin ki yeni çiçek için kökten dal çıksın . Genelde kesim işlemini dipten 3.boğum derler ama bu biraz da dalın yeni filiz verio vermemesiyle alakalı.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kızlara iyi bakın, sormak istediğiniz birşey olursa seve seve tecrübelerimi paylaşırım