• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orijinal Parfüme Ve Yerli Parfümlere Niçin Az Rağbet Var ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
siteye şöyle bir gözattığımda büyük bir çoğunluğun yabancı pahalı parfümlerden kullandığını okudum...belki de yanılıyor olabilirim..

ama aklıma şu soru geldi...yerli parfümler içinde de gayet başarılı parfümler var..fiyatları da yabancıların neredeyse dörtte biri kadar..

aramızda yerli parfümlerden kullanan kaç kişi var ? ve yabancı parfüm tercih edenler niçin yabancı tercih ediyor ?

yerliler içinde en çok beğendiklerim... tiaras, xo, angie, carmina sensation, plus cridance, emotion....sizin seçimleriniz neler ?

Ben yabancı kullanıyorum neden demişsin

1- Yerli parfümlerde koku ile birlikte yayılan keskin bir alkol kokusu alıyorum

2- Koku hep aynı tazelikte kalıyor kirlenmiş gibi durmuyor birkaç saat sonra yani bozulmuyor ağırlaşmıyor farklılaşmıyor

3- Koku teninizin üstünde kalmıyor sizinle bütünleşiyor yani havanıza siniyor. Oysa yerli parfümler hep ten üzerinde kalıyor.

4- Son dönemlerde cecile önerdiler yerli ve başarılı diye ilk başta evet hoşlandım ama şişe bitene kadar - ki bitiremedim- koku formu değişti hoşlanmadım.

5- Yerli parfümler kendi kokularını üretmek yerine yabancı parfümlerin benzerlerini üretmeye çalıştıkları için biraz da başarısız oluyor zannımca.

6- Yabancı parfümde teninize uyanı buldunuz mu koku ile yıkanmanız gerekmiyor sabah gelirken sıkın şu sıcak havalarda bile yenilemeniz gerekmeden tüm gün sizi rahatlıkla götürüyor.

Şimdi aklıma gelenler bu kadar

Silviacım yerli koku demişsin ama şu verdiğin isimler bile yabancı yani resmen taklitler isimlerde kokularda yukarıda ismini verdiğin kokulardan emotion kullanmıştım ama tenime uymadı ayrıca zamanla koku ağır gelmeye başlıyor halbuki yabancı orjinal kokular öyle değil ilk kullandığından nasılsa koku aradan bir sene geçse bile aynı kokuyu duyuyorsunuz.

yorumlarınız için sağolun arkadaşlar..
zamanla şişe içinde durdukça kokunun bozulmasından ve farklılaşmasından bahsetmişsiniz..100 ml yerine 50 ml alırsanız ve de daha çabuk bitirirseniz bu sorunu yaşamayacağınızı düşünüyorum..bir parfümün zaten 1 seneden fazla beklemesine sıcak bakmıyorum ben..alınan kullanılmalı hemen..
ben öyle yapıyorum ve böyle bir sorunla pek karşılaşmadım..

yorumlarınız için sağolun arkadaşlar..
zamanla şişe içinde durdukça kokunun bozulmasından ve farklılaşmasından bahsetmişsiniz..100 ml yerine 50 ml alırsanız ve de daha çabuk bitirirseniz bu sorunu yaşamayacağınızı düşünüyorum..bir parfümün zaten 1 seneden fazla beklemesine sıcak bakmıyorum ben..alınan kullanılmalı hemen..
ben öyle yapıyorum ve böyle bir sorunla pek karşılaşmadım..

Doğru söylüyorsun silviacım bende her zaman yerli malı kullanılmasından yanayım ama insan bazı şeylerde söz geçiremiyor kendisine birde bir parfümü bir sene bekletmeye sıcak bakmıyorum diyorsun valla insan 250 ytl. verince sıcak baksada bakmasada az az uzun süre kullanmak istiyor yerimseniben

Doğru söylüyorsun silviacım bende her zaman yerli malı kullanılmasından yanayım ama insan bazı şeylerde söz geçiremiyor kendisine birde bir parfümü bir sene bekletmeye sıcak bakmıyorum diyorsun valla insan 250 ytl. verince sıcak baksada bakmasada az az uzun süre kullanmak istiyor yerimseniben

haklısın canım a.s 250 ytl lik parfümü 1 sene içinde anca paris hilton falan bitirebilir sengözlerimebaksanab:Roflol:

Ben asla bir parfümü 1 yıl bekletmem 250 ytl de para vermem. Büyük firmaların dönem dönem indirimleri oluyor ben onları takip ediyorum ya da şöyle söyleyeyim onlar beni takip ediyor. Müşteri kartım var parfümde indirim oldu mu arayıp haberdar ediyorlar mesela bu yıl içinde sevil'den 50 ml'lik iki kofreyi (Badi losyon ve duş jeli dahil) kadın ve erkek 88 ytl'ye aldım. Üç ay önce Tekin Acar'da 30 ml 30 ytl kampanyası vardı 90 ytl'ye 3 farklı parfüm aldım. Bence bunları takip edin karlı çıkarsınız.

Bir de yeni parfümler var onlar indirime girmez epey bir süre. Siz sadece güzel koku değil, yeni olsunu arıyorsanız o kadar para mecburen verirsiniz yoksa benim gibi ucuza maledersiniz.

Ben asla bir parfümü 1 yıl bekletmem 250 ytl de para vermem. Büyük firmaların dönem dönem indirimleri oluyor ben onları takip ediyorum ya da şöyle söyleyeyim onlar beni takip ediyor. Müşteri kartım var parfümde indirim oldu mu arayıp haberdar ediyorlar mesela bu yıl içinde sevil'den 50 ml'lik iki kofreyi (Badi losyon ve duş jeli dahil) kadın ve erkek 88 ytl'ye aldım. Üç ay önce Tekin Acar'da 30 ml 30 ytl kampanyası vardı 90 ytl'ye 3 farklı parfüm aldım. Bence bunları takip edin karlı çıkarsınız.

Bir de yeni parfümler var onlar indirime girmez epey bir süre. Siz sadece güzel koku değil, yeni olsunu arıyorsanız o kadar para mecburen verirsiniz yoksa benim gibi ucuza maledersiniz.

Evet bazı özel günlerde yılbaşı,anneler günü vs. indirim yapılıyor dediğiniz gibi o günlerde almak gerekiyor ama takip etmek meselesi işte ben body losyon ve duş jeli yerine 100 ml'lik alıp biraz daha fazla verip uzun süre kullanıyım diye düşünürdüm zaten o bahsettiğim 250 ytl lik parfümüde bir kere aldım ve çok memnun kaldım yani verdiğim paraya değdi zaten çok sık koku alan ya da değiştiren biri değilim,tavsiyeniz için teşekkürler.Kampanyaları takip etmekte yarar var daha karlı çıkarız.

Yabancı marka parfümleri tercih ediyorum. Cünkü koku kalıcılıkları yerlilere oranla cok fark ediyor. Koku kalitesi de aynı sekilde.. favori parfüm markam ise christian dior.
Silajı, kalıcılığı, kalitesi ile tercihim yabancı ünlü markalar oluyor. Diğer arkadasın da dediği gibi malesef uygun fiyatlı kokular hemen bozuluyor. Ve zaten yerli malı olanların coğu da o kokuların takliti. Aslında tercihimin büyük bir sebebi de parfümlere duyduğum ilgi. Sadece güzel kokmak değil bendeki amaç.

Back