Oriflame Kozmetik Tarafından İcraya Verildim.

kybele35

Hüzün Kovan Kuşu
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
1.364
167
173
Merhabalar.Bugün İlamsız Takiplerde Ödeme Emri başılkı bir belge yollandı Oriflame tarafından.Ama şöyle bir durum söz konusu.Ben herhangi bir belge imzamaladan üye oldum oriflame a.Bir senet görmedim.Sadece TC mi söyledim, öylelikle üye yaptılar.Demek istediğim eve t ürünleri internetten sipariş ettim.Daha önce oriflame a ödemeler yaptığım olmuştu.Ama herhangi bir senet imzalamadım.İtiraz hakkım ne derece geçerli olur bu durumda ve bana zaman kazandırır mı ödeme süresi için?Şimdideb teşekkürler...

Oriflame kozmetiğe borcun olmadığı halde icraya verilmiş olamazsın canım eskiye ait ödemen falanmı kaldı acaba.Senet değil ödemen gereken borcu ödemediğin için icra takibi yollar sana.Ayrıca avukatla konuş ve ödeme zamanı bildir hatta şöyle yap avukat ücretlerinide isteyerek size oldukça yuklu bir meblağ borç çıkaracaklardır siz bu borcu bu tutarda ödeyemeyeceğinizi buna durumunuzun olmadığını söyleyin şuanda bir uygulama varki biz bunu gecenlerde avon borcu olan bir arkadaş için uyguladık icra yollayamadıkları için ana parayı almaya razılar firmalar.

Canım borcum var ama ben bi belge imzalamadım.Yani anlatmak istediğim imzalı bi belgemi vs kimlik bilgilerimi yollamdan sadece TC kimlik nomu söylemek suretiyle üye yapıldım.Bu böyle olduğu halde icraya verilmem ne derece yasal onu merak etmiştim...

Ahh benim bu oriflameden çektiklerim..

Kim tarafından üye yapıldınız bilmiyorum ama ben üyeyken danışmanım meger benim adıma siparişler veriyormuş borçlarınıda ödemiyormuş.. Kaç kere geldi bu icra mesajı. en sonunda kadını şikayet ettim dava açtılarda kurtuldum kadından.
Tabi ödenmemiş borçlarınız varsa buda bir faktör. Uzun süre ödenmeyince sürekli böyle mesajlar geliyor.

Mesaj gelmedi canım.Direk İlamsız Takiplerde Ödeme Emri başlıklı bir kağıt geldi.Pazartesi günü avukatı arayıp 1 Haziran a kadar süre istemekten başka çarem yok...İcra avukatları anlayışsız olur derler ama inşallah öyle olmaz 260,74 TL lik faturam icraya verilince 563,00 TL olmuş.Haciz de gelse üzerime kayıtlı bir mal yok, telefonum da akıllı değil.Sadece bilgisayarım var.O da çalışmam için tek ihtiyacım olan şey.web tasarımcıyım çünkü.oturduğum ev kira olduğu gibi eşyalar da bana ait değil ve ev sahibim bulundumğum ilin cumhuriyet savcısı.

Dün itiraz ettim borca.Avukat numarası yazmıyodu kağııta, oriflame ın numarasını yazmışlar.Aradım, 2 saat telefonda bekledim.Çok sinir oldum.Dün gittim itiraz ettim.Ana para ve gecikme faizini kabul ediyorum ama avukat masraflarını ödemem dedim.Çünkü beni üye yapan sadece TC kimlik nomu aldı.Herhangi bi sözleşme imzanmadı.Ben de itiraz dilekçeme yazdım bunu.Beni üye yaparken sözleşme imzalanmadı, kimlik fotokopim, ikametgah belgesi, banka hesap cüzdanı fotokopisi yok ellerinde bana ait dedim.Çünkü biliyosunuz ki bunlar üyelik için istenen belgeler.Bu şirketin yasal açığıdır ve bana mal edilemez dedim.Aradılar 1 saat önce.İsterseniz ana parayı yatırın sadece kem küm... Pazartesi yatırıcam ben de.

Kural olarak siz herhangi bir senet imzalamamış olsanız bile herhangi bir borcunuz var ise alacaklı olduğunu iddia eden kişi veya kurum sizin aleyhinizde ilamsız takip yoluna başvurabilir. Bunun için takip talebinde alacağının sebebini açıklamış olması yeterlidir. Hatta herhangi bir belge sunmak zorunda da değildir. Zaten elinde senet olan alacaklı ilamsız takip değil " Kombiyo senetlerine mahsus icra takibi yöntemini" kullanır. İki takip arasındaki fark birinde alacaklının elinde geçerli bir kambiyo senedi yani senet, çek veya poliçe olmalı diğerinde ise herhangi bir belge olmasına dahi gerek yoktur. Oriflame muhtemelen size yapmış olduğu satışlar nedeniyle alacaklı olduğu miktarı sizden talep etmiş. Bunun için size fatura göndermiş (faturayı göndermemiş olsa bile ürünü gönderip teslim etmiş olabilir) ve siz de ödemeyi yapmamışsınızdır. Tabii bu parayı sizden alabilmek için öncelikle size ürünü göndermiş ve teslim etmiş olduğunu kanıtlaması gerekir. Eğer ürünü gönderdiğini ve teslim ettiğini kanıtlayamazsa sizden herhangi bir bedel tahsil edemez. Ancak siz icra takibine itiraz ederseniz ve alacaklı (Oriflame) itirazın iptali davası açarak ürünü size göndermiş ve teslim etmiş olduğunu kanıtlarsa lve siz takipten önce ödemeyi yapmış olduğunuzu kanıtlayamazsanız borcu takip talebinde gözüken miktar (size gönderilen belgede yazılı olan miktar) + icra masrafları + icra avukatlık ücreti + Alacağın %20 si tutarında icra inkar tazminatı + itirazın iptali davası masrafları + itirazın iptali davası avukatlık ücreti ile birlikte ödemek zorunda kalırsınız. Tabii ki sizin yaptığınız gibi alacaklı arayıp sadece ana parayı ödeyerek borcu kapatmak da bir yoldur ancak bu ödeme karşılığında ya alacaklıdan borcunuz kalmadığına dair bir yazı alın ya da icra dosyasının kapatıldığından emin olun. Aksi taktirde sizden asıl alacağı tahsil edip daha sonra itirazın iptali davası açarak yukarıda yazılan miktarları da sizden tahsil etme yoluna gidebilirler. Kısacası alacaklı ile anlaşarak sorunu çözmeniz avantajlı bir yöntemdir ancak bu ödeme karşılığında mutlaka borcunuz kalmadığına dair bir yazı almalı veya icra dosyasının kapatılmasını sağlamalısınız.
İyi günler dilerim.

Çok teşekkür ediyorum cevabınız için.Şöyle bir durum var.Temsilci olarak gözüküyorum ama belgelerim yok...İmzalı bi sözleşme yok...Yani sadece internetten alışveriş yaptım diyebilirim.Şuan borcum kapandı ve bir problem kalmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…