70-80lerdeki sag-sol olaylari ile bugun olanlar arasinda nasil bir baglanti kurabilmis anlamak mumkun degil. O zamanki sag sol olaylari fikir catismalarindan kaynaklaniyordu, sag solun fikirlerini, sol da sagin fikirlerini begenmiyordu. Bu gunki gibi devletin tepesinde yapilan hirsizlik, yolsuzluk, rusvetin kavgasi degildi. 30 milyon dolarciklarin sifirlanmasini destekleyenlerin, Suriye ile bunun ustunu kapatmak icin savas cikartma komplosu ile 25 askerimizi gozu kapali sehit etmeye hevesli bir iktidari savunanlarin cikarttigi bir kavga degildi. Ya da onlara karsi bir tepki degildi. PKK liderleri ile elelele tutusup agitlarina aglayanlar icin yapilmis bir sarki da degildi "Batsin bu dunya". O zamanlar bildigimiz Orhan Baba da bu insanlari destekleyecek, yanlarinda gulucuklerle poz verecek adam degildi. Sen cok degismissin be Orhan, ya da biz seni hiiiiic taniyamamisiz. Yaziklar olsun sana...
Isadamlari da varmis orada, neden hep sanatcilara yukleniyor musuz... Bak hele sen... Isadamlarinin kar gutmek icin her naneyi yiyebileceklerini kaniksadigimizdan, ama sanatcilari halkin gonlunde cok daha yuksek bir yere koydugumuzdan, evlerimizde sarkilari ile turkuleri ile her gun konuk ettigimizden ve artik onlarla ozdeslestigimizden olabilir mi acaba? Evimde sevdigim sanatcilarin posterleri, resimleri oldu gencligimde, ama hic bir gencin odasinin duvarinda ben bir isadaminin posterini gormedim bu yasima dek, bundan olabilir mi acaba? Sen ne bicim sanatcisin be Orhan? Bunlari sorman mi gerekir? Bir sanatci ruhu tasiyan herkesin aklina ilk gelecek sey degil midir bunlar? Halka malolmus sanatci diye birsey duymadin mi hic? Yoksa halka malolmus isadamlari var da ben mi bilmiyorum? Yaziklar olsun sana Orhan...