• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Organik topraksız üzüm pekmezi ve diğerleri....

ayzbhr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2015
9
0
1
40
Merhaba arkadaşlar;
26 aylık bir oğlum var o ek gıdaya geçene kadar marketlerde sıradan raflardan alışveriş etsem de mümkün olduğunu kadar hazır ürün kullanmayan ev yapımı kışlıklar hazırlayan biriydim ancak oğlum doğduktan sonra organik gıda raflarının önünde buldum kendimi:)
Tüm paketleri tek tek okuyup gıda mühendisi kuzenime saatlerce sorular sormaya başladım. Evde peynir, yoğurt, sucuk, reçel, marmelat, salça, erişte, çorbalık, tarhana, turşu yapıveren biri oldum:)
Son günlerde pekmez toprağı aklımı kurcalamaya başladı biraz akademik makale kurcaladım ve anladım ki üzüm pekmezi ya kimyasal kullanarak ya da kalsit türü beyaz bir toprak karıştırarark yapılıyor aksi taktirde üzüm pekmezi asitik değerini dengeleyemiyorsunuz. Ancak toprak ne yaparsanız yapın tam olarak pekmezden ayrışmıyor ve pekmezle birlikte toprak da tüketmiş oluyorsunuz. İşin kimyasal koruyucu kısmından söz etmeye gerek bile yok...

Ben oğlum için kimyasal ve toprak kullanmadan pekmez yaptım eğer arzu eden olursa bebeciklerine de yapabilirim... Henüz fiyat ne olur bilmiyorum çünkü oğlum için yaptığımdan maliyet hesaplamadım açıkcası. Niğde'de yaşıyorum ve üzüm bağımız, meyva bahçemiz var kendi yetiştirdiğimiz ilaçsız gübresiz üzümleri kullanarak yapıyorum...
Arzu eden olursa yukarıda bahsettiğim ev yapımı ürünlerden de yapıp yollayabilirim.

Merhaba arkadaşlar;
26 aylık bir oğlum var o ek gıdaya geçene kadar marketlerde sıradan raflardan alışveriş etsem de mümkün olduğunu kadar hazır ürün kullanmayan ev yapımı kışlıklar hazırlayan biriydim ancak oğlum doğduktan sonra organik gıda raflarının önünde buldum kendimi:)
Tüm paketleri tek tek okuyup gıda mühendisi kuzenime saatlerce sorular sormaya başladım. Evde peynir, yoğurt, sucuk, reçel, marmelat, salça, erişte, çorbalık, tarhana, turşu yapıveren biri oldum:)
Son günlerde pekmez toprağı aklımı kurcalamaya başladı biraz akademik makale kurcaladım ve anladım ki üzüm pekmezi ya kimyasal kullanarak ya da kalsit türü beyaz bir toprak karıştırarark yapılıyor aksi taktirde üzüm pekmezi asitik değerini dengeleyemiyorsunuz. Ancak toprak ne yaparsanız yapın tam olarak pekmezden ayrışmıyor ve pekmezle birlikte toprak da tüketmiş oluyorsunuz. İşin kimyasal koruyucu kısmından söz etmeye gerek bile yok...

Ben oğlum için kimyasal ve toprak kullanmadan pekmez yaptım eğer arzu eden olursa bebeciklerine de yapabilirim... Henüz fiyat ne olur bilmiyorum çünkü oğlum için yaptığımdan maliyet hesaplamadım açıkcası. Niğde'de yaşıyorum ve üzüm bağımız, meyva bahçemiz var kendi yetiştirdiğimiz ilaçsız gübresiz üzümleri kullanarak yapıyorum...
Arzu eden olursa yukarıda bahsettiğim ev yapımı ürünlerden de yapıp yollayabilirim.
güncel

Merhaba Arkadaşlar;

Az önce bir dizi maliyet hesabından sonra yanıtladığım özel bir mesajdan sonra fiyatları burada da paylaşmak istedim....

Sağlıklı günlerde sevdiklerinizle evlatlarınızla tüketeceğinizi umut ettiğim ürünlerin fiyatları aşağıdaki gibidir....
:) :) :)

İki cesit tarhana yapiyorum biri sirf bebek icin koyun keci yogurdu ile malum o daha yuksek maliyetli oluyor bir de kendimiz icin inek yogurdu ile yapiyorum 1.si 22tl digeri 18tl kilosu.

Eristeyi koy yumurtasi ve degirmenden alinan ozel un ile yapiyorum kilosu 18tl

Biber salcasi kgsu 25tl
Domates salcasi kgsu 20tl

Pekmez kgsu 12tl

Dut kurusu 25tl

Organik ilacsiz kis elmasi (amasya) kilosu 3tl
İlacsiz Ankara armutu kislik kilosu 4tl

Tursu henuz yapmadim maliyet veremeyecegim suan.

Kavanozda acili/acisiz domates adet 12tl

Zeytinlerimiz olunca zeytin de yapiyorum:)
sikma yagimiz bu sene satis icin yeterli mi henuz emin degilim:)

Oglum icin peynir yogurt vs gibi sut urunleri de yapiyorum salamura peynir de gonderebilirim ancak maliyet hesaplamadim hic:KK66:

Arzu ederseniz firinlanmis manti icin de maliyet hesabi yapabilirim:KK66:

Tesekkurler....

Back