- 19 Ağustos 2023
- 845
- 482
-
- Konu Sahibi Sekerportakaliii
Yok hayır iflas ettikten sonra başlamış yani organik olmayan dış etkenlerden kaynaklı demek sanırım o yüzdenOrganik olmayan sanki sonradan demek gibi. Uyuşturucu mu kullanıyor veya o tür bir şey?
Organik olmayan psikotik bozukluk, diğer adıyla atipik psikoz, şizofreni tanı kriterlerini tam olarak karşılamayan ama ortak çok fazla semptomu olan bir akıl hastalığıdır.Merhaba arkadaşlar başlıktan anlayacağınız üzere benim bir korkum var. Babam ben kendimi bildim bileli psikiyatrik rahatsızlığı var. Organik olmayan psikoz tanısı almış. Ben psikologla görüşüyorum bir yıldır. Son seansta ben 3 yaşındayken benim yanımda amcamı bıçakladığını hatırladım hemde amcam bize geleceğini söyleyip gelmediği için. Tüm çocukluğum boyunca çok zor şeyler yaşadım hiç bir zaman normal bi aile yapım olmadı. Okulda hep sessizdim çok zorbalık gördüm hem maddi yönden zorluklar vs. Bunlara rağmen okudum öğretmen oldum şimdi başka şehirde tek yaşıyorum arabamı aldım . Terapi sürecinde bunlarla yüzleşmeye başlayınca kendimi çok kötü hissettiğim zamanlar oluyor bazende genetik bu durum ya bende de başlarsa diye korkuyorum. Özgüven kaybım çok fazla olduğu ve baba eksikliğiyle büyüdüğüm için normal şeyler de yaşamadım yetişkinlik sürecinde de ağır travmalarım oldu ilişkilerde vs . Bunların birikip patlamasından korkuyorum. Şu an için tek sıkıntım depresyon yaşamam o da günlük hayatımı etkileyecek kadar değil
Dış etkenlerden kaynaklı şey genetik değildir. Bence bir psikiyatristten randevu alın, babanızın durumunu anlatın. Çocuk yapınca geçme ihtimali var mı diye sorun.Yok hayır iflas ettikten sonra başlamış yani organik olmayan dış etkenlerden kaynaklı demek sanırım o yüzden
Teşekkür ederim bilgilendirme içinOrganik olmayan psikotik bozukluk, diğer adıyla atipik psikoz, şizofreni tanı kriterlerini tam olarak karşılamayan ama ortak çok fazla semptomu olan bir akıl hastalığıdır.
Doğuştan gelir. Sonradan oluşmaz.
Sadece ilk atağın presente olmasını bekler, herhangi bir şey tetikleyebilir bunu.
Evet psikoz ırsidir, yani genetik geçişi vardır ama ailede var diye alt soylarda illa olacak diye bir şey yok.
Canınızı sıkmayın.
Çünkü bu konuda fazla düşüne düşüne bu sefer alakasız herhangi bir şeyi ona yormaya başlayacaksınız.
Sevgiler
Organik gecisli olanlarda genelde beyin icinde bir bolgede lezyon ve bu lezyonun yarattigi sorunlar oluyor.Yok hayır iflas ettikten sonra başlamış yani organik olmayan dış etkenlerden kaynaklı demek sanırım o yüzden
Teşekkür ederim öncelikle kaç yaşındasınız acaba ben 32 yaşındayım sanırım benimde geçmiştirOrganik gecisli olanlarda genelde beyin icinde bir bolgede lezyon ve bu lezyonun yarattigi sorunlar oluyor.
Annemde psikiyatrik tedavi görüyor, MR vb goruntulemelerinde vestibuler bölgeyle alakali sorunlar tespit ediliyor, norologun aciklamasi ise su yonde, "vestibuler bolgedeki bu lezyon vb olusumlar, aslinda dogumla birlikte birkac hafta icinde (en gec) yok olmaliydi ama annenizde yok olmamis, bunun yarattigi bası bilmem ne bölgesini etkiledigi için psikiyatrik sorunlar ortaya cikiyor"
Yani genetik gecis sart degil, benim anne tarafimda bu rahatsizliklar organik olarak mevcut bizde dahi genetik gecisin bir mecburiyeti yok, ben bu gecis sebebiyle arasira norolojik ve psikiyatrik kontrolden geçiyorum, ben de sorun cikmadi, zaten artik organik kokenli rahatsizlik baslamasi icin de yaşım gecti mesela.
Herkesin anlayabilecegi sekilde anlattigim icin hatali anlatim olmus olabilir, kendinizi uzmemeniz adina canli ornek oldugum icin yazdim.
Gecmis olsun.
Ben 32 yaşındayım bu zamana kadar böyle bir belirti olmadı. Kendime sevecen yaklaşma konusunda çok iyi değilim maalesef kendimi sevmeye çalışıyorum ama bu çok kolay bir şey değilOrganik yani genetik bir hastalık olsa dahi, sizde de çıkacak diye bir kural yok. Genlerimiz doğrusal işlemez, genimizde şu şu var illa çıkacak şeklinde olsa hastalıklara karşı korunmak da daha kolay olurdu. Mesela kalp hastalığı gibi düşünelim, bütün ailenizde olsa ama mesela siz yemeğinize egzersizinize dikkat ederseniz siz kalp hastası olmazsınız. Ya da ailede meme kanseri geçmişi vardır siz daha fazla kontrolden geçersiniz. O yüzden bunu kafanıza takıp psikolojinizi bozmayın. Üzücü bir hayatım oldu, geçmişimden ailemden kaynaklı yaralarım var deyip kendinize ekstra sevecen ve dikkatli davranın yeter. Ayrıca uzman değilim uzman arkadaşlar yanlışsam düzeltsin ama klinik ruhsal rahatsızlıklar ergenlik döneminde kendini zaten belli eder diye biliyorum