34 yaşındayım ve bekarım. smear testim temiz olmasına rağmen özel hastanede tesadüfen hpv testi verdim sonuc hpv 16,56,66 pozitif geldi. Smear testim temiz gelmesine rağmen kolposkopik biyopsi yapıldı. (Smear testinde %25 yanılma payı olurmuş.) Biyopsi sonucu Cin3 ve Cin2 geldi. Onkolojik jinekologta leep islemi yapıldı. Neyseki Patoloji sonucum cerahi sınır temiz geldi çok şükür. Hemen gardasil 9 aşısını oldum. Bağşıklık güçlendirici kullanıyorum. (Ahcc,proshield kullanıyorum). Ama korkularım henüz bitmedi. Oral ilişkim olmuştu maalesef ön sevişme sırasında. Baş boyun kanseri yaptığını hiç duymamıştım. Bununla alakalı olarak istanbuldaki iyi bir hastenin baş boyun cerrahına gittim. Ɓaşıma gelenleri anlattım. Hpvye bağlı tümör dil kökünde bademcik tarafımda oluşabilir dedi. Ve maaleser tümör oluşuna kadar birsey yapamıyorlar. Elle muayene etti ve kamerayla dil köküne bakıldı. Tümör yok. Özel laboratuvarlarda oral hpv testi yaptırmamı önermedi ve rahim ağızinda olması, boğazda da olacağı anlamına gelmeyeceğini ve bağşıklığımın boğazda atabilceğini söyledi ve hpv ile iliskili boğaz tümörü olan hastalarının genelde erkek olduğunu söyledi. Tedavide de Hpv ile ilişkili oluşan kbb kanserlerinde radyoterapi ve kemoterapinin daha iyi cevap verdiğini söyledi. Bu konuda bilgisi olan, oral ilişki yüzünden korku yaşayan ve kbb doktoruna gidenler yardım edebilir mi?