• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Orak hücreli anemiler

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.058
30.510
1.123
61
Konya
Bir başka kalıtımasal kan hastalığı olan orak hücreli kanasızlıkta ise alyuvarlardaki hemoglobin bileşimi normalden farklıdır (S hemoglobiani). Bu nedenle alyuvarlar orak ya da yaarım ay biçimini alır. Alyuvarların yaşam süaresi çok kısadır ve hasta kansızdır. Bu hastalık daha çok zencilerde görülür. Bealirtilerini göstermediği kimselerde bu hastalık genlerde saklı kalır. Bu hastaların kat nmda anormal hücre oluşumu vardır faakat kansızlık yapacak kadar çok değildir.
Bu durumda olan kişiler taşıyıcıdırlar. Eğer hastalık taşıyıcı bir kadınla, bir erkek evlenirse, çocuklarında çok şiddetli bir orak hücreli anemi ortaya çıkar. Bu hasatalık için öne sürülen üre ve siyanat teadavileri henüz deneme devresindedir. Kan tranfüzyonları ile hayatın devamı sağalanabilmektedir.

Bir başka kalıtımasal kan hastalığı olan orak hücreli kanasızlıkta ise alyuvarlardaki hemoglobin bileşimi normalden farklıdır (S hemoglobiani). Bu nedenle alyuvarlar orak ya da yaarım ay biçimini alır. Alyuvarların yaşam süaresi çok kısadır ve hasta kansızdır. Bu hastalık daha çok zencilerde görülür. Bealirtilerini göstermediği kimselerde bu hastalık genlerde saklı kalır. Bu hastaların kat nmda anormal hücre oluşumu vardır faakat kansızlık yapacak kadar çok değildir.
Bu durumda olan kişiler taşıyıcıdırlar. Eğer hastalık taşıyıcı bir kadınla, bir erkek evlenirse, çocuklarında çok şiddetli bir orak hücreli anemi ortaya çıkar. Bu hasatalık için öne sürülen üre ve siyanat teadavileri henüz deneme devresindedir. Kan tranfüzyonları ile hayatın devamı sağalanabilmektedir.
elif merhaba ben orak hücre hastasıyım..29 yaşındayım...paylaşabileceğin başka bilgiler varmı acaba.............??? hihoyyyt

Merhaba, ben de taşıyıcı olabilirim. Yani bi taşıyıcılık durumu var ama talasemi mi yoksa orak hücreli anemi mi olduğuna henüz karar verilmedi. Test sonuçlarını bekliyoruz. Var mı başka hemoglobinopatisi olan? Birbirimize destek olalım, bilgi alışverişi yapalım...

Benim test sonuçlarım çıktı ve sonuçlara göre hem talasemi hem de orak hücreli anemi taşıyıcısıyım.
Folbiol verdi doktor, onu içiyorum.
Kemik ağrılarım ve çabuk yorulmam dışında bi sıkıntım yok.

Benim test sonuçlarım çıktı ve sonuçlara göre hem talasemi hem de orak hücreli anemi taşıyıcısıyım.
Folbiol verdi doktor, onu içiyorum.
Kemik ağrılarım ve çabuk yorulmam dışında bi sıkıntım yok.
Mrb orak hücre taşıyyici olmak tehlikelimidir doktorunuz ne dedi

Back