How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Orak hucre tasiyiciligi

Durisko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
7
1
1
39
Merhaba ilk defa yaziyorum.kizimda akdeniz anemisi tasiyiciligi ve orak hucre tasiyiciligi diye birsey cikti akdeniz anemisi esim ve bende cikmamisti ama kizimda tasiyicilik cikinca doktor bizdende tahlil istedi tekrar talasemi tasiyiciliginda bi sorun olmadigini biliorum ama orak hucre kafama cok takiliyor bilgisi olan varsa yada basina gelen varsa.birde b12 eksikligi cikti igne verdi doktor yaklasik 2 ay once kabizlik yuzunden 1 ay boyunca doktor sebze diyeti vermisti bize sadece sebze yedirmistik o yuzden degerlerinin boyle olduguni dusunuyorum ama kafamada cok takiliyor stres yapiyorum

Hic mi bilgisi olaan yok internetten arastirmaktan bi hal oldum arastirdikca abartiyorum kafamda bakmayim diyirum dayanamiyorum

Abartılacak bişey yok kızınızda sadece taşıyıcılıgı var tedavisi yok bunun çünkü hastalık değil ömür boyu kan değeri normalin altında olacak kansız oldugu için kabızlık sık sık yaşar kırmızı et kırmızı biber(çiğ olcak) bunlardan yemeli.ayrıca en önemli husus evlenirken eş adayının Akdeniz anemili olmaması gerekiyor yine de evlenirlerse doğacak olan çocukları %25 ağır hasta %25 tasıyıcı %50 tam sağlıklı olur bunun en iyi önlemi tüp bebek yapmalarıdır(2016 ya ait Bi yazı ama yine de bilgilendirmek istedim malum işin içindeyim)

Back