Merhaba herkese. İçimi dökmek ve benim gibi bu stresi yaşayan var mı diye sormak için bu konuyu açtım. 5 yaşinda bir oğlum var ve yeni anne oldum kızım 23 günlük. Kızımın doğumundan iki gün sonra oğlum hastalandı. Düşmeyen ateş, ağızda yaralar, boynunda lenf bezi şişmesi. Dolayısıyla çok endişelendik acilde kan testi yaptık nötrosit ve trombosit seviyeleri çok düşüktü doktor acilen Adana Başkent hematoloji bölümüne gitmemiz gerektiğini söyledi. Kızım iki günlük oğlum çok hasta ve ben onunla gidemiyorum ve bağışıklık sistemini bu kadar baskılayan hastalık ne olabilir diye kafayı yiyorum tanı aklıma en kötüsü geliyor ve doktor da bu ihtimalin olabilicegini söylüyor. İlk muayenede periferik yayma elle muayene yapılmış enfeksiyon oranı çok yüksek çıkmış ama sonuçlar çıkana kadar yatış vermemişler evde sonuçları beklerken o iki gün cehennem gibiydi ve bu arada oğlumun ağzındaki yaralar o kadar büyüdü ve diline de yayıldı ki yemek yiyemiyor gece ağrıdan uyuyamıyordu ben de başından ayrılmıyordum aynı zamanda sütüm de gelmiyordu bebeğim kucağımda sabaha kadar ağlıyordum bir yandan da sürekli internetten araştırma yapıyordum. Tekrar hastaneye gittiler periferik yaymada sıkıntı olmadığını ana enfeksiyon uzmanına yönlendireceklerini söylediler enfeksiyon uzmanı da bağışıklık sistemini bu kadar düşüren şeyin ne olabileceğini bulmaları gerektiğini söyledi bu arada oğlumdan bir sürü Kan alındı ve serum takıldı iki gün yatış verildi ve ben hiç birinde yanında olamadım. Sonra test sonuçları çıktı ebv isimli bir virüs pozitif çıkmış. Tanı doktor eşime artık eve gidebileceklerini ve bir ay sonra lenf bezleri de bir sıkıntı var mı diye kontrole gelmemiz gerektiğini söylemiş. Eşim de bana endişelenecek bir durum olmadığını söyledi. Sonra kan değerleri de normale döndü zaten. Şimdi bunu atlatalı nerdeyse 3 hafta olacak ama o sırada yaşadığım stres ve sıkıntıyı asla atamadım içinden sürekli oğluma birşey olacak kaygısı yaşıyorum ve bu hastalığı da araştırınca hiç de masum olmadığını lenfoma ve lösemi gibi kanser türlerine yol açma ihtimalinin olduğunu okudum. Sabahtan akşama kadar bir sürü araştırma yapıyorum biliyorum hiç sağlıklı değil ama lohusalık dönemindeyim ve sürekli içimde bir sıkıntı tasiyyorum oğlumun iyi olduğunu görüyorum ama bu bana yetmiyor ya sonra tekrar hasta olursa ya bu hastalık ilerlerse diye kafayı yiyorum. Destek almam gerekiyor aslında bunun da farkındayım. Etrafımdakileri endişelendirmemek icin çok içimi de dokemiyordum ana en son patladım çok normal olduğunu yaşadığım sürecin verdiği bir kaygı olduğunu söylüyorlar ve evet haklılar da ama benim iyi olmam lazım nasıl yapacağım bilmiyorum. Aranızda çocuğu bu hastalığa yakalanan veya etrafında böyle bir hastalık geçirdiğini söyleyen kimse var mı ? Öpücük hastalığı diye biliniyormuş toplumda çocukluk döneminde çok semptom vermiyormuş aslında belki de bizde vermeseydi ben hiç cocugumun bu hastalığı geçirdiğini bilmeyecektim ve bu kadar kaygı yaşamayacaktım. Bı yandan da diyorum ki bağışıklık sistemi çok mu düşük o yüzden mi böyle ağır geçirdi. Etrafta böyle olan kimse yok kendimi çok yalnız hissediyorum bu yüzden. Eğer böyle bir hastalık geçiren tanıdığınız varsa lütfen yardımcı olur musunuz?