• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Optik nörit

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
merhaba arkadaşlar aranızda ms dışı optik nörit geçiren damardan kortizon kullanan oldumu

merhaba arkadaşlar aranızda ms dışı optik nörit geçiren damardan kortizon kullanan oldumu
Merhaba, ben yakın zamanda kullandım. Tabi şöyle söyleyeyim henüz MS mi değil mi herhangi bir kesinlik yok ama yine de optik nörit geçirdim ve kortizon kullandım. Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş, umarım iyisinizdir. Açıkçası bunu yaşamış biriyle konuşmaya o kadar ihtiyacım var ki. Yani ilerleyen zamanda hayat nasıl oluyor vs.

Merhaba, ben yakın zamanda kullandım. Tabi şöyle söyleyeyim henüz MS mi değil mi herhangi bir kesinlik yok ama yine de optik nörit geçirdim ve kortizon kullandım. Konunun üzerinden biraz zaman geçmiş, umarım iyisinizdir. Açıkçası bunu yaşamış biriyle konuşmaya o kadar ihtiyacım var ki. Yani ilerleyen zamanda hayat nasıl oluyor vs.
Ben ilk nöritten sonra ikinciyide geçirdim 1yıl ara ile.sol gözüm den ikiside hafif bir sorun kaldı görmede malesef.retina bölümüne gidiyodum 10da 9çıkıyo görüşüm.pandemiden sonra gidemedim kontrol llere.mr da 5kere çekilmiştim sorun yoktu çok şükür.pandemi den dolayı nörolojiyide gitmedim kontrole.

Ayrıca ben de depresyon ve anksiyeteanksiyete var troid var.stresli bir insan olduğum için tekrarlamış olabilir.kortizonlarda kötü yaptı psikolojimi.sizinki tek seferlik birşeyde olabilir korkmayın belkide birdaha geçirmeyeceksiniz sağlıcakla

Ben ilk nöritten sonra ikinciyide geçirdim 1yıl ara ile.sol gözüm den ikiside hafif bir sorun kaldı görmede malesef.retina bölümüne gidiyodum 10da 9çıkıyo görüşüm.pandemiden sonra gidemedim kontrol llere.mr da 5kere çekilmiştim sorun yoktu çok şükür.pandemi den dolayı nörolojiyide gitmedim kontrole.

ben şu sıralar baya hastanelerde olduğum için oradayken optik nörit geçiren birinin kontrol zamanı gelmiş ve aramıştı nöroloji sekreterini ‘şu an herhangi bir sıkıntı yoksa hastane daha sıkıntılı kontrole gelmeyin’ demişti. Benim de görmemde bir hatıra bıraktı ve evet alınan ilaçlar psikolojiyi çok etkiliyor insan alırken farketmiyor da kesilince anlıyor neyin ne olduğunu. Benim de MR görüntülerim temiz fakat normal insanlara göre MS riski daha fazla dediler. Açıkçası artık korkmuyorum ilkinde bir bilinmezmezliğin verdiği korku vardı. Umarım siz ve hepimiz için gelmiş geçmiş bir şeydir ve bir daha asla uğramaz.

Back