• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

operasyon sonrası aşırı kilo alıp vermek

PembePeriii

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
9
0
6
İstanbul
Kızlar merhabalar.. 2009da operayon geçirdim göğüslerimden aslında küçük değildi 90 dı göğüslerim fakat aşırı kilo alıp vermekten balom misali söndü ve sarktılar... Doktor bir protez desteğile kaldırdı toparlama yapmadı.. 3 yıl kadar idare etti beni ve yine aşırı kilo alıp vermemden dolayı sonuc eskisinden daha kötü oldu.. Doktorum yaşımdan dolayı toparlatmayı ve ikinci bir ameliyatı tavsiye etmedi bense dayanamayıp baska bir doktora yaptırdım durumumu anlatıp küçük bir göğüs ve dik istiorum dedim toparlama şekli bile lolipop şeklinde değl göğüs uçlarından toplaya toplaya gitmiş çıktığımda 90 dan çok daha büyük bir göğüsüm vardı bana düzeleceğini sölediler fakat 50 kilo biri olarak daha fazla tasıyamayarak ağlaya ağlaya başka bir doktor buldum. 5 ay sonra bir ameliyat daha oldum bu seferde yine küçük denemicek bi boyutta ve içten dikişlerle tutturulmuş göğüs dokum bir yerde içerdeki slikonlar bir yerde yamuk yumuk bir göğsüm var 1 sene geçti üstünden.. Sorum 4 . Bir ameliyat düşünüorum çünkü bu kadar yamuk göğüslerle kendime güveniö tamamen yerin dibinde ve boyutu rahatsız ediyor ama çocuk sahibi olmak istiorum emzirmeye bir engel olurmu? Diğer sorum 4 kere ameliyat olan arkadaslarımız varmı ve yaşadığı sıkıntılar? Diğer sorumsa gerçekten bu durumdan beni çıkarabilicek bir doktor tavsiyeniz varmı ? Şimdiden teşekkürler ...

hay allah gecmıs olsun benım tam tersı göğsüm kucuk bende buyutmeye calsıyorum :)bu konuda bılgısı olan arkadaşlar varmı acaba bende merak ettım dur pembecım acele etme bı araştıralım bakalım

Valla küçüğü ayrı dert büyüğü ayrı.. Ama küçük göğüsü büyütmek daha kolay ve zahmetsiz.. 3 arkadasım yaptırdı inanılmaz mutlular.. Benimki gibi dikiş izi yara bere değiller:( inşallah bi kaç arkadas cıkar surda 2 ayım var yaza ameliyat olucam:(

Kızlar merhabalar.. 2009da operayon geçirdim göğüslerimden aslında küçük değildi 90 dı göğüslerim fakat aşırı kilo alıp vermekten balom misali söndü ve sarktılar... Doktor bir protez desteğile kaldırdı toparlama yapmadı.. 3 yıl kadar idare etti beni ve yine aşırı kilo alıp vermemden dolayı sonuc eskisinden daha kötü oldu.. Doktorum yaşımdan dolayı toparlatmayı ve ikinci bir ameliyatı tavsiye etmedi bense dayanamayıp baska bir doktora yaptırdım durumumu anlatıp küçük bir göğüs ve dik istiorum dedim toparlama şekli bile lolipop şeklinde değl göğüs uçlarından toplaya toplaya gitmiş çıktığımda 90 dan çok daha büyük bir göğüsüm vardı bana düzeleceğini sölediler fakat 50 kilo biri olarak daha fazla tasıyamayarak ağlaya ağlaya başka bir doktor buldum. 5 ay sonra bir ameliyat daha oldum bu seferde yine küçük denemicek bi boyutta ve içten dikişlerle tutturulmuş göğüs dokum bir yerde içerdeki slikonlar bir yerde yamuk yumuk bir göğsüm var 1 sene geçti üstünden.. Sorum 4 . Bir ameliyat düşünüorum çünkü bu kadar yamuk göğüslerle kendime güveniö tamamen yerin dibinde ve boyutu rahatsız ediyor ama çocuk sahibi olmak istiorum emzirmeye bir engel olurmu? Diğer sorum 4 kere ameliyat olan arkadaslarımız varmı ve yaşadığı sıkıntılar? Diğer sorumsa gerçekten bu durumdan beni çıkarabilicek bir doktor tavsiyeniz varmı ? Şimdiden teşekkürler ...

Geçmiş olsun öncelikle..Zorlu,sıkıntılı bir süreç geçirmişsiniz üzüldüm :(
Meme büyütme,küçültme ameliyatı olsun doktorlar bu ve benzeri ameliyatlarda operasyon öncesi ideal kiloda olunmasını ve ameliyattan sonrada ciddi kilo alıp vermelerden uzak kalınmasını istiyorki böyle sorunlar yaşanmasın..
3 kez ameliyat olmuşsunuz ve dördüncü ameliyatını düşünüyorsunuz..Forumda defalarca ameliyat olan arkadaşlarımız var tabi.Kimi aynı doktorla defalarca düzeltme ameliyatı oldu kimide başka başka doktorlara ameliyat olup durumunu düzelttirmeye çalıştı..
Ben iki sene önce meme büyütme ameliyatı olmuştum..İki çocugum var,gögüslerim emzirmeden kaynaklı defome olmuştu.Protez destegi ile gögüslerim toparlandı,dikleştirildi ve gerekli, ideal hacime geldi..Sarkıklık yoktu bende,doktorumda dikleştirme izi gibi bir izi asla vücuduma bu yaşta yapmayacagını söylemişti..İze karşı olan bir doktor zaten,bu yüzdende meme ucu kesisini tercih etmiştik..
Ameliyatımdan bir hafta sonra sag gögsümde bir komplikasyon gelişti ve ikinci ameliyata alındım acil olarak..Daha sonra meme ucu asimetrisinden dolayı üçüncü kez ameliyat oldum..Şu anki durumdan gayet memnunum..Üç kez ameliyat olmama ragmen doktorum tekrar bir bebek sahibi olsanda rahatlıkla emzirebilirsin diyor.
Siz farklı doktorlara ameliyat oldugunuz için daha önce nasıl bir ameliyat süreci olmuş,neler yapılmış,nasıl dikkat edilmiş diger doktor bilemeyecegi için emzirme konusunda net birşey söyleyebileceklerini sanmıyorum..
Sizin için en iyi doktoruda ancak araştırma yapıp görüşerek bulabilirsiniz..Burada doktor tavsiyesi istiyerek yola devam etmeyi düşünürsen yanlış yaparsın..Herkes kendi doktorunu tavsiye eder ve kafa karışıklıgı yaşarsın canım..
Ameliyat olan kişilerin süreçlerini okuyabilirsin,doktor isimlerini alıp görüşebilirsin..
Umarım bu kez güzel,hayırlı bir sonuçlar karşılaşırsın canım Allah yardımcın olsun..

Geçmiş olsun öncelikle..Zorlu,sıkıntılı bir süreç geçirmişsiniz üzüldüm :(
Meme büyütme,küçültme ameliyatı olsun doktorlar bu ve benzeri ameliyatlarda operasyon öncesi ideal kiloda olunmasını ve ameliyattan sonrada ciddi kilo alıp vermelerden uzak kalınmasını istiyorki böyle sorunlar yaşanmasın..
3 kez ameliyat olmuşsunuz ve dördüncü ameliyatını düşünüyorsunuz..Forumda defalarca ameliyat olan arkadaşlarımız var tabi.Kimi aynı doktorla defalarca düzeltme ameliyatı oldu kimide başka başka doktorlara ameliyat olup durumunu düzelttirmeye çalıştı..
Ben iki sene önce meme büyütme ameliyatı olmuştum..İki çocugum var,gögüslerim emzirmeden kaynaklı defome olmuştu.Protez destegi ile gögüslerim toparlandı,dikleştirildi ve gerekli, ideal hacime geldi..Sarkıklık yoktu bende,doktorumda dikleştirme izi gibi bir izi asla vücuduma bu yaşta yapmayacagını söylemişti..İze karşı olan bir doktor zaten,bu yüzdende meme ucu kesisini tercih etmiştik..
Ameliyatımdan bir hafta sonra sag gögsümde bir komplikasyon gelişti ve ikinci ameliyata alındım acil olarak..Daha sonra meme ucu asimetrisinden dolayı üçüncü kez ameliyat oldum..Şu anki durumdan gayet memnunum..Üç kez ameliyat olmama ragmen doktorum tekrar bir bebek sahibi olsanda rahatlıkla emzirebilirsin diyor.
Siz farklı doktorlara ameliyat oldugunuz için daha önce nasıl bir ameliyat süreci olmuş,neler yapılmış,nasıl dikkat edilmiş diger doktor bilemeyecegi için emzirme konusunda net birşey söyleyebileceklerini sanmıyorum..
Sizin için en iyi doktoruda ancak araştırma yapıp görüşerek bulabilirsiniz..Burada doktor tavsiyesi istiyerek yola devam etmeyi düşünürsen yanlış yaparsın..Herkes kendi doktorunu tavsiye eder ve kafa karışıklıgı yaşarsın canım..
Ameliyat olan kişilerin süreçlerini okuyabilirsin,doktor isimlerini alıp görüşebilirsin..
Umarım bu kez güzel,hayırlı bir sonuçlar karşılaşırsın canım Allah yardımcın olsun..

Çok tşk ederim canım herseyden önce... Haklısın tabiki burda tavsiyelerle hareket etmek doğru değil fakat benim tek isteğim biraz daha bilgi edinmek.. Benim en büyük hatamdı kendi doktorumu dinlemeden diğer ameliyatı olmak.. Aslında onu dinleseydim bu durumda olmazdım ama kimbile bilirki o yapmak istemedi hatta bu kadar zor olucağınıda dile getirdi ama cahillik işte ikinci ameliyatı mı anlatsam destan olur yemin ederim ağlarsınız böle bir kasap görmedim çok pişmanım oysaki cokta arastırdım vr herseyden önce doktorun kızı nişanlımın cok yakın arkadasıydı ondan birazda gaza geldim diyim ama istanbul gibi biryerde adı cokkca bilinen bir doktor.. Ne ameliyatım ne cıktığımdaki gelişme nede sonuc bemi hiç mutlu etmedi.. Ailem ve nişanlım bana boşver demeseydi dava bile acıcaktım ikinci doktora cok detaylı ve sıkıntılı bi konu öyle söliim.. Kısaca 3.ameliyatım biraz zoraki oldu diyebilirim dediğim gibi ağlaya ağlaya gittim o ikinci ve üçüncü ameliyatı hiç olmasaydım hatta hiç estetik olmasaydım diye ke di kendimi yedim ama iş işten geçti hem maddi hem manevi gercekten zorladı beni.. Anacım 4. Ameliyatı olup protezleri cıkartmak. Küçük ve doğal göğüslere sahip olmak ve tabiki ilerde emzirmede sıkıntı yasamamak.. Çok tesekkür ederim gerçekten birazda olsa rahatlattınız içimi iki arkadas yazmıs olsada bu bile büyük destek çok saolun..

Çok tşk ederim canım herseyden önce... Haklısın tabiki burda tavsiyelerle hareket etmek doğru değil fakat benim tek isteğim biraz daha bilgi edinmek.. Benim en büyük hatamdı kendi doktorumu dinlemeden diğer ameliyatı olmak.. Aslında onu dinleseydim bu durumda olmazdım ama kimbile bilirki o yapmak istemedi hatta bu kadar zor olucağınıda dile getirdi ama cahillik işte ikinci ameliyatı mı anlatsam destan olur yemin ederim ağlarsınız böle bir kasap görmedim çok pişmanım oysaki cokta arastırdım vr herseyden önce doktorun kızı nişanlımın cok yakın arkadasıydı ondan birazda gaza geldim diyim ama istanbul gibi biryerde adı cokkca bilinen bir doktor.. Ne ameliyatım ne cıktığımdaki gelişme nede sonuc bemi hiç mutlu etmedi.. Ailem ve nişanlım bana boşver demeseydi dava bile acıcaktım ikinci doktora cok detaylı ve sıkıntılı bi konu öyle söliim.. Kısaca 3.ameliyatım biraz zoraki oldu diyebilirim dediğim gibi ağlaya ağlaya gittim o ikinci ve üçüncü ameliyatı hiç olmasaydım hatta hiç estetik olmasaydım diye ke di kendimi yedim ama iş işten geçti hem maddi hem manevi gercekten zorladı beni.. Anacım 4. Ameliyatı olup protezleri cıkartmak. Küçük ve doğal göğüslere sahip olmak ve tabiki ilerde emzirmede sıkıntı yasamamak.. Çok tesekkür ederim gerçekten birazda olsa rahatlattınız içimi iki arkadas yazmıs olsada bu bile büyük destek çok saolun..

Bak canım benim...Benim gögüslerimde meme ucu asimetrisi vardı.Yani bir meme ucum hafif dışarıya dogru bakıyordu.Ameliyattan önce bu durum çok belli degildi ama gögüsler büyüyüpte gerilince bu durum biraz daha belli oluyordu.Gerçi birisi görse yada birisine nasıllar diye göstersem bu farkı anlayamıyorlardı..Birazda insan kafaya taktımı takıyor işte :50: Ben doktoruma gidip geldikçe bu durumdaki rahatsızlıgımı dile getirip doktorumun kafasını şişiriyordum.Doktorum her seferinde yok öyle birşey,çok az var,ameliyat olmaya degmez,kimse anlamaz bile,çogu kişide olan bir durum ne kafaya takıyorsun diyip duruyordu..Ama ben simetri hastası biri için dayanılacak boyutta degildi,manyak gibi küçük olan gögüslerimi nasıl saklıyorsam yine büyük ve güzel gögüslerimi saklamaya başlamıştım..
Başka doktorlardanda fikir aldım,sadece kendi doktorumdan degil..Hiçbiri gel yapalım demedi,sadece protezleriniz çok büyük,ben ameliyat yaparsam protezlerinizi küçültürüm diyordu..Sanki ben boyuttan memnun degilmişim gibi :P Zaten bu nedenle asla ameliyat masasına yatmam çünkü büyüklügü tam ideal,istedigim gibi..
Doktorum artık illallah dedi ve ameliyatımı yapmaya razı oldu,tabi yine her ameliyatta oldugu gibi komplikasyonları olan bir ameliyattı bu.Meme ucu izi kalabilirdi bu sefer,genişleme,açılma yapabilirdi ama benim gözüm görmüyordu bunları.yeterki sütyensiz birşey giyindigimde yada bikini ile oldugumda meme uçlarım belli olursa iki meme ucumda eşit dursun du niyetim :31:
Allahıma şükür bir komplikasyon yaşamadım,sadece cüzdanımda fazla olan param gitti :))
SEnin kendi doktorun senin vücudunu daha iyi tanıyor,seni biliyor tanıyor..SEnin için en iyisini yapmaya gayret ediyor zaten..Haa anlamadıgını,yapmak istemedigini,unursamadıgını düşünürsün o zaman başka doktora ameliyat olmayı düşünebilirsin..Keşke ilk doktorunu dinleseydin..Her ameliyat bir risk taşır ve bazı izler bırakabilir...
Şimdii yapacagın şey nerede yaşıyorsun Istanbuldamı,başka şehirdemi bilmiyorum ama bulundugun şehirdeki doktorlara gidip fikir almak,içine sinen mantıklı gelen doktoru tercih edip bu durumu düzelttirmen olacaktır..Istanbuldaysan daha kolay,muayene ücreti almayan birçok iyi cerrah var.Bizlerinde sana tavsiye edecegimiz doktorlar olacaktır elbette :34: SEn yaz bizler doktor isimleri veririz birkaç tane,sende gidip görüşür içelerinden birine karar verirsin :29: Ve inşallah bu sefer istedigin güzel sonucada ulaşırsın :54:
Öpüyorum şimdilik,bu süreçte hep beraber olacagız inşallah..Sevgiler..

Merhaba
Benim doğuştan problemlerimden dolayı göğsümün biri gelişmemişti ve bundan dolayı tam 4 kere ameliyat oldum. Şimdi detaylarını anlatmıyım ama açtığım konumda var okuyabilirsin.
İlk 3 ameliyatımı tek bir doktor yaptı ondan başkasına gitmeyi düşünemedim o zaman yaşım da küçüktü. 4. Ameliyatımı olmaya karar verdiğimde istanbuldaki tüm doktorları gezdim diyebilirim. Ameliyat olacağım doktora karar vermek çok zor oldu çünkü kimseye güvenmiyordum herkes yalan söylüyor gibi geliyordu. Sonra Erdem Güveni seçtim ona ameliyat oldum, nedeni de şuydu: sürekli göğüs üzerine çalışan, estetik amaçlı değil rekonstruktif amaçlı ameliyat yapan bir doktor. Normalde göğüs kanseri olup göğsü alınmış kadınların ameliyatlarını yapıyor, sürekli amerika’ya gidip yeni yöntemleri türkiye’ye getiriyor ben onu bulduğum için çok şanslıyım. Eski ameliyatımda göğsümde bir sürü iz kalmıştı. Göğüs altında uzun bir çizgi ve üstünde de kocaman bir çizgi vardı, eski doktorum sağolsun. O çizgilerden birini de yok etti, başka hiçbir doktor buna cesaret edememişti bu izler gitmez diyordu. ayrıca da ikisini de birbirine benzetmeyi başardı. eskiden ikisi alakasız duruyordu ben çok üzülüyordum.

Bence fikir almak adına bir görüş , ayrıca göğsünden tekrar ameliyat olmaman gerekiyorsa da o açık açık söyler. İnsanları kandırmak için ameliyata yatırmıyor o yüzden çok güveniyorum ben

Son düzenleyen: Moderatör:
Back