Opera sanatçısı Olivia Ward, ABD’de zayıflama programına katılarak 5 ayda 59 kilo verdi. Zayıflayarak bu yarışmada birinci olan Olivia Ward hem zayıfladığı için mutlu hemde birinci olduğu için. Herkesi hayrete düşüren yarışmacı şimdi halinden çok memnun ve çok mutlu.
Tam 5 ay süren yoğun
egzersiz ve katı
diyet programı ile
fazla kiloluların” yarıştığı Biggest Loser (En Büyük Kaybeden) programında opera sanatçısı
Olivia Ward, en çok “kiloyu kaybeden” oldu ve yarışmayı kazandı. Kazandıkları ise sadece yeni, sağlıklı ve “
zayıf” bir yaşamı değil; aynı zamanda da 250 bin dolarlık para ödülü.
ABD’de 7 yıldır yayımlanan programın Mayıs ayında biten 11’inci sezonunda ilk iki dereceyi Olivia Ward ve Hannah Curlee kardeşler aldı. 20 haftada 118 kilodan 59 kiloya inen opera sanatçısı Ward, ağırlığının yarısını veren ilk yarışmacı oldu. Mayısın son haftası yapılan yarışmanın finalinde tartıya çıkan 35 yaşındaki Ward, baskülde 59 rakımını görünce sevinçten havalara uçtu. Yakın takipte olan “kızkardeşi” Hannah Curlee’yi bir kilo ile geride bırakan Ward, artık modellik teklifi bile alıyor. Peki yıllardır “obez” denilen Olivia’nın yarışmaya katılmasına ne neden oldu? “Yıllarca türlü diyeti denedim. Yarışmaya geldiğimde, ‘Bu işi nasıl yapacağım bilmiyorum’ dedim kendi kendime. Ama eğitmenlerimiz Bob Harper ve Jullian Michaels’ın dediği her şeyi harfiyen uyguladım. İşe yaradı” diyen Ward, evli. Yarışmaya katılmasının asıl nedeniyse çocuk sahibi olmak istemesi ve bir kadın hastalığı olan polikistik over sendromun’un hamile kalmasını zorlaştırması. Doktorlar “Önce kilo ver” deyince, kendisi gibi obez olan 32 yaşındaki kız kardeşi Hannah’ı da ikna ederek yarışmaya katılmış. Yarışmada ikinci gelen Hannah’ın katılma nedeni ise hayatının aşkını bulup evlenmek.
AŞK HAYATI CANLANDI
İkisi, hayatları boyunca beraber tatile çıkmış, kıyafetlerini paylaşmış. İş yarışmaya gelince de çok ‘sağlıklı’ bir şekilde rekabet etmişler. Birincilik ise kız kardeşini bir kiloyla geride bırakan Olivia Ward olmuş. Kamp hayatı zor. Zordan öte bir tür irade savaşı. İşte bu yüzden Ward’ın yarısını verdiği vücut ağrlığını geri almaya niyeti yok. Hayatı boyunca yağlı yiyeceklerden uzak durayacağını belirten Olivia, “Kilomu korumaya ve sağlıklı yaşama bağlı kalmaya devam edeceğim. Haftada 5-6 gün, bir saat egzersiz yapmaya devam edeceğim. Ama hayatımı tamamen kısıtlamak istemiyorum. Patates kızartmasını çok seviyorum. Arada sırada yiyeceğim” diyor. Obez bir opera sanatçısıyken sadece hizmetçi veya cadı rollerini alan Olivia Ward’ı şimdi yeni roller bekliyor. Ünlü moda evleri neredeyse 34 bedene yaklaşan genç kadının kendi kıyafetlerini giymesini istiyor. Hannah’ın aşk hayatı da canlanmaya başladı bile. “Yeniden fark edilmenin keyfini çıkarıyorum” diyen Hannah’ın çevresindekiler de onu yeni “eş adaylarıyla” tanıştırmaya başladı bile.
BİN 200 KALORİLİK MÖNÜ…
Protein ağırlıklı beslenen yarışmacılar, günde bin 200 kalori alıyor. Şunun altını çizelim: Bu diyette karbonhidrat var. Ancak karbohidratı nelerden aldığınız önemli. Yiyecekler yağsız et, “akıllı” karbonhidrat ve besin değeri yüksek sebzelerden oluşuyor. İşte mönüden bazı seçenekler: Kahverengi pirinç, haşlanmış ıspanak, “tereyağlı” limonlu somon balığı…
7 GÜN 7’ŞER SAAT EGZERSİZ
Biggest Loser’ın iki kampı var. Bunlardan biri Utah, diğeri Kaliforniya eyaletinde. Kampa kameralar veya fotoğraf makinesi alınmıyor. Etkinliklerse dörde ayrılıyor: Beslenme, fitness, eğitim ve rahatlama. Yarışmacılar haftanın 7 günü, günde 7 saat egzersiz yapıyor. Kick boks, suda aerobik, yürüyüş, istasyon çalışması gibi farklı sporlar yapıyorlar.
Kaynak.Fazla kilo com.