ben düzenli bir tempoda çalışmadığım için, bilet aldığım ve o biletlerin yandığı çok olmuştur(devlet tiyatrolarında). ücretsiz olarak verdiklerim de bazen gidiyor, bazen gidemiyor. artık son günlerde almaya çalışıyorum.
bir de size eşlik edecek kişi bulma sıkıntısı da oluyor, ben yaşıyorum en azından... bazen tek giderim ama arkadaşla gidip, sonrasında üzerinde konuşup değerlendirmeyi yapmayı tercih ederim her zaman.
hem tanıtım eksikliği, hem de insanların uygun zamanıyla denk gelemediği için gidememesi seyircisinin az olmasının birer etkeni.
reklama para verince bilet fiyatları çok artıyor, o da özellikle öğrenci-emekli kesimi zorluyor.
kişilerin beğenisi olmaması vs vs...
bir sürü etken var aslında.
çeşitli projelerle, ödevlerle sanatın bu yönlerine daha fazla yönlendirmeler yapılabilir aslında, özellikle üniversitelerde... öğrencilerin tanışmalarını sağlasınlar, beğenenler gitmek için fırsat yaratmaya çalışırlar belki...
çok arkadaşım var opera okuyan. hepsinin tek hayali italyada, büyük operalarda oynamak.. istanbul gibi bir kültür başkentinde opera salonu yok :) zaten eksiklik burada.
açık hava tiyatrolarında, kongre salonlarında opera seyredilmez ki.
aslında bakarsanız insanlar jennifer lopez'e, murat boz'a zaman buluyor. benim hazmedemediğim nokta, operanın bu kadar yaradılıştan bu yana ilk şekillenen sanat dalı olup böylesine kaybolmaya yüz tutması.
galiba biraz itici de geliyor insanlara.. asgari ücretin 800 küsür lira olduğu bir ülke de 5 tl'ye satılan bilet bile lüks..
ama murat boza demet akalına 50 lira bilet ucuz :) kızgınım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?