• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Op. Dr. Ebru ZÜLFİKAROĞLU ile Vajinismus Nedir ve Tedavisi

EVA06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
4
0
1
54
Vajinismus nedir?

Vajinismus, bayanların elinde olmadan gelişim gösteren bir durumdur. Cinsel ilişki öncesindeki öpüşme ve sevişme aşaması çok rahat olsa dahi penisin vajinayla birleşmesi durumunda bayan psikolojik olarak panik ve korku duygularının içine girerek partnerini iter. Vajina bölgesindeki kaslar çok sert bir şekilde kasılır. Bunun dışında bazı bayanlarda ağlama da görülebilmektedir. Böylece cinsel ilişkiye giremez. Bu açıklama, vajinismus nedir kelimesi için tam da 12'den vurulmuş kısa ve herkesin anlayabileceği bir cümledir. Ayrıca, tam bu sırada yani vajinismus görüldüğü zamanlarda oluşan ağrı bacaklara ve tüm vücuda hissedilebilir şekilde etki gösterebilmektedir.

Vajinismus tedavisi mümkün müdür?

Vajinismus tedavisi olan bir rahatsızlıktır. Hastalık demek pek doğru olmaz. Çünkü, bu tamamen psikolojik bir sendrom olup, fiziki etmenlerle hiçbir şekilde alaka göstermemektedir. Ben, Jinekolog ve Cinsel Terapist Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu olarak yazmış olduğum makalelerde ve televizyon programlarında yayınlanan görüntülerimden dolayı daha çok hastalarımla güven duygusu içerisinde görüşmeler sağlamaktayım. Kendileri, edindikleri bilgiler ve internet yordamıyla bana geldiklerinde kendilerini rahat hissetmektedirler. Bunun yanında bayan doktor oluşum da hastalarım için ekstra bir güven ve yakındalık hissi uyandırmaktadır.

Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu

Hangi ilde hizmet veriyorum derseniz, Ankara ilinde EVA markası altında kendi muayenehanemde randevu usülü ile çalışmaktayım.

Vajinismus tedavisi olmak isteyen hastalarım genellikle bu sorunu çözemeyen bir tek ben miyim? Benim sorunumu ben çözemiyorsam doktor nasıl çözecek? Acaba ben çok ileri düzeyde mi hastayım ve buna benzer evhamlarla Vajinismus Merkezimize gelmektedirler. Vajinismus tedavisi Ankara ilinde yapılmakta olsada, muayenehaneme il dışından gelen onlarca hastamız bulunmaktadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstanbuldaki vajinismus hastaları için de kendi psikoloğum Psikolog Aslı Dalan'ı öneririm. Kendisi ile harika bir süreç geçirerek bu problemi çözmüştük.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginiz için teşekkür eder, diğer hekim arkadaşımıza da kolaylıklar dilerim.

Back