onu kaybettik,artik hayatimizda yok..

Bir kaç cümle okudum gözlerim doldu, devam edemedim.
Benim de 8 yaşında bir kedim var.
Ona bakarak sadece yaşadıklarınızı düşündüm de içim cız etti.
Teselli cümlelerim yok, inanın çok üzüldüm.
Yerini dolduramaz mutlak ama belki yeni bir minik yeni bir dost olur hayatınızda.

Daha uzun yillar yaninizda olur insallah. Suan düşünüyoruz ama düşünmek bile bi noluyoruz ya dedirtiyo. Ama insan bi kere alisinca onlara devami geliyo. Simdilik yaz sonunu bekleme karari aldik. Ama illaki olcak hayatimizda baska bi can. Onunla da farkli seyler yasancak :)

Oyy çok üzüldüm basınız sağ olsun :KK61:benimde oğlum 4 yaşında yazdıklarınızı okurken hep oğlumu düşündüm. Allah çooook uzun ömür versin yavruma.
Çok içten yazmışsınız acınızı hissedebiliyorum...
:KK61:
Amin canim aminnn.

okuyamadım tamamını. kızım 9 yasında ve aklım cıkıyo bı gun ayrılıcaz dusuncesıyle .
yaslılık belırtılerı de basladı kuzumun .
tesellı olsun dıye soyleyebılecek hıcbır sozum yok aslında .
nasılda apansızca hayat parcamız oluyo bı anda .
melek onlar senın gıbı benım gıbı bırcoklarımız gıbılerının melegı .
bı sure yanıbasımızda bı sure sonrada hep omuzlarımızda .
Rabbım yardımcınız olsun ..
Ne kadar guzel soylemissiniz. Aslinda hayatimizdan giden herkes hep yanimizda. Hatiralariyla hep kalbimizdeler. Burdan biri bi oneri verdi agac dikin adina diye onu yapcaz. Onun parkina belediyeden izin alabilirsek agac dikcez bikac tane. Bu fikir o kadar guzel geldi ki bunu simdiye kadar kaybettigim herkes icin yapcam. Onlarin adiyla buyusunler.

ıns o ağaçların kocaman oldugunu gorup golgesınde dınlenırsınız .. :KK39:

Keske.. insanin gozu surekli onlarda oluyo. Suyu mu bitti acikti mi diye. Cocuk gibi oluyolar artık. Kafasini bi yere vursa insanin cani yaniyo. Onlar pata kute girisiyolar tabi onlara bisey olmuyo ama insanin cani aciyo iste :) iyi sahurlar sizede. Simdiden orucunuz kabul olsun.
Teşekkür ederim canım, sağolasın..inan burdakilerin çoğu dert bile değil seninkinin yanında :KK43:
Ne diyelim unutamazsin ama ileride yine bir bebek sahiplenirsin...

Sizin için gerçekten çok zor. Umarım çabuk atlatırsınız. :KK43:

Tavuk kemiği koymayın demişsiniz, bahçedeki kediler için hep yapıyorum bunu , zararlı mı yoksa :KK43: Ufak ufak kırıp veriyordum ..

Ama çöplerden bir şekilde ulaşır hayvanlar .

Cok uzuldum bende basınız saolsun.
Bilmeyen anlamıyor gercekten. Benim kedim hastalandıgında veterinerlerde sabahladım serumlarla duruyordu bunu duyan bazı insancıklar aman bir kedi için ugrasılırmı öyle diyordu. Köpeğim yalnız kalır sıkılır diye korkumdan dısarda işlerimi bir an önce bitirip eve gitmeye calısırken abartıyor oldum bazılarının gözünde. Ama öyle değil işte. Evde can sıkıntısından beslediğimizi düşünüyorlar ama aslında onlarda ailemiz oluyor.
Buyurken az mı çişini kakasını temizledim, elimde vileda bezle peşinden dolaştım. İştahı kesildi yesin diye sevdiği yemekleri koydum önune, gözünün içine baktım.
Bebeğin oluyorlar artık, parçan oluyorlar.
Gök gürleyince korkup yanıma gelir bebek gibi.
Dayanamam onlara kıyamam.
Size buyuk sabırlar diliyorum. Bende içimde hep bu korkuyla yasıyorum.

Sizin için gerçekten çok zor. Umarım çabuk atlatırsınız. :KK43:

Tavuk kemiği koymayın demişsiniz, bahçedeki kediler için hep yapıyorum bunu , zararlı mı yoksa :KK43: Ufak ufak kırıp veriyordum ..

Ama çöplerden bir şekilde ulaşır hayvanlar .
Yani evet ulasirlar bi sekilde napmak gerek onun icin hic bi fikrim yok suan. Kokusunu aliyolar sonucta ister çöpe atilsin ister konulsun bisey farketmicek bu durumda. Belki biri bi fikir verir bu konu hakkinda ama kirarken sivri olmamasina dikkat edebilirsiniz aklima bi o geldi suan :) Tavuk kemikleri küçük parçalı ve sivri olduklari icin midelerine,bagirsaklarina filan saplanip kesebiliyor. Normal dana kemiklerinde filanda bu risk var ama tavuk kadar cok degil. Sokaktakiler daha dayanikli ama illaki onlarinda basina geliyodur.

Bilmeyen anlamıyor gercekten. Benim kedim hastalandıgında veterinerlerde sabahladım serumlarla duruyordu bunu duyan bazı insancıklar aman bir kedi için ugrasılırmı öyle diyordu. Köpeğim yalnız kalır sıkılır diye korkumdan dısarda işlerimi bir an önce bitirip eve gitmeye calısırken abartıyor oldum bazılarının gözünde. Ama öyle değil işte. Evde can sıkıntısından beslediğimizi düşünüyorlar ama aslında onlarda ailemiz oluyor.
Buyurken az mı çişini kakasını temizledim, elimde vileda bezle peşinden dolaştım. İştahı kesildi yesin diye sevdiği yemekleri koydum önune, gözünün içine baktım.
Bazi insanlar cok garip. Bizede çok bunu verin,atin gitsin filan dediler. Onlara gidip senin cocugun cok simarik yada hasta at gitsin bunu desek kiyameti koparirlar. Ayni duygulari hissediyoruz haberleri yok. Hayvanlar sahipleri her gittiginde beni terk etcek korkusu yasarlarmis. Her gorduklerinde de ask hormonu (adi neyse artik :) ) salgilarlarmis. Hangi insan baska bi insana bu kadar yogun duygular hissediyodur ? Onlar hissediyolar ama iste. Keske anlasalar o insanlar bizim duygularimizi. Bizimkide gok gurultusunden korkunca gelir yanimiza saklanirdi :) hep derdik 45 kilo bi kiza yakisiyo mu senin yaptiklarin diye ama onlar hep bebek :)
Cok sagolun. Uzun yillar daha sizinle olurlar umarim

Yani evet ulasirlar bi sekilde napmak gerek onun icin hic bi fikrim yok suan. Kokusunu aliyolar sonucta ister çöpe atilsin ister konulsun bisey farketmicek bu durumda. Belki biri bi fikir verir bu konu hakkinda ama kirarken sivri olmamasina dikkat edebilirsiniz aklima bi o geldi suan :) Tavuk kemikleri küçük parçalı ve sivri olduklari icin midelerine,bagirsaklarina filan saplanip kesebiliyor. Normal dana kemiklerinde filanda bu risk var ama tavuk kadar cok degil. Sokaktakiler daha dayanikli ama illaki onlarinda basina geliyodur.

Bazi insanlar cok garip. Bizede çok bunu verin,atin gitsin filan dediler. Onlara gidip senin cocugun cok simarik yada hasta at gitsin bunu desek kiyameti koparirlar. Ayni duygulari hissediyoruz haberleri yok. Hayvanlar sahipleri her gittiginde beni terk etcek korkusu yasarlarmis. Her gorduklerinde de ask hormonu (adi neyse artik :) ) salgilarlarmis. Hangi insan baska bi insana bu kadar yogun duygular hissediyodur ? Onlar hissediyolar ama iste. Keske anlasalar o insanlar bizim duygularimizi. Bizimkide gok gurultusunden korkunca gelir yanimiza saklanirdi :) hep derdik 45 kilo bi kiza yakisiyo mu senin yaptiklarin diye ama onlar hep bebek :)
Cok sagolun. Uzun yillar daha sizinle olurlar umarim

Özellikle annem çok dikkat eder buna. Aslında midelerine batabileceğini düşünmeden yapıyorduk bunu. İyice kırar, kenarlarını ezer öyle verir kedilere; rahat yiyebilsinler diye.
Bu yazdığınızdan sonra daha da dikkat ederim ben.

Cok uzuldum okurken kotu oldum. Sirf bu yuzden kopek aldim diye pismanim. Onu cok seviyorum ama Okadar baglaniyorki insan. Bzilarina sacma gelebilir ama evin nesesi oluyorlar, aileden biri oluyorlar. Kimisi hayvan deyip geciyor ama cogu o hayvan dedikleri kadar olamiyorlar. Vicdani olan her insan uzulur ve bu durumu anlar. Allah sabir versin canim cok uzuldum..

insanlar gerçekten anlamıyor. benim kızım kanser oldu, artık uyutmadan önce hayvancık çişini kakasını tutamıyordu, yatağına muşamba sererdik, o çişini kakasını yapardı biz temizlerdik. yemek yemezdi, mamasını püre haline getirir şırıngayla akıtırdık ağzına ağrısı vardı ellerimizi ısırırdı biz yine de devam ederdik.
kimse bizi anlamadı.
biz o kadar direndik ki uyutmamak için, bir ümit işte veterinerin biri mucize bir ilaç var verin 2 dakikada eski oyuncu haline dönsün diyecek sanki ama olmadı, ağlaya ağlaya uyuttuk.
biz o uyuyunca yemekten içmekten kesildik, bir köpek için bu kadar üzülünmez dediler bize.
o köpek değildi ki benim ilk arkadaşımdı. 21 yaşındaydı, artık baya yaşlıydı, 21 yaş bile mucizeydi, yine de bizim küçük bebeğimizdi.
bazı insanlar vicdansız, elbet, çocuğumuzun, anne babamızın acısını görmeyelim ama o da bizim canımız neredeyse kimse anlamadı. 5 yıl oldu ben hala fotoğraflarına zor bakıyorum, oyuncağını gördüm mü gözüm doluyor. kapı çaldı mı ortalığı ayağa kaldıracak sanıyorum çev çev havlayarak.
konu sahibine ben de sabır dilemekten başka bir şey yapamıyorum, yaşamayan bilmez insanın nasıl burnunun direğinin sızladığını.

insanlar gerçekten anlamıyor. benim kızım kanser oldu, artık uyutmadan önce hayvancık çişini kakasını tutamıyordu, yatağına muşamba sererdik, o çişini kakasını yapardı biz temizlerdik. yemek yemezdi, mamasını püre haline getirir şırıngayla akıtırdık ağzına ağrısı vardı ellerimizi ısırırdı biz yine de devam ederdik.
kimse bizi anlamadı.
biz o kadar direndik ki uyutmamak için, bir ümit işte veterinerin biri mucize bir ilaç var verin 2 dakikada eski oyuncu haline dönsün diyecek sanki ama olmadı, ağlaya ağlaya uyuttuk.
biz o uyuyunca yemekten içmekten kesildik, bir köpek için bu kadar üzülünmez dediler bize.
o köpek değildi ki benim ilk arkadaşımdı. 21 yaşındaydı, artık baya yaşlıydı, 21 yaş bile mucizeydi, yine de bizim küçük bebeğimizdi.
bazı insanlar vicdansız, elbet, çocuğumuzun, anne babamızın acısını görmeyelim ama o da bizim canımız neredeyse kimse anlamadı. 5 yıl oldu ben hala fotoğraflarına zor bakıyorum, oyuncağını gördüm mü gözüm doluyor. kapı çaldı mı ortalığı ayağa kaldıracak sanıyorum çev çev havlayarak.
konu sahibine ben de sabır dilemekten başka bir şey yapamıyorum, yaşamayan bilmez insanın nasıl burnunun direğinin sızladığını.

Çok içim sızlıyor böyle seyler okuyunca ya.
Ne bileyim bana hayvanlar daha bir farklı geliyor yani mesela cok yakın olmadıgım bir akrabamı kaybetsem bukadar uzulmem sanırım. Kimbilir arkamdan ne dedikodumu yapmıstı beni severmiydi sevmezmiydi bilemem ama köpeğimin beni sadece sevdiğini, içinde kötülük olmadıgını biliyorumya bu onları bambaska bir yere tasıyor. Kayıtsız sartsız seni seven bir canlı. Dost. Daha ötesi var mı?
Seninde basın saolsun 21 sene yaşamış demekki ona cok sağlıklı cok iyi bakmıssınız ki böyle uzun yasayabilmiş. Uyutulmasına karar verebilmek cok zordur eminim. Bununla ilgili bir sey okumustum o zamandan beri aklımın bir köşesinde en derin korkularımdan biri olarak yer etti kendine.

Çok içim sızlıyor böyle seyler okuyunca ya.
Ne bileyim bana hayvanlar daha bir farklı geliyor yani mesela cok yakın olmadıgım bir akrabamı kaybetsem bukadar uzulmem gibime sanırım. Kimbilir arkamdan ne dedikodumu yapmıstı beni severmiydi sevmezmiydi bilemem ama köpeğimin beni sadece sevdiğini, içinde kötülük olmadıgını biliyorumya bu onları bambaska bir yere tasıyor. Kayıtsız sartsız seni seven bir canlı. Dost. Daha ötesi var mı?
Seninde basın saolsun 21 sene yaşamış demekki ona cok sağlıklı cok iyi bakmıssınız ki böyle uzun yasayabilmiş. Uyutulmasına karar verebilmek cok zordur eminim. Bununla ilgili bir sey okumustum o zamandan beri aklımın bir köşesinde en derin korkularımdan biri olarak yer etti kendine.
böyle şeyler düşünme, onunla geçireceğin zamanın tadını çıkar.
kesinlikle babam kalp ameliyatı olmuştu koca koca insanlar gelip şapur şupur hasta adamı öptü bizim kız geldi bir kere elini kokladı bir daha da babam ayağa kalkıp onu sevene kadar yanına yaklaşmadı ki babama çok düşkündü.
hayvanların içinde sahtelik yok. şimdi 2 tane evde 2 tane sokakta kedi bakıyoruz onlar da öyle hepsinin kendine has bir kişiliği var ama dürüstler.
seni istemiyorsa o an kaçıp gidiyor, sana sahte güleryüz göstermiyor onu sen beslemene, yaşamak için sana muhtaç olmasına rağmen. eyvallahı yok.
hani bir laf var ya insanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum diye, cidden öyle. bazı insanlar öyle içten pazarlıklı, öyle kötü kalpli ki onları cidden sevmiyorum.
ayağı yaralı kaçamayan köpeğe yerden zor kaldırdığı taşı fırlatan bir kadını niye seveyim, ölümüne niçin üzüleyim ki. yapamıyorum. o insan benim için kötü bir insan çünkü, bir insana zarar vermiyorsa sadece karşılık göreceğinden vermiyordur, yanına kar kalacağını bilse insana da zarar verir o kafadaki biri.

Yasamis gibi oldum yaznzi okuynca Allah sabir versin.. her sey gecici bu hayatta ama bize gecmicekmis gibi geliyor gecip gidince kahroluyoruz.. hayat zor..:KK43:

9 Temmuz da kaybettim ben de oğlumu,kedimi,Pati'mi :KK43: hala yüreğimden gelen acıyı anlatmam mümkün değil size,nasıl kanıyor,nasıl acıyor,insanlar çok anlamsız buluyorlar bu üzüntümü bu acımı,ama o benim elime doğmuştu ve doğacak olan kızıma arkadaşlık edecekti :KK43: çok çaresizim ve üzüntümün tarifi yok,aynı dediğiniz gibi insanlara "amaaaan bi kedi işte" dedikleri zaman gerçekten suratlarına tükürmek istiyorum.Onların da canı var ,onlarda nefes alıyor..nedir insanların hayvanlara bu düşmanlığı,bu duyarsızlıkları.. sizin de acınız çok taze ,geçmeyecek elbet,sızısı kalacak bir köşede..tek duam öteki dünyada yanımızda olmaları :KK43:

benimde 1 buçuk yaşında rottweiler bi kızım var bu kadar bağlanmak doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama elimde olmadan o kadar çok bağlandım o kadar çok sevdim ki bu kara kızı her böyle bir yazı okuduğumda içim sızlar hangimizin ömrü yeter bilmem ama birgün ya o bizsiz ya o biz onsuz kalacağız :KK43: eşime ve bana birşey olsa ona kim bizim gibi bakar sever diye düşünmeden edemiyorum ya da bir gün ona birşey olsa yeri nasıl dolar diye düşünüyorum :KK51: ama biliyoruz ki yaşanacak şeyler insanlar kardeş anne baba hatta evlat kaybediyor onun sabrını gücünü kuvvetini veren rabbim bunun sabrınıda verir... ama onları ömrümüzün yada ömürlerinin sonuna kadar sevelim güzel anlar geçirelim bu yeter :KK36:

ama içinde hayvan sevgisi olmayan insanlara duygularınızı anlatmayım anlayamazlar yaşamadan anlayabilmeleri için bir hayvanın onlara olan sevgisini bilmeleri görmeleri lazım onlarada nasip olsun bi sevgi diye dua etmekten başka birşey gelmez elimizden Hoppa

Deertiger Merhaba;
İnanın çok zor bir durum,Allah kimseye yaşatmasın :KK43: elbette her canlı gibi göçüp gidecek sizin de yawrunuz,ama ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar kar..ben bunu öğrendim.Bunu söyleyerek amacım sizi üzmek değil,sakın yanlış anlamayın lütfen... Yaşamış biri olarak sadece şunu öneriyorum,çok sarılın,çok kucaklayın onu..Ben keşke son bir kez daha kucaklasaydım,bir kez daha görseydim diyorum hala..Yetmiyor tabi ne kadar sarılsanız da,onun eksikliği içinize batıyor.Kabul etmekte hala zorlanıyorum..1 ay oldu..o 1 ay da hergün ben de öldüm :KK43: hala da ölüyorum :KK43: Allah sabrını veriyor elbet,evlat acısı aile acısı çok evet ama ayırım yapmamak lazım,ölümün hepsi acı... çünkü o kedimiz,köpeğimiz aileden oluyor,hiçbir farkı kalmıyor kardeşten,evlattan,anneden babadan...hele de elinize doğmuşsa başka bir seviyorsunuz onu,onun büyümesini izlediyseniz ne farkı var ki evlattan..çok çaresizler,biz verirsek yiyorlar,biz vermezsek açlar..ama kalpleri bizimle çarpıyor,eve girdiğinizde bütün stresinizi sevgisiyle kaplayıp yoldaş oluyorlar,İnsanlar gibi canınızı acıtmıyorlar,arkanızdan iş çevirmiyorlar,tek bekledikleri sevgi..Şuan oğluma 1 defa daha sarılmak için neler vermezdim...lütfen şimdi yanınızdaysa ona sıkı sıkı sarılın..

kimse bizi anlamadı.

Ah nasıl sızladı içim :KK43: Nasıl acıyor hala..Anlamıyorlar bizi,anlamak istemiyorlar :KK43: ben hergün mezarına gidip konuşuyorum oğlumla,ama yetmiyor..içim sızım sızım sızlıyor yokluğundan ... 1 ay oldu oğlumu kaybedeli,içimin bitmek tükenmek bilmeyen yangınını siz anlarsınız,yaşayan anlar..nasıl iyileşeceğimi hala bilmiyorum..amacım onu unutmak değil elbet ama yokluğu kavuruyor içimi :KK43: 5 yıl diyorsunuz...bu süre bile azaltmadıysa içinizdeki özlemi,saygı duyulmazmı bu duyguya..neden anlamıyorlar bizleri...biraz saygı..insan da olsa hayvan da olsa ölüm hep acı değilmi? ki ben birçok insandan daha çok veriyorum hayvanlara...sabır diliyorum...hepimize sabır diliyorum..

offf çok üzüldümm gidince öpüp sarılacağım yavrularıma onları bazen ihmal ediyorum ama çokk seviyorum onları

Deertiger Merhaba;
İnanın çok zor bir durum,Allah kimseye yaşatmasın :KK43: elbette her canlı gibi göçüp gidecek sizin de yawrunuz,ama ne kadar çok zaman geçirirseniz o kadar kar..ben bunu öğrendim.Bunu söyleyerek amacım sizi üzmek değil,sakın yanlış anlamayın lütfen... Yaşamış biri olarak sadece şunu öneriyorum,çok sarılın,çok kucaklayın onu..Ben keşke son bir kez daha kucaklasaydım,bir kez daha görseydim diyorum hala..Yetmiyor tabi ne kadar sarılsanız da,onun eksikliği içinize batıyor.Kabul etmekte hala zorlanıyorum..1 ay oldu..o 1 ay da hergün ben de öldüm :KK43: hala da ölüyorum :KK43: Allah sabrını veriyor elbet,evlat acısı aile acısı çok evet ama ayırım yapmamak lazım,ölümün hepsi acı... çünkü o kedimiz,köpeğimiz aileden oluyor,hiçbir farkı kalmıyor kardeşten,evlattan,anneden babadan...hele de elinize doğmuşsa başka bir seviyorsunuz onu,onun büyümesini izlediyseniz ne farkı var ki evlattan..çok çaresizler,biz verirsek yiyorlar,biz vermezsek açlar..ama kalpleri bizimle çarpıyor,eve girdiğinizde bütün stresinizi sevgisiyle kaplayıp yoldaş oluyorlar,İnsanlar gibi canınızı acıtmıyorlar,arkanızdan iş çevirmiyorlar,tek bekledikleri sevgi..Şuan oğluma 1 defa daha sarılmak için neler vermezdim...lütfen şimdi yanınızdaysa ona sıkı sıkı sarılın..

Evet eminim ne kadar sarılsak ne kadar zaman geçirsek yetmeyecek :KK43: Dediğiniz gibi zaten onlar bizim ailemizin bir parçası hiçbiri insanlar gibi vefasız acımasız değil çevremdeki herkese söylüyorum benim anlattıklarımı bizim ona olan sevgimizi yaşamadan sahip olmadan böyle bir cana anlayamazsınız tavsiye ediyorum diyorum ...
Katıldığım bir toplantıda bir akademisyen annenin çocuğuna çocuğun annesine olan sevgisinde bile bir Karşılık bekleme vardır dedi ilk başta şaşırmıştım ama doğru OLDUĞUNU gözlemledim ama hayvanlarda yemek Karşılığında size Dünya'nın sevgisi var eminim şu yemek işini kendileri halletseler onu bile istemezler :KK12: bazen Kızımın bize olan hele hele eşime olan Aşkın'ı gördükçe Gözlerim doluyor çok farklı bir sevgi Rabbim size sabrını versin inşallah alışmak zor olacaktır elbet ama emin olun sizi oğlunuz gibi mutlu edecek sevecek ve sizin seveceğiniz başka canlarda vardır inşallah bir tanesini çıkarır Karşınıza

X