- 9 Temmuz 2012
- 3.791
- 1.820
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ayni duygulari sizde yasamissiniz. Kopuslerimizde ayni hareketleri yapiyolarmis hemen hemen. Bizde dusunuyoruz yeni bi kopek ama insan cok kararsiz kaliyo. Bi tarafim daha cok taze oldugundan galiba ona ihanet gibi hissediyo. Ama sizin yaziniz bi nebze rahatlatti beni. Belki kiyaslarim diye düşündüm. Acaba onu mu ararim baskasinda diye dusundum. Sevemezsem ustune dedim. Ama iyi ki paylastiniz bunu benimle. Acim hafifledigi zaman saglam kafayla dusuncem. Cok sagolun duygularinizi paylaştığınız icin.Aynı acıyı geçen sene ben yaşadım.Güzel oğlum evimizin neşesi mutluluğumun sebebi oğluşum,sabah bahçeye bıraktım tuvaletini yapsın gelsin diye.İki dk geziyim diye beklemeyen koşa koşa tuvaletini yapıp hemen gelen oğlum,bu sefer site kapısından çıkmış,ve yoldaki direğe tuvaletini yapmaya çalışırken köşeyi dönen bi araba görmemiş onu.Çarptılar... Bi feryat sesi geldi,bahçeye koştum.Sitenin kapısından içeri girdi,bana doğru koşmaya çalıştı bayıldı.Kucaklayıp veterinere koştuk.1 saat başında bekledim gözlerini yatarken,hızlı hızlı nefes alır ağlarken bile benim yüzümden 1 dakika ayırmadı.1 saat sonra burnundan bi anda kan geldi,gömelim diye sarıp kucağıma verdiler.Gerçekten,bütün hayvanları severim ama köpeklerin yeri başkadır.Oğlum gitti,bahçede çay bisküvi keyfi yaparken poposunun üstüne oturup banada ver diye bekleyen canım gitti, beni 1buçuk saat çıkayım diye banyo kapısının önünde bekleyen,kapıyı açtığım gibi kuyruğunu deli gibi sallayan oğluşum gitti,sabah üzerime atlayıp kendi etrafında dönen,yüzüme oturarak uyandırmaya çalışan oğlum gitti,kalkmamakta ısrarcı olduğumu görünce kendi kafasınıda yastığa koyup yanıma yatan evladım gitti resmen.1 hafta ağlamaktan geberdim resmen.Uyuyorum,uyanıyorum gözümü açınca mutluluktan kuyruğunu sallayan oğlum yok diye uyanmak istemedim resmen öyle bi acı çektikki.Veterinerin koridorunda ailecek bi yakınımızı kaybetmiş gibi hüngür hüngür ağladık.. 1 hafta sonra o köpeğimizi satın aldığımız çiftlikten aradılar,oğlumun kardeşi olmuş.Annesi gelmiş yine doğum yapmaya.Hemen gidip kardeşini aldık,avucum kadardı geldiğinde.Şimdi oda abisi gibi büyüdü abisi kadarda akıllı ama daha yaramaz kuduruk 5 dakika durmuyor :))) evin merdivenlerinde koştura koştura çıkıp batilerini bacaklarını gebertti,son 3 basamağı bir kerede atlayıp düşüyor. :))) Oda canımız oldu.Abisinin oyuncaklarıyla oynayıp,abisi gibi küsünce yemek masasının altına giriyor.En güzel dostum arkadaşım oğlum.Allah bunun acısını yaşatmasın.Bizi kendimize getiren yine oğluşumuzun kardeşi oldu çok şükür :)))))
Hayvanlar insanlara koşulsuz şartsız saf sevgiyi öğretiyorlar. Hayvan seven kötü insan görmedim şimdiye kadar vardır belki ama çok azdır. En azından güzel bir ömrü olmuş köpeğinizin ve anladığım kadarıyla sizin tarafınızdan çok sevilmiş. Bir canlı için bundan daha önemli bir şey yok. Güzel güzel uyusun yattığı yerde.
Offff içim gitti yazınıza baş sağlığı diliyorum evin bir ferdini kaybetmişsiniz,benimde bir kedim var evimizin neşesi,3 senedir birtanecik oğlu şimdi kardeş geliyor sana diye seviyoruz ara sıra aklımıza geliyorda eşimde bende kucağımızda severken allah sana uzuun uzuun ömür verir inşallah diye seviyoruz yokluğuna dayanamam gibi geliyor size sabırlar diliyorum çok zor ama bir canın acısını bir başka can hafifletiyor
Candostunuz. Adina uzuldum inanin..
Allah razi olsun duygularima ortak oldugunuz icin .. sizin gibi insanlar iyi ki var.Başınız sağ olsun
Gözyaşlarıma hakim olamadım.
Aminn . Cogu insan bilmiyo tavuk kemiklerini onlarda iyilik icin koyuyolar ama boyle seyler oluyo iste. Ne kadar yedirmemeye calissakta cazip geliyo onlara kacirip yiyolar bi yerde. Bizimkinin sebebi belli degil gerci ama veteriner kesin konustu kemik diye. Kanamasi cok oldugu icin durdurup sonra bakcaklardi neyin sebep olduguna ama maalesef kan kaybindan dolayi gelemedi kendine. Otopsi yapabiliriz dediler onuda biz istemedik.okudum ağlarken melek olmuş kızınız. kardeş gibi evlat gibi ah sevmeyen anlamaz ki. kendim yaşamış gibi üzüldüm. benimde en çok korktuğum şey tavuk kemikleri.Allah tüm meleklerimizi korusun..
Tabikide benimde suan en buyuk duam bu zaten. Allah daha buyuk bi dert,kayip vermesin. Sizinde basiniz sagolsun. Babanizin mekanı cennet olsun. Kartopuda cok mutludur insallah gittigi yerde.Çok uzuldum bende çocukken çok sevdiğim bir kedim var di adı kartopu araba ezmisti günlerce aglamistim ama yanlış anlama allah başka dert vermesin 5 ay önce babam vefat etti acisi tarif bile edilemez çok uzulmemeye calis ama annem derki evden kedi gitse yeri belli olur bir omur (((
tekrar başınız sağ olsun.umarım gittiği yerde çok mutludur meleğiniz..Aminn . Cogu insan bilmiyo tavuk kemiklerini onlarda iyilik icin koyuyolar ama boyle seyler oluyo iste. Ne kadar yedirmemeye calissakta cazip geliyo onlara kacirip yiyolar bi yerde. Bizimkinin sebebi belli degil gerci ama veteriner kesin konustu kemik diye. Kanamasi cok oldugu icin durdurup sonra bakcaklardi neyin sebep olduguna ama maalesef kan kaybindan dolayi gelemedi kendine. Otopsi yapabiliriz dediler onuda biz istemedik.
2 gün önce 4 yaşındaki köpeğimizi kaybettik. Bu yaşına kadar hiç hastalanmadi. 1kere hastalandi ve o gunde kaybettik onu. Sadece icimi dökmek istedim.
4 yıldır hayatimizin her anında yanımızda olan,hep şımarık,hep sevimli,hep poposunu sallaya sallaya gezen mutlu kizimiz artik yok.
Mide kanamasi gecirdi 2 gun önce . Hic hasta gibi degildi. Oynuyodu,yemegini yiyodu,kosuyodu etrafta. Birden fenalasti ,kan kusmaya basladi. Hemen veterinere götürdük. Yapilan müdahalelere olumlu cevap verdi önce. Kafasını kaldırdı,ayaga kalkmaya calisti, kalp atislari normale dönmek uzereydi. Ama donmedi. Durdu kalbi. Birden gitti bizden. Hic bisey gelmedi insanin elinden. Sadece yüreğinde bi bosluk oldu. Gozumuzden yas bile gelmedi basta. Inanmadik çünkü. 1 gun önce tasmasiyla oynayan,yemek verin diye pesimizden gezen,surekli siritir sekilde duran kizimizi sardilar gomelim diye. Sarildik,optuk,vedalastik onunla.
Evin icinde bi nefes eksildi. Mesela yemek yaparken gelip yanimda durcak,ona da veriyim diye beklicek kimse yok. Mesela sabah uyurken yanima atlicak,yatakda 2 kere kendi etrafinda dondukten sonra tam yanima yatcak biri yok. Kaldirmaya calisinca hirlayip,sonra pisman olup gelip open biri yok. Küsünce mutfak masasinin altina girip yatan,elektrik supurgesine havlayip sonra kaçan,alt kattaki cocugun kopeeek diye seslenip balkona cagircagi,dolabi acik bulunca salatalik alip kaciran,balkondan asagiya atmak icin surekli corap getiren biri yok. 1 ay sonra tatile gitcektik onunla,beraber yuzcektik mesela,tras olcakti bunalmasin diye. Belki çocuklari olcakti. Olmadi. Kader.. boyle olmasi gerekiyodu demekki.
Allah daha büyük dert,daha büyük bi kayip vermesin kimseye. Insanlar ölüyor,neler yasaniliyor bi sekilde alisiyo insan. Bi sekilde hayata geri dönüyo. Bi sekilde yoluna devam ediyo. Tabiki aliscaz bizde buna. Belki baska kopek olcak hayatimizda.Ama onun gibi olmicak. Suan onu dusununce gozumuzden yaslar dökülüyor ama biraz daha zaman gecince gülerek hatirlicaz onu biliyorum.
Ama sizlerden bi istegim var. Lütfen sokaklara tavuk kemiği koymayin. Siz iyi niyetle koyuyosunuz biliyorum ama midesine batabiliyor onlarin. Bizimkinin mide kanamasinin sebebi belli degil. Tavuk kemiginden supheleniyolar ama biz vermiyoduk. Disardan yediginide gormedik ama sizde dikkat edin lütfen. Okuyan herkese tesekkurler.
Benimde kedim var kronik bobrek yetmezligi var cok uzuluyorum elimden hic birsey gelmiyor tedavisi yok haftada birkere serum vuruyoruz oda artik alisti gelip kendi vurduruyor.biliyor ona yaradigini cok uzuluyorum.olumun insani hayvani olamaz hepside aileden bir birey oluyo.rabbim uzun sure daha ayirmasin yanimizdan onu.seni cooook iyi anliyorummm canim atlaticaksin bu donemi ama hep icinde o kalicakk
Yasamasak keşkeHemde nasil bi bosluk. Biz hep iyi baktik ona,gozumuzden sakindik. Ama bi yerden geliyo iste. Umarim simdi cok daha mutludur. Allah size yasatmasin insallah.
Hayvanlara dokunup sevemeyen biriyim ama uzaktan sıkıştırasım gelir hele köpekleri bebek gibi tavırlarını korkarım mahalledeki köpeklerden ama hep yemek koyarım kemik batıyor diye duydum hiç koymuyorum.çok üzüldüm o sizin parcanız umarım acısı hafifler cok zordur anlıyorum sizi insan baglanıp sevdimi içi yanar.
Okadar ağladımki suan yazInı okurken. Benimde bi kızım var 5 yaşında şuan benim için ailemden birinden farkı yok..
Geçen sene felç geçirdi 1 ay yürüyemedi kortizon tedavisiyle iyileşti
Şuan pıtır pıtır koşuyo çok şükür
Allahım bana onun yokluğunu göstermesin
İnan yaşamayan bilemez
Başkaları için bi köpek sonucunda belki
Ama besleyen Büyüten ne demek o daha iyi anlar
Başın sagolsun canım cok cok üzüldüm gercekten
Keske.. insanin gozu surekli onlarda oluyo. Suyu mu bitti acikti mi diye. Cocuk gibi oluyolar artık. Kafasini bi yere vursa insanin cani yaniyo. Onlar pata kute girisiyolar tabi onlara bisey olmuyo ama insanin cani aciyo iste :) iyi sahurlar sizede. Simdiden orucunuz kabul olsun.Yasamasak keşke
gecenin bu saatinde sahur hazırlıyorum ama baktım o da acikmis...Ramazanda hepimizin düzeni değişti. Kendi yemeğimden önce onunkini hazırladım..
kedimiz kızımın kucağında uyumuş kalmış, onunda yemeğini hazırladım nihayet sıra bize geldi :)
Gerçekten çok üzücü Allah sabır versin...sabah ilk uyandigimda bile aklıma gelen onlar
Ayni duygulari sizde yasamissiniz. Kopuslerimizde ayni hareketleri yapiyolarmis hemen hemen. Bizde dusunuyoruz yeni bi kopek ama insan cok kararsiz kaliyo. Bi tarafim daha cok taze oldugundan galiba ona ihanet gibi hissediyo. Ama sizin yaziniz bi nebze rahatlatti beni. Belki kiyaslarim diye düşündüm. Acaba onu mu ararim baskasinda diye dusundum. Sevemezsem ustune dedim. Ama iyi ki paylastiniz bunu benimle. Acim hafifledigi zaman saglam kafayla dusuncem. Cok sagolun duygularinizi paylaştığınız icin.