2 gün önce 4 yaşındaki köpeğimizi kaybettik. Bu yaşına kadar hiç hastalanmadi. 1kere hastalandi ve o gunde kaybettik onu. Sadece icimi dökmek istedim.
4 yıldır hayatimizin her anında yanımızda olan,hep şımarık,hep sevimli,hep poposunu sallaya sallaya gezen mutlu kizimiz artik yok.
Mide kanamasi gecirdi 2 gun önce . Hic hasta gibi degildi. Oynuyodu,yemegini yiyodu,kosuyodu etrafta. Birden fenalasti ,kan kusmaya basladi. Hemen veterinere götürdük. Yapilan müdahalelere olumlu cevap verdi önce. Kafasını kaldırdı,ayaga kalkmaya calisti, kalp atislari normale dönmek uzereydi. Ama donmedi. Durdu kalbi. Birden gitti bizden. Hic bisey gelmedi insanin elinden. Sadece yüreğinde bi bosluk oldu. Gozumuzden yas bile gelmedi basta. Inanmadik çünkü. 1 gun önce tasmasiyla oynayan,yemek verin diye pesimizden gezen,surekli siritir sekilde duran kizimizi sardilar gomelim diye. Sarildik,optuk,vedalastik onunla.
Evin icinde bi nefes eksildi. Mesela yemek yaparken gelip yanimda durcak,ona da veriyim diye beklicek kimse yok. Mesela sabah uyurken yanima atlicak,yatakda 2 kere kendi etrafinda dondukten sonra tam yanima yatcak biri yok. Kaldirmaya calisinca hirlayip,sonra pisman olup gelip open biri yok. Küsünce mutfak masasinin altina girip yatan,elektrik supurgesine havlayip sonra kaçan,alt kattaki cocugun kopeeek diye seslenip balkona cagircagi,dolabi acik bulunca salatalik alip kaciran,balkondan asagiya atmak icin surekli corap getiren biri yok. 1 ay sonra tatile gitcektik onunla,beraber yuzcektik mesela,tras olcakti bunalmasin diye. Belki çocuklari olcakti. Olmadi. Kader.. boyle olmasi gerekiyodu demekki.
Allah daha büyük dert,daha büyük bi kayip vermesin kimseye. Insanlar ölüyor,neler yasaniliyor bi sekilde alisiyo insan. Bi sekilde hayata geri dönüyo. Bi sekilde yoluna devam ediyo. Tabiki aliscaz bizde buna. Belki baska kopek olcak hayatimizda.Ama onun gibi olmicak. Suan onu dusununce gozumuzden yaslar dökülüyor ama biraz daha zaman gecince gülerek hatirlicaz onu biliyorum.
Ama sizlerden bi istegim var. Lütfen sokaklara tavuk kemiği koymayin. Siz iyi niyetle koyuyosunuz biliyorum ama midesine batabiliyor onlarin. Bizimkinin mide kanamasinin sebebi belli degil. Tavuk kemiginden supheleniyolar ama biz vermiyoduk. Disardan yediginide gormedik ama sizde dikkat edin lütfen. Okuyan herkese tesekkurler.