Onno Tuncun Ölümünün 11. Yildönümü

çokoprens

iki prens annesi
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
2.766
15
318
45
Diğer
Türk pop müziğinde çığır açan unutulmaz müzisyen onno tunç'un ölümünün 11. yıldönümünde sanatçının yol arkadaşları ve kendisinin izinden giden yeni nesil müzisyenler Onno Tunç albumuyle ustalarını anıyorlar.
13 şarkının yer aldığı albumde sanatçılar seslendirmek istedikleri parçaları kendileri seçtiler. albumun geliri onno tunçun adının yaşatılacağı bir projeye aktarılacak.
Müzik danışmanlığını Sezen Aksu’nun, müzik direktörlüğünü ise Arto Tunçboyacıyan’ın üstlendiği ve hazırlığı iki yıl sürmüş albümde bir araya gelen isimler ise şu ünlü yorumculardan oluşuyor: Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Nilüfer, Nükhet Duru, Sertab Erener, Mor ve Ötesi, Ceza, Şebnem Ferah, Aylin Aslım, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Emre Altuğ ve Hüsnü Şenlendirici.
Hüsnü Şenlendirici: Türk pop müziğinde milat kabul ettiğim Onno Tunç’un anısına yapılan bu albümde yer almak benim için büyük mutluluk ve onur...

Ceza: Sanatı hâlâ yaşayan ve yaşayacak olan usta’ya. Sen rahat uyu...

Emre Altuğ: Bazı insanlar vardır, tanışınca ne acayip adam dersiniz başka kelime bulamazsınız. Sonra tanıdıkça hakkında kullanabileceğiniz kelimeler ‘çok’ laşır. Çok zeki, çok bilgili, çok esprili bir adamdı Onno..

Levent Yüksel:Onno’cuğum, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük müzik adamlarından biriydin. Senin onda birin kadar olabilmek isteyen ben dâhil, onlarca müzisyen arkadaşım var. Senin yerin apayrı, kalbimdesin.

Şebnem Ferah: Bu çalışma için onlarca güzel şarkı arasından bir seçim yapmaya çalışırken şunu bir kez daha fark ettim: Ülkemizde üretilen müziğin büyük bir dönemine hem müzikal hem de duygusal zenginliğiyle yön belirleyici olacak kadar yoğun ve ömür boyu dinlemekten vazgeçemeyeceğimiz güzel şarkılar üreterek her birimizin hayatına temas etmiş Onno Tunç... Bu yüzden bu çalışmanın içinde olmaktan dolayı hissettiğim tüm güçlü duygular kelimelerle anlatamayacağım kadar yoğun. Bu duyguları mutlaka daha somut bir şekilde hissedebilmek istersek onun herhangi bir şarkısını arkamıza alıp yaslanıp dinlemek; sözlerle ifade etmeye çalışmaktan çok daha fazlasını anlatacaktır.

Mor ve Ötesi:Mesleksiz yığınların kızgın homurtusunun bütün güzel sesleri bastırmaya yeltendiği bu yerde, hayatını güzel seslere adamış bir insanın ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini gösteren alçakgönüllü bir kahramandı Onno Tunç. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Nükhet Duru: Bazı insanların yeri dolmaz ve acısı küllenmez. Onno işte böyle bir garip bıraktı gitti bizi.

Sertab Erener: Onno Tunç ile birlikte çalışma ve müzik yapma imkanını yakaladığım için kendimi her zaman ayrıcalıklı hissetmişimdir. O Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi müzisyenlerden biriydi ve her zaman öyle kalacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim…

albümü dinlediniz mi bilmem ben müptelası oldum her parça birbirinden güzel ama favorimmm şebnem ferah ve ünzile, o kadar içten okumuş ki parçanın içinde kaybolduğumu hissediyorum, en kısa zamanda dinlemenizi tavsiye ederim

işte mükemmel parçalar her biri birbirinden güzelll
1.Sezen Aksu / Yine Yeni Yeniden
2. Ceza / Şinanay
3. Mor ve Ötesi / 1945
4. Nükhet Duru / Seninle
5. Emre Altuğ / Haydi Gel Benimle Ol
6. Sertab Erener & Tuluğ Tırpan / Sen Ağlama
7. Şebnem Ferah / Ünzile
8. Aylin Aslım / Bir Çocuk Sevdim
9. Levent Yüksel & Murat Uncuoğlu / Sultan Süleyman
10. Ajda Pekkan / Dokun Bana
11. Nilüfer / Tutsak
12. Zerrin Özer / Hep Bana
13. Hüsnü Şenlendirici / Yalnızca Sitem

begendikleriniz icin rep ve tesekkur butnlarini kullaniniz aksi takdirde mesajlariniz silinecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…