• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önlüğüme yapıştı. Nasıl temizlerim? :(

blackcat07

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
365
267
303
Arkadaşlar derin bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Ben yurtta kalıyorum ve odamızda ortak bir ütümüz var. Maalesef son kullanan arkadaş ütü yaptığı zaman altına siyah bir şey yapışmış ve ben en sevdiğim önlüğümü, kar gibi bembeyaz önlüğümü, ütülerken yakasına yapıştı. :KK61: Önlük pahalı bir şey değil, yenisini al diyebilirsiniz ama benim için manevi değeri yüksek. Birinci sınıfa başlarken önlük giyme töreninde almıştım ben onu, ilk önlüğüm yani benim. Şu an sınavlarımı bile unutmuş, buna takmış durumdayım. Nasıl geçeceği hakkında bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim. :KK58: Teşekkürler. En Büyük KK

neler denedin lekeyi geçirmek için, bi suyadamı sokmadın yoksa hemen buraya yazdın :KK48:

Soğuk suda deterjanla beklet sonra ellinle çitilesen çıkmaz mı acaba? NaCizane tavsiye Başıma hiç gelmedi

Cnm sadece yakasinda ise terzide yakasini degistirirler uygun fiyata bu kdr dert etme.

Utunun altını nasıl temizlerim diye sorsaydın cvp yazardım ama ...bu konuda fikrim yok

cnm bulunduğun yerdeki marketlere bak...
asprin diye bir leke çıkarıcı var... çok amaçlı bir temizlik ürünü...
ben yanan halımın tüylerindeki karaları bununla sildim temizlendi...
dene bakalım ;)

asprin-cok-amacli-genel-temizlik-sivisi-sprey-6li1.jpg

yapışkan yapışkan bir leke olduysa buzla ovala sonra karbonatla çitile karbonat yoksa tuz da olur...

eğer yapışkan olmayan bir lekeyse zaten beyaz önlükmüş jel kıvamlı çamaşır suyu işinizi çözer

Canım yapışan madde nasıl birşey? Siyah bi leke gibi mi, boyamsı mı yani, yoksa önceki arkadaşın kullanırken baskılı bi tişörtün baskısına basmışsa ütüyü o mu yapışmış?
Bu ikisi farklı olur çünkü.

neler denedin lekeyi geçirmek için, bi suyadamı sokmadın yoksa hemen buraya yazdın :KK48:
Güldürdün vallahi. :KK56: Canım beyazlar için olan sıvı deterjanlardan döktüm üstüne, biraz da domestos döktüm, bu olay dün gece oldu. Bir gece beklettim o şekilde. Buraya yazmadan önce de suya sokup güzelce çitiledim. Bana mısın demedi, geçmedi. :KK61::mad:

cnm bulunduğun yerdeki marketlere bak...
asprin diye bir leke çıkarıcı var... çok amaçlı bir temizlik ürünü...
ben yanan halımın tüylerindeki karaları bununla sildim temizlendi...
dene bakalım :KK66:

asprin-cok-amacli-genel-temizlik-sivisi-sprey-6li1.jpg
Annem de çok kullanıyor bundan. Çok iyi fikir canım, yarın hemen alacağım bir tane. Teşekkürler. :KK54:

yapışkan yapışkan bir leke olduysa buzla ovala sonra karbonatla çitile karbonat yoksa tuz da olur...

eğer yapışkan olmayan bir lekeyse zaten beyaz önlükmüş jel kıvamlı çamaşır suyu işinizi çözer

Canım yapışan madde nasıl birşey? Siyah bi leke gibi mi, boyamsı mı yani, yoksa önceki arkadaşın kullanırken baskılı bi tişörtün baskısına basmışsa ütüyü o mu yapışmış?
Bu ikisi farklı olur çünkü.

Yapışkan bir şey değil, yani baskı değil. Naylon kumaş yapışmış sanırım. :(

Yapışkan bir şey değil, yani baskı değil. Naylon kumaş yapışmış sanırım. :KK43:

İyice soğutup kazıyabilirsiniz belki çok keskin olmayan bir bıçakla.
Naylonsa çok sıcağı önermem, içindeki yağımsı maddeler yayılıyor, o yayılma lekelerini çıkarmak için de üzerine yağlı kağıt koyarak ütüleyin.

Ay benim utumde boylee.ama cikiyor yikaninca.ayrica yikamadan tirnaginla kazitabilirsin de.

Kızlar çok teşekkür ederim ilginize. Sabah deneyeceğim. İnşallah çıkar. O benim ilk önlüğüm, çok değerli benim için. :KK43:

Back