Önlisansı bitirince önlisans diploması vermiyorlar mı? Ben de önlisans diplomamı alır lisans tamamlama yapıp bir de lisans diploması alırım diye düşünmüştüm olmuyor mu öyle? :26:
balım benim bölümüm önlisans değil lisans önlisans mezunu oldunmu zaten önlisans diploması veriyorlar ben onu demiyorum benim bölümüm şuan lisans bu bölümden önlisans yazısı alıp mezun olabiliyormuşum ama benim sorunum bu lisans olan bölümden önlisans diploması alınca tekrar sınavsız herhangi bir lisans bölüme dikey geçiş yapabilirmiyim aöf derdim o cnm
3. sınıfa dikey geçiş yaptım demişsin ya ondan bahsediyorsun sandım. E şu an 3. sınıftaysan uluslararasından nasıl önlisans yazısı alıcaksın ki? Ben dört yıllıkta ilk iki yılı okuduktan sonra önlisans verdiklerini duymuştum ama önlisanstan lisansa geçiş yapmışsın 3. sınıftasın nasıl önlisans yazısı alacaksın anlamadım. Kafam karıştı.Şayet alabiliyorsan geçiş de yapabilmelisin bence.
Öğretim süresi 4 yıl olan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümü öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 ECTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, AÖF bürolarından birine dilekçeyle başvurarak önlisans yazısı alabilirler.Önlisans yazısı almak için kayıt sildirmek gerekmemektedir.
Başvuran öğrencilere önlisans yazısı, dönem sonu sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 10 gün sonra verilmektedir. kaynak:AÖF Sık Sorulan Sorular Arama Sayfası
buradan bakabilirsin cnm var böle bişi
Tamam ama sen ilk dört yarıyılda değilsin işte 3. sınıftasın benim anlatmak istediğim de buydu. Neyse ben bilmiyorum kafanı karıştırmayım boş yere bilen biri cevaplasın.
4. sınıfa gelirsen zaten bitir der lisans mezunu ol balım ya:)ne güzel işte
balım amacım farklı 2014 kadar atanamazsam 2014 lisans mezunu olursam özürlü memur seçme sınavına lisans olarak girmem lazım oda bölümüm uluslarası ilişkiler sevmiyorum pek ilk okuduğum bölümde önlisansdı enazından bunu önlisansa çevirirsem iki önlisans mezunu olursam iki bölümdede tercih yaparim memurluk sınavlarında
Öğretim süresi 4 yıl olan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümü öğrencilerinden, ilk dört yarıyılından en az 120 ECTS kredilik ders alarak, başarılı olan, FF, YZ ve DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getirenler, AÖF bürolarından birine dilekçeyle başvurarak önlisans yazısı alabilirler.Önlisans yazısı almak için kayıt sildirmek gerekmemektedir.
Başvuran öğrencilere önlisans yazısı, dönem sonu sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren 10 gün sonra verilmektedir. kaynak:AÖF Sık Sorulan Sorular Arama Sayfası
buradan bakabilirsin cnm var böle bişi
canım bak bu ifadede de demiş zaten lisans bölümü öğrencilerinden ilk dört yarıyılından (yani ilk 2seneden) en az 120 kredilik ders alarak başarılı olanlara önlisans yazısı veriliyor demiş.Ama sen bu bölüme dikey geçiş yaptın.İlk 2 yılını burada okumadınki.Önlisans yazısında şöyle yazar iktisat fakültesi uluslararası ilişkiler bölümünün ilk iki yılını başarı ile tamamlayarak bu belgeyi almaya hak kazanmıştır diye.Ama sen ilk 2 yılı orada okumadın.Ben önlisans yazısı alamayacağını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?