önlisans yardım

Prajnaparamita

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
220
0
0
Eskişehir
merhaba kızlar ben bu yıl tarih mezunu olacağım.ama kafama yatan meslek bu muydu bilmiyorum.elimde bir başka alanda daha diplomam olsun istiyorum bir yandan yükseklisans için üds sınavına hazırlanıyorum diğer yandan bunu bile gerçekten ne kadar istiyorum bilmiyorum.çünkü devlet yükseklisansı bitirince yine hemen işe almıyor ki alesten şunu al ,üds den 80 inede yap ,aa birde ortalamamana bakayım diye engel üstüne engel koyuyor.

ayrıca gönlümde hep bir grafik tasarım bölümünde okumak yatıyordu.anadolu üniversitesine baktım 2 yıllık bölümü varmış.anadolu istiyorum çünkü eskişehirde yaşıyorum.yalnız burayı yazmak için ne yapmam gerekiyor bu ikinci üniversitem olacak tekrar sınava girecek miyim.öss sistemini çoktaaaaaan unuttum hangi alanından ne kadar yapmam gerek hiç bilmiyorum bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?

yoksa direk bir grafik tasarım kursuna mı yazılayım.ama oranın vereceği sertifika ,belge vs... diplomayla bir olur mu bilemiyorum.bu arada resim konusunda gerçekten yetenekliyim ve yaratıcılığıma güveniyorum o yüzden tercihim bu alanda oldu.

anlattıklarında kendimi buldum resmen ama tek bişey dışında..tarihi,o dersi ve içeriğini hiç sevmem! üniversiteyi bitek tarih dersi yüzünden uzattım yarım dönem,o derece yani ben bilgisayar programcılığı bölümünden mezunum,şimdide aöf işletme 4.sınıfı okuyorum ve dediğin gibi,bende grafik tasarımına yatkınım..aslında son zamanlarda bende bi kursa vs gidip sertifika alsam mı diye düşünüyordum :26:

bende tarihi sevmiyorum ...Osmanlı tarihinden hele gına getirdimbugün arkadaşlarlada konuştum üniv. sınavına tekrar girip birde grafikten diploma alıcam ne de olsa bizim ülkede 10 diploman olsa anca birine iş bulursun.sonra yayın evlerine başvurucam kitap kapağı tasarlıcamonlarda beni bekliyorlarama valla ya yeteneğim doğrultusunda gideyim birde bakalım ne olacak.tarih sevmedeğimden 6 yıldır aynı yerde debeleniyorum resmen tek dersten 1 yıl daha uzattım imdat S.O.S son noktadayım oynatacağım yani offff

Son düzenleme:
Okuduğunuz okuldaki bir bölümle çift anadal yapmak için ÖSS'ye tekrar girmeye gerek yok, açıköğretimden bir bölüm okumak için de tekrar sınava gerek yok ( bildiğim kadarıyla üniversite eğitimi tamamlanmış olsa bile gerek yok), ama bunların dışında kalanlar için tekrar sınava girmeniz gerek diye biliyorum.

sen yinede iyi araştır ama sınava girmen lazım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…