Önlisans okuyup atananlar bakabilir mi?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Kızlar kafama takılan bir konu var,internetten net cevap bulamadım. 2 yıllık bilgisayar teknolojileri mezunuyum,özel sektördeyim. Eylülden itibaren 2016 sınavlarına hazırlanacaktım ancak 3 sene kadar sonra bebek de düşünüyoruz.Şimdi ikisi ne alaka diyeceksiniz :KK48: Şöyle ki ben bebek olursa 2 yıl ara vermek istiyorum iş hayatına, ilk bebeğimde öyle yapmıştım, işyeri konusunda şanslıyım. Memurlukta böyle bir hakkın olması için 5 yılı doldurmak gerekiyormuş. Böyle bir şey var mı? Eğer doğruysa boşuna kendimi kasmayayım:KK43:
Bir de maaş aralığı nedir? Minimum kaç puanla atanılabiliyor?

27 Ekim güncelleme:
Konumu hortlattım kusura bakmayın:KK48: Biz eşimle dersaneye yazıldık,bir yola koyulduk Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Bu konumla ilgili başka bir şey öğrenmek istiyorum şimdi de.Diyelim ki sınava hamile girdim ve kazandım,ozaman nasıl oluyor yani yine 2 yıl izin hakkı oluyor mu? Ve bir başka sorum ise başka başka iller olursa ne kadar zaman sonra kim kimin yanına gidebiliyor? Bununla alakalı internetten araştırıyorum,çıkan yazılar çok karışık geldi,bilen vardır dye size sorayım dedim. Tabi bunların hepsi merak; daha kazanamadım,bebiş yok,plan vb.yok ama arada geliyorlar bana işte:KK54:

Son düzenleme:
Ücretsiz izne ayrılacaksanız eğer çalışma yılı şartı aranmaz ayrılabiliyorsunuz istediğiniz zaman.
okuduğunuz bölüm atanma konusunda şanslı olan bir bölüm :) 80 puana kadar düşmüştü puanlar benim atandığım dönemde ( 2012 kpss den atandım ) maaşlarda ünvana göre değişiyor

Kızlar kafama takılan bir konu var,internetten net cevap bulamadım. 2 yıllık bilgisayar teknolojileri mezunuyum,özel sektördeyim. Eylülden itibaren 2016 sınavlarına hazırlanacaktım ancak 3 sene kadar sonra bebek de düşünüyoruz.Şimdi ikisi ne alaka diyeceksiniz :KK48: Şöyle ki ben bebek olursa 2 yıl ara vermek istiyorum iş hayatına, ilk bebeğimde öyle yapmıştım, işyeri konusunda şanslıyım. Memurlukta böyle bir hakkın olması için 5 yılı doldurmak gerekiyormuş. Böyle bir şey var mı? Eğer doğruysa boşuna kendimi kasmayayım:KK43:
Bir de maaş aralığı nedir? Minimum kaç puanla atanılabiliyor?

memurlukta ücretli izin hakkın 16 hafta ondan sonra da ücretsiz izne 2 yıla kadar çıkabiliyorsun doğumdan sonra, ayrıca maaşlar şu an yeni atananlar için 1900den başlıyor diye biliyorum ama kurumdan kuruma değişiyor..

Ücretsiz izne ayrılacaksanız eğer çalışma yılı şartı aranmaz ayrılabiliyorsunuz istediğiniz zaman.
okuduğunuz bölüm atanma konusunda şanslı olan bir bölüm :) 80 puana kadar düşmüştü puanlar benim atandığım dönemde ( 2012 kpss den atandım ) maaşlarda ünvana göre değişiyor
Çok iyiymiş puan olarak da,teşekkür ederim :)

memurlukta ücretli izin hakkın 16 hafta ondan sonra da ücretsiz izne 2 yıla kadar çıkabiliyorsun doğumdan sonra, ayrıca maaşlar şu an yeni atananlar için 1900den başlıyor diye biliyorum ama kurumdan kuruma değişiyor..
16 hafta sonrası için merak ediyordum,içimi rahatlattınız teşekkürler.

16 hafta sonrası için merak ediyordum,içimi rahatlattınız teşekkürler.
rica ederim :) ayrıca bu 24 aya kadar ücretsiz izin doğum sonrası için geçerli zaten buda yeni tanınan bi hak, çoğu yerde yazmaması çok normal :)

Rica ederim :) aynen süper bi puan ama tercih yaparken programcı ve teknıker kadrolarını tercıh edin bence maaşları cok güzel :KK45:
Puanım yeterse o şekilde yapacağım sağolun. Aslında şöyle bir şey de var ben 2009 da mezun oldum,1 yıl kadar kendi mesleğimi yaptım,şimdi apayrı bir iş yapıyorum. Programlamaya,teknik kısma ait bilgileri hep unuttum :) O bölümleri kazanırsam nasıl olacak? :KK48:

rica ederim :) ayrıca bu 24 aya kadar ücretsiz izin doğum sonrası için geçerli zaten buda yeni tanınan bi hak, çoğu yerde yazmaması çok normal :)
Rica ederim :) aynen süper bi puan ama tercih yaparken programcı ve teknıker kadrolarını tercıh edin bence maaşları cok güzel :KK45:
Kızlar ek olarak nasıl hazırlanmıştınız? Dersaneye yazılayım diyorum haftasonları, kendim çalışamıyorum hiç.Siz gitmişmiydiniz?

Puanım yeterse o şekilde yapacağım sağolun. Aslında şöyle bir şey de var ben 2009 da mezun oldum,1 yıl kadar kendi mesleğimi yaptım,şimdi apayrı bir iş yapıyorum. Programlamaya,teknik kısma ait bilgileri hep unuttum :) O bölümleri kazanırsam nasıl olacak? :KK48:
Programcı kadrosunda hangi işleri yaptırıyorlar çok bilmiyorum ama teknik kadronun çok da bir zorluğu yok. çogu yerde normal memur kadrosunda çalıştırıyorlar zaten

Kızlar ek olarak nasıl hazırlanmıştınız? Dersaneye yazılayım diyorum haftasonları, kendim çalışamıyorum hiç.Siz gitmişmiydiniz?
ben yurttan çıktığım için koruma kararlı çocuklar statüsünde atandım şu an görevde yükselme sınavlarına hazırlanıyorum, ama kpss ye girdiğimde formu yanlış doldurdum diye 96 puanım yanmıştı :KK43: o zaman da sürekli test çözerek çalışıştım. en iyisi eski sorulardan ve testlerden çalışmak, puan ne kadar yüksek o kadar iyi :)

Ben gitmiştim. ama dershanenin çok da faydası olmuyor açıkçası ama şu şekilde etkiliyor motivasyonunu güçlü ttuyor hep. Ki ben çabucak yılgınlık yaşayan biriyimdir ama dershanede çalışanları görünce daha çok yoğunlaşıyordum derslere. konu tekrarlarını aksatmazsanız ve deneme çok çözerseniz sağlam bir puan garanti olur diye düşünüyorum. :21:

önlisansta adalet, muhasebe ve bilgisayar bölümü kadrolardan aslan payını alıyordu, 2014/2 atamalarına kadar ortalama kadrolar geliyordu. 2014 ve sonrasını bilemiyorum kaçla kapatacak bu bölümler.. ama 85üzeri alırsanız 4atamaların herhangi birinde atanırsınız. 90la garanti olabilir desem de malesef hiçbir şeyin garantisi yok. ben 86.58 ile bekliyorum haziranı , daha fazla kurum merkezi atamayı bırakıp açıktan atamalara yönelmezse mülakat adı altında torpil yaparak tanıdıklarını almazlarsa.. hakkıyla calısıp iyi puan almıs herkes atanabilir inş diyorum..

memur maaşları da kurum olarak farkediyor. sgk da calısan bir memur 1960lira alırken üni memuru bir tanıdıgım 2034 lira alıyor.

27 Ekim güncelleme:
Konumu hortlattım kusura bakmayın:KK48: Biz eşimle dersaneye yazıldık,bir yola koyulduk Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.
Bu konumla ilgili başka bir şey öğrenmek istiyorum şimdi de.Diyelim ki sınava hamile girdim ve kazandım,ozaman nasıl oluyor yani yine 2 yıl izin hakkı oluyor mu? Ve bir başka sorum ise başka başka iller olursa ne kadar zaman sonra kim kimin yanına gidebiliyor? Bununla alakalı internetten araştırıyorum,çıkan yazılar çok karışık geldi,bilen vardır dye size sorayım dedim. Tabi bunların hepsi merak; daha kazanamadım,bebiş yok,plan vb.yok ama arada geliyorlar bana işte:KK54:

Bende bilgisayar programciligi mezunuyum. Sanirim 2016 son sansislmiz. İnsallah istedigimiz hakkimizda hayirli olur.
Motive olsun diye konuyu takipteyim. : )

Ceyz atanıp göreve başlarsan doğurduğun anda doğum izni hakkın olur

Aday memur olsan da hak var adaylığının kalkması uzun sürer

Tayine gelince onu şimdi bilemeyiz

Her kurumun iç düzenlemeleri ayrı

Çakılı kadrolarda tayin yok üniversite belediye vs gibi

Adaylığın kalkması gerekiyor genelde bu da 1 yıl ve üzeri

Sen sınavda elinden gelenin fazlasını yap yüksek puanları al tercih aşamasında düşünürüz bunları

Iyi çalışmalar

Bende bilgisayar programciligi mezunuyum. Sanirim 2016 son sansislmiz. İnsallah istedigimiz hakkimizda hayirli olur.
Motive olsun diye konuyu takipteyim. : )
neden son şans acaba ? bende aynı bölüm mezunuyum kaçırdığım duymadığım birşey mi var diye merak ettim konuyla alakalı değil ama konu sahibinin affına sığınarak soruyorum :KK17:

neden son şans acaba ? bende aynı bölüm mezunuyum kaçırdığım duymadığım birşey mi var diye merak ettim konuyla alakalı değil ama konu sahibinin affına sığınarak soruyorum :KK17:
2016 Kpss son diyorlar ya önlisans için . o_O Ondan şey ettm bende o_O

X