Önlisans-Lise Kpss Soru sayısı 120 oldu ÖSYM'nin açıklaması

ayse_87

Bir ben miyim perişan???
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2009
232
0
96
37
İstanbul
BASIN DUYURUSU

(2 Kasım 2010)

2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans

İki yılda bir yapılan ve 26 Eylül 2010 tarihinde yapılması planlanan 2010-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-Ortaöğretim/Önlisans) 28 Kasım 2010 tarihinde yaklaşık iki buçuk milyon adayın katılımı ile yapılacaktır.

Bu sınav için başvuru yapmış adayların sınava girecekleri sınav merkezlerine atamaları yapılmış ve sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin adaylara postalanmıştır. 28 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilecek sınav için adayların sınav yeri ataması yeniden yapılmayacak ve yeni bir Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar 28 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirilecek sınava, daha önce adreslerine gönderilmiş olan, sınav tarihi olarak 26 Eylül 2010 tarihini gösteren Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri ile gireceklerdir.

Adaylara gönderilmiş olan Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin arka yüzündeki uyarı bilgileri, alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle, geçerliliğini yitirmiştir. ÖSYM tarafından bütün adaylar için kalem, silgi, şekerleme ve peçete temin edileceğinden adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş, yiyecek içecek, kol ya da cep saati getirmemeleri gerekmektedir. Adaylar sınava sadece, Sınava Giriş ve Kimlik Belgelerinin aslını, özel kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve bir vesikalık fotoğraflarını getireceklerdir. Sınav güvenliği açısından adayların sınava gelirken bu belgelerinin dışında herhangi bir eşyayı sınav binalarına getirmemeleri önemle hatırlatılır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacaktır. Sınav güvenliği ile ilgili bütün ÖSYM duyuruları bu sınavda da geçerli olacaktır. Güvenlik tedbirleri kapsamında yada her türlü diğer nedenlerle ÖSYM’ye iletilecek sağlık raporları için son başvuru tarihi 24 Kasım 2010 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır. Bu tarihten sonra ÖSYM’ye erişecek raporlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi eline geçmeyen veya kaybeden adaylar, sınavın yapılacağı hafta içerisinde ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarından bu belgelerini ücretsiz olarak yeniden edinebileceklerdir.

Sınav tarihinde, özellikle doğu illerimizde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, Devlet Personel Başkanlığının da görüşü alınarak sınav süresi sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısı 120 olarak yeniden belirlenmiştir.

Adaylara ve kamuoyuna önemle duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

bakmak isteyenler için link :
Belge Göster

Son düzenleme:
aklıma takılan birşey var..bu paragrafta

Sınav tarihinde, özellikle doğu illerimizde, havanın daha erken saatlerde kararması ve bir elektrik kesintisi durumunda adayların mağdur olmaması amacıyla, Devlet Personel Başkanlığının da görüşü alınarak sınav süresi sabah (ortaöğretim) ve öğleden sonra (önlisans) oturumları için 2 saat ve testlerin kapsamları aynı kalmak üzere, her iki oturumda da sorulacak soru sayısı 120 olarak yeniden belirlenmiştir.

benim giriş belgemde 09,30 yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.önlisans mezunu olarak gireceğim ee öğleden sonra mı gireceğim :44:

birde 120 soru diyor hangi derslerden kaçar soru eksilttilerki :44: azaltmaları ence iyi olmamıs

teşekkürler paylaşım için çok çok iyi oldu

benim sınava gireceğim yer konyanın taa sonunda..evimin anahtarını yanıma alamayacagım..çanta falanda alamayacaım demekki cüzdanımı alır giderimde nasıl olur bilemedim :95:

merhaba canım bende önlisans olarak girecem bende ögleden sonra gircem ben sabah ortaögretim ögleden sonrada önlisans diye duymustum yanii herkese basarılar

Evet kızlar önlisanslar öğleden sonra.Soru dağılımını da açıklasalardı keşke...

kızlar kağıt para alın yanınıza,,,çaanta yok,anahtar yokk,çok saçma çoookkk

dün akşam saatine bakacaktım sözde sabahmı öğleden sonramı unuttum :78: bugun bir bakayım teşekkürler kızlar

yaa çok saçma. benim sınav yerim öyle yakın da değil, çanta vs. olmadan nasıl gidilip gelinicek...
bi de2B kurşun kalemi en son ilkokulda kullandım.
bütün cümlelerin altını çizerek çözerim ben soruları. artık çevremdekiler kalem sesinden nasıl çözer bilmiyorum.
0.5 uçlu kalemden toparlak uçlu kurşuna geçicez ben bu kalem silgi konusunda çok muzdaribim...

Ben de kurşun kalem kullanmazdım ama şimdi alışmak için hep kurşunla yapıyorum denemeleri.

bence 30 türkçe
30 matematik

30 tarih
20 coğrafya
10 da vatandaşlık olur dağılım...

Bence;
30 türkçe
30 mat
30 tarih
18 coğrafya
12 anayasa olur.

Son düzenleme:
kızlar bu sağlık raporu ne :S 24 kasım çarşamba mesai saatine kdr demişler ya kafam karıştı :/

Sağlık raporu sağlık sorunu olanlar için hastalar veya sınava giremicek durumda olanlar için herkesten istenmiyor yani...

Teşekkür ederim utandım şimdik onu nie düşünemedim die :93:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…