ÖNLİSANS KPSS İÇİN DERSHANE ŞART MI ?

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
256
151
iyi akşamlar hanımlar,
Ekim 2015' ten beri yoğun olarak olmasa da KPSS' ye çalışıyorum. Hafta sonları bıkana kadar, hafta içi işten gelince de elimden kitap düşmüyor. Ders çalışmadığım zaman vicdan azabı çekiyorum. Malumunuz az bir süre kaldı.
Ben kafaya koydum bu sene atanmam lazım :) şartladım iyice kendimi.
Tabii bu işler öyle kolay olmuyor maalesef, atanamama ihtimalim daha büyük e böyle olunca da beni bir korku sardı.
Hızlandırılmış KPSS kursları oluyor, acaba dershaneye kayıt olsam mı diye düşünüyorum.
Kimi dershane olmadan olmaz diyor, kimi dershane zaman kaybı diyor. Bir türlü karar veremedim.
Sizce nasıl yapsam ? Dershane şart mıdır ? Evde kendim altından kalkabilir miyim ?
Şimdiden teşekkür eder, hayırlı akşamlar dilerim...

Dersane şart değil.Ekimden beri çalısıyorsan konuları bitirmiş olman lazım bitti mi?
Tarih bitti ama sıkıntılı, geriye dönük tekrarlar yapıyorum. Türkçe ,vatandaşlık ve coğrafya bitti. Onlarda da tekrarlar yapıyorum takıldığım yerler var. Matematikte belli konularda çalışıyorum; rasyonel sayılar, köklü, üslü, doğal sayılar temelim var ama matematikte iyi değilim

Ben de dershaneye gidiyorum hızlandırılmış dediğimiz eğitim alıyorum fakat sürekli gitmiyorum.
Youtube da videolar seyrediyorum hemen hemen aynı dediğim gibi şart değil.
Özel derste alabilirsin bence yapamadığın sorular için.
Bol bol soru çöz.

Ben de Youtube da konu anlatımlı videolar seyrediyorum, sürekli soru çözmeye çalışıyorum.Kendi başıma bir şeyler yapmaya çalışınca, insan da dershane olmadan sanki kazanamayacakmış gibi bir psikoloji oluşuyor ister istemez.

Bence şart değil, ama sizin çalışma şeklinize de bağlı.

Akşam saat altıda evde oluyorum, kendime 1 saat zaman veriyorum. Sonra dersin başına oturuyorum sözel derslere birer saat çalışıyorum (Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık) saat oluyor 23:00 yarım saat kadar tarih tekrarı yapıyorum. Kimi akşam sadece soru çözüyorum.
Haftasonları full ders, kendime çok az zaman ayırıyorum

Ben hiç çalışmadım henüz bir kere önlisansa girdim şimdi lisansım.
Son iki hafta en çok çıkan konulara çalıştım sadece tek kitaptan, 72-74 civarı bir puan almıştım. İhtiyaç yayınlarıydı.
Bence düzenli güzel bir çalışmayla yapılır.

Düzeltme: Pardon iki kere önlisansa girdim 2. de bu puanı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…