Önlisans çeko diplomasıyla nereleri tercih edebilirim?

ismihann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
336
1
96
36
Konya
mrb kızlar.ben şimdi çalışma ekonomisi önlisans diplomamı alıp önlisans olarak girmeyi düşünüyorum.3.sınıftayım bu arada.eğer yüksek bi puan alır atanma durumum olursa kaydımı sildircem önlisans diploması alabilmek için.sonra da lisans tamamlamaya başvurcam.sorum şu;sizce mantıklı bişey mi yapıyorum.seneye alandan lisans olarak da girebilirim ama ben ala istemediğime karar verdim.önlisansta çift yıllarda olduğundan 2014 ekadar beklemek istemedim.ama bu iki yıllık çeko diplomasıyla nereleri hangi kodla tercih edicem hiç bi fikrim yok.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

cnm sen çeko yu aöf den mi yoksa örgünden mi okuyorsun? AÖF ise o zmn kötü.. 3001 koduyla girersn ve tabanlar 90 küsur.. bi dersaneye falan danış.. ama örgün okuyorsan o zmn ok.

aöften okuyorum ama.örgünle aöf arasındaki farkı anlayamadım yani.bi de ben bu yıl lisans olarak da giremiyorum 3.sınıf olduğumdan.e önlisans olarak da girmezsem 2013 teki alan sınavına giricem.ordan da bi yer tercih etmek istemiyorum düz memurluk istiyorum.hiç birine girmeyince de 2014 ekalıyo.bu da beni acayip geriyo.çalışmak istiyorum çünkü.o zaman kim öle kim kala.

cnm benm bildğm kadaryla aöf den 2 yıllık bitiren bölümlerde diplomada Açıköğretm fakültesi yazıyor ya ... işte o açıköğretim fakültesi yazanlar örgünden ayrı tutuluyomuş... ama lisans da işletme fakültesi,iktsat fakültesi yazıyor ... yani lisans mezunlarında örgün açık ayrımı yok ama önlisanslarda var.... memurlar.nette kpss terch robotu var.. ordan bak... mesela önlisans programların hep parantez içinde açıköğretm yazanları da var.... yani bu ayrım sadece önlisansda var.. lisansda yok.... açıköğretm fakültesi 2 yıllık olanlar herhangi bi önlisans mezunu olma şartı arayan kadroları yazabilio sadece....
mesela 2 yıllık iktsat mezununu düşünelim... 1 ve 2. sınıfta iktsada giriş,hukuka giriş,genel muhasebe,genel işletme , mat,bilgsayar,davranş bilmleri alıyor... 2. sınıftada ticaret hukuku,istatistk,inkılap tarihi,iktsat teorisi vs..... işte 1 ve 2 de bu dersleri alıyor yaa... zaten neredeyse bütün AÖF de ki bölümler 1 ve 2 de aynı bu dersleri alıyo... ilk 2 yıl işletmede okusan,maliyede okusan,iktsatta okusan,kamu yöntmde okusan aynı dersleri görüyolar ilk 2 yıl... e ne oluyo.... o zmn 2 yıllık iktsat mezunu kişi... diğer bölümlernde aynısı gördüğü derslern aynılarını alıp 2 yıllık iktsat mezunu oluyo ve halyle iktsadın gerçek alan derslerini almıyo.... o yüzden o kişiye gerçek iktsat mezunu diyeblrmyz? diyemeyz?? sadece önlisans mezunu vasfına sahip oluyo... önlisans iktsat vasfına sahip olamaz.... zaten diplomada da Açıköğretm yazıyo.. demiyo ki "Anadolu ünv. yüksekokulu/meslkyüksekokulu iktsat bölümü demiyo ki diplomada cnm...... Açıköğretm demek zorunda eee o yüzden de 2 yıllıklarda bi ayrım söz konusu oluyor malesef... ve 3001 kodu kpss de çok lanet bi kod tabanlar 89 du en son bu yıl minimum 90 olacak Bi dersaneye git danış... senn bölümünün önlisans diploması kpss de 3001 koduna giriomu bi danş! Ben 2 yıllık moda mezunuyum.. benm bölümümde örgün olmasına rağmen 3001 e giriyo... çünkü hiç bi kurum 2 yıllık muhasebe,büro yönt,işletme mezunu varken moda tasarımcı almak istemiyo.... eee yani aynı şeklde bi dünya örgün işletme mezunu varkende aöf almak istemiyo... ondan ziyade onlara kod çıkmıyo diplomada açıköğretm fakültesi yazdğı için... o yüzden 3001 ci oluyoruz... ben zaten sırf bu 3001 yüzünden umutsuzum.. önlisans soruları ortaöğretm sorularına göre zor oluyo ve bide 90 puan olunca ve kadro azlığı ve bi o kadar da kadro bekleyen mezun sayısı fazla olunca hiç çalşma isteği gelmio ben de bu yıl öylesine giricem yine 2014 de ki kpss ye gerçek anlamda hazırlanacağım inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…