Onları Nasıl Etkilediğimizin Farkında mıyız? Doğar Doğmaz Makyaja Başlayan Çocuklar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İçinde bulunduğumuz görsel çağda kafayı estetik olmakla, dış görünüşle bozduk. Bu da moda, makyaj ve bizi daha güzel gösterecek her şeyin peşinden gitmemize neden oldu. Sosyal medyanın da etkisiyle birbirimizden etkileniyor, bu güzellik işini her gün daha da abartıyoruz. Peki dünyayla yeni yeni tanışan çocukları nasıl etkilediğimizle ilgili bir fikrimiz var mı?

Küçücük çocukların bir profesyonel edasıyla makyaj yaptığı videoları görmüşsünüzdür.

İlk kez görüyorsanız da şok olmayın, çünkü yeni bir şey değil.

Evet, bu çocuklar da sıradan birer çocuk ve her çocuk gibi sevimliler.

Hem "biz de küçükken annemizin rujunu sürüyor, oje sürdürmek için yalvarıyorduk", öyle değil mi?

"Bizim zamanımızda sosyal medya da yoktu, şimdiki çocuklar her şeyi kolayca öğreniyor" da diyebilirsiniz.Oysa bu çocuklara özgü bir şey değil; çoğumuz kolay eyeliner çekmeyi, değişik ipuçlarını bu şekilde kolayca öğreniyoruz.

Bazı çocuklar makyajı olması gerektiği gibi çocukça yaparken, bazıları ise gerçek bir profesyonel gibi. Bu da bu tür videoları, büyüklerini ne kadar dikkatli izlediklerini gösteriyor.

Elbette çoğu bu videolar için bir büyüğünden de yardım alıyor. Aileleri de bunu sevimli buluyor olmalı. Şu an için gerçekten de çok tatlılar, peki biraz daha büyüdüklerinde ne olacak?Bu çocuklar oyuncak değil, gerçek malzemeler kullanıyor; birkaç nesil öncesinin 20'li yaşlarında keşfettiği birçok makyaj malzemesi onlar için çok sıradan.

Bahsettiğimiz makyaj elbette bir zamanların dudak nemlendiricisi makyajından ibaret değil. Henüz ergenliğe bile girmemişken ciltlerini yormaya başlıyorlar.Büyüdükçe kullanılan malzeme sayısı, güzellik konusundaki talepler de artıyor ve estetik ameliyat yaşı dünyada giderek daha aşağıya düşüyor

En önemlisi de sadece saç, makyaj, moda ve bunun gibi şeylerle geçirilen; gelecekte kayıp olarak adlandırılacak çocukluk.Çocukların çocukluğunu yaşayacağı çok kısıtlı bir zaman varken ve yetişkinlik çok daha uzunken bu kısacık ve değerli zamanın bu şekilde harcanması, bireylerin geleceği açısından da tehlikeli.

Henüz cinsiyetiyle ilgili birçok şeyin farkında olmayan küçük kızların kadınlaşma çabası da ayrı bir konu.

Bu noktada ailelere ve hatta tüm yetişkinlere büyük görev düşüyor, birer yetişkin olarak tek ilgi alanımızın güzellik olması yüzünden dünyayı yeni algılayan birinin dünya algısının da bu olması çok normal.6 yaşında bir kızın profesyonel makyaj yapmak yerine boyama kitabını boyadığı bir dünya dileğiyle..

nedio.com/haber/onlari-nasil-etkiledigimizin-farkinda-miyiz-dogar-dogmaz-makyaja-baslayan-cocuklar-716786

neden çocuklarınıza bunu yapıyorsunuz, çocuklarınızla ilgili övüneceğiniz başka şeyler olmalı

Not: Arkadaşlar videoların çoğunu yayınlamama izin vermedi ama linkte var, linkin başına o koyun tabii:KK53:

haberdeki son videodaki çocuk bi sn de takma kirpik takıyor pes, artık ne kadar pratik yaptıysa

Videolari hic tiklamadim. Dehset ile okudum. Bu kadar erken bir yasta cocuklarin sadece dis görünüsü ile ograsmasi..ilerde cok psikolojik sorunlari ve özgüvensizlikleri olur. 15-16 yasinda artik makjajdan bikip estetik isterler.

Ki benim yegenimde makjaji sever, ki o'da oyuncak makjaji. Herkese berbat makjaj yapar hatta :KK70: Ayni sey degil ama. Yegenim eyeliner ne oldugunu bilmez. 10 dakika sonrada zaten bikiyor ve cizgi, puzzle gibi seylere yöneliyor.

Bazen korkuyorum ama cocugumu ilerde nasil büyütecem diye :(

Videolari hic tiklamadim. Dehset ile okudum. Bu kadar erken bir yasta cocuklarin sadece dis görünüsü ile ograsmasi..ilerde cok psikolojik sorunlari ve özgüvensizlikleri olur. 15-16 yasinda artik makjajdan bikip estetik isterler.

Ki benim yegenimde makjaji sever, ki o'da oyuncak makjaji. Herkese berbat makjaj yapar hatta :KK70: Ayni sey degil ama. Yegenim eyeliner ne oldugunu bilmez. 10 dakika sonrada zaten bikiyor ve cizgi, puzzle gibi seylere yöneliyor.

Bazen korkuyorum ama cocugumu ilerde nasil büyütecem diye :KK43:

pro makyaj yapıp bir de kaç beğeni geldi diye bakıyorlar, küçükten tek odaklandıkları şey, dış görünüşlerinin ne kadar beğenilip onaylandığı, bu kız çocuklarının erkeklerle ilişkilerine de yansıyacaktır bu yetişkin olduklarında

pro makyaj yapıp bir de kaç beğeni geldi diye bakıyorlar, küçükten tek odaklandıkları şey, dış görünüşlerinin ne kadar beğenilip onaylandığı, bu kız çocuklarının erkeklerle ilişkilerine de yansıyacaktır bu yetişkin olduklarında

Aynen, ici bos fakat disi güzel bir kutu olurlar. Bu elbette hayatlarini her yönünü etkiler. Bi ara televizyonda toddlers&tiara's diye bir program cikmisti. Minikler orda güzellik yarismasina katiliyorlardi. Annelerde hep asiri kilolu olurladi. Yani belli ki hayallerini 4 yasindaki cocugun üzerine yikiyorlardi.

Ve o resmen cocuk istismarindan baska birsey degildi. Sadece 1 bölümüne baktim, digerlerine bakamadim. O cocuklara o kadar acidim ki :(

yuhh ya
biz küçükken merak edip yaptığımızda annem nasıl kızardı üstelik bizim yaptığımız rujla yüzünü gözünü boyama olurdu
şunlara bak çoğunun yaptığı makkajı ben kendime yapamam
demek ki ne zamandan beri uğraşıyorlar bunlarla
anne baba da mesut küçücük çocuğu üstünden hem sosyal medyada like kazanıyor hem belki de para çünkü bu videoların izlenme sayısına göre para alanlar da var

sonra denildiği gibi20 yaşına geldiğinde estetik isteyen cildi yorulmuş güzelliğinden başka hiç güvenecek bir şeyi olmayan kızlar kaybedilen çocuklukta ayrı bisiklete binmek sek sek oynamak yerine profesyonel makkaj yapmayı öğrenen çocuklar

geçen bir ilkokulun mezuniyet törenine hazırlananları gördüm kuaför de analar ayrı yerde çocuklar ayrı yerde
ilk okullu kızlar straplez giyip giymeyeceğini saçlarına topuz mu yapacaklarını fön mü yapacaklarını hangi ruju kullanacaklarını tartışıyordu
bu kalıbı kullanmayı sevmem ama bizim zamanımızda ortaokul mezuniyetinde bile giydiğimiz en yeni güzel bluzü üstüne geçirmekti
ancak lisede ki mezuniyet töreninde makkaj yapabildim
bana çok yanlış geliyor bunlar

geçen bir ilkokulun mezuniyet törenine hazırlananları gördüm kuaför de analar ayrı yerde çocuklar ayrı yerde
ilk okullu kızlar straplez giyip giymeyeceğini saçlarına topuz mu yapacaklarını fön mü yapacaklarını hangi ruju kullanacaklarını tartışıyordu
bu kalıbı kullanmayı sevmem ama bizim zamanımızda ortaokul mezuniyetinde bile giydiğimiz en yeni güzel bluzü üstüne geçirmekti

düşüncelerinize katılıyorum.bence tamamen ebeveynlerin etkisi ile başlıyorlar makyaja...en yakınındaki rol model oluyor çocuklara.
çocuk...çocuk aslında nasıl olmasını istediğiniz bir varlık çoğunlukla...tabii kendisi de var.Var olmakta olan kişiliği...ama en çok siz nasıl yönlendirirseniz o şekilde büyüyor....bu durumda siz doğru olmalısınız....doğruya en yakın.

ortaya konuşuyorum...

Ama sen gidip o cocuklara gerekli olan cinsel egitimi versen o ayni anneler köpürüyorlardi, ama 12 yasindaki kiz'a profesyonel makjaji yakistiriyorlar! Ne diyeyim, cehalet cok kötü birsey :(

Bu tamamen anneden gider çocuklar masum , hiç bu türde kadınları anlamadım hangi mantıkla çocuğu kadınlaştırarak yetiştirdiğini sanırım hemen evlenip başından gitmesini istiyor

Çocukların çocuk kalmasından yanayım, evet zamanında kızımda özendi makyaja, topuklu ayakkabılara ama oturup bunlar için çok erken olduğunu anlatıp yaşının gerektirdiği gibi oyunlar oynaması, çocukluğunu yaşamasını, makyajı da topuklu ayakkabıyı da yaşı gelince bol bol tadacağını söyledim.

Çocuklarda makyaja da karşıyım, saç boyasına da, topuklu ayakkabıya, onları olduğundan büyük gösteren kıyafetlere de.

Görüyorum bazı çocuklar daha ilkokul çağlarında olmalarına rağmen saçlarından bir tutamı bile olsa boyanmış, dudaklar rujlu, gözler kalemli.
Aileleri dururken benim müdahale etmem elbette abesle iştigal lakin üzülüyorum bazı şeyleri çabuk yaşamalarına, ki makyaj malzemeleri süt gibi ciltlerini daha 20'lerine gelmeden mahvedecek biliyorum.

Çocukların çocuk kalmasından yanayım, evet zamanında kızımda özendi makyaja, topuklu ayakkabılara ama oturup bunlar için çok erken olduğunu anlatıp yaşının gerektirdiği gibi oyunlar oynaması, çocukluğunu yaşamasını, makyajı da topuklu ayakkabıyı da yaşı gelince bol bol tadacağını söyledim.

Çocuklarda makyaja da karşıyım, saç boyasına da, topuklu ayakkabıya, onları olduğundan büyük gösteren kıyafetlere de.

Görüyorum bazı çocuklar daha ilkokul çağlarında olmalarına rağmen saçlarından bir tutamı bile olsa boyanmış, dudaklar rujlu, gözler kalemli.
Aileleri dururken benim müdahale etmem elbette abesle iştigal lakin üzülüyorum bazı şeyleri çabuk yaşamalarına, ki makyaj malzemeleri süt gibi ciltlerini daha 20'lerine gelmeden mahvedecek biliyorum.

Boyali sacmi??? Sen ciddimisin Mune abla?? :KK57:

Ya hangi akil ile gidip cocugun kafasina kimyasalllari veriyorsun? Gercekten soktayim resmen. Ne diyecegimi bilemedim. Umarim ilerde bende cocuguma dogru seyleri ögretirim, istedigi kadar cocuk kalir insallah.

Boyali sacmi??? Sen ciddimisin Mune abla?? :KK57:

Ya hangi akil ile gidip cocugun kafasina kimyasalllari veriyorsun? Gercekten soktayim resmen. Ne diyecegimi bilemedim. Umarim ilerde bende cocuguma dogru seyleri ögretirim, istedigi kadar cocuk kalir insallah.
Ciddiyim ablacım, hemde çocuklar ilkokul 1 veya bilemedin 2. sınıf öğrencisiydi, büyük ihtimal anneleri boyamıştı çünkü kadın kuafördü.

Ben saçı boyalı, ayağında ince kadın çorabı olan çok çocuk gördüm, anneleri giydirmezsem sinir krizi geçiriyor diye savunma yapıyor, okula giden çocukların okul çantasında defter kitaptan çok makyaj malzemesi, saç bakım ürünleri var.

Herkesin kendi aile düzeni, kendi evladı ama ben asla izin vermedim böyle şeylere, yasak deyip kestirip atmadım da cazip gelip gizli yapmasın diye, oturup konuştum, makyaj yaparsa cildine neler olabileceğini anlattım, saç boyasının çocuklara zararlı olabileceğini anlattım.
Şimdi 21 yaşında, hala saçını boyamaz, makyajıysa az yapar, asla abartı makyaj yapmıyor, zaten henüz cildi bebeksi ve duru, bir sürü ürünle cildini bozmaya kendisi de kıyamaz.

ben lıse mezunıyetımde bıle takım elbıse gıydım at kuyrugu yaptım makyaj hak getıre
dugunumde bıle sadece goz kalemı rımel okadardı

artık annelerınden ne kadar ızledı gordulerse....

kızım ana sınıfına gitti bu yıl.sınıfta 4 ila 6 yaş aralığı çocuklar var.bir kız arkadaşı kızımın...ama yaş 4,4 buçuk arası...saçının perçemi sarımsı idi başından beri..hani röfle atarlar ya...aynı...ilk bir tutam perçem...sanırdım güneşten önler açılmış...kendi rengiyle de yakın bir sarı..
gösteri kıyafeti alma zamanlarında kendim lutfen bi sordum kendi saçı mı diye...boya imiş.....maalesef bu yaşlara inmiş bu tür davranışlar....
yine aynı yaşlardaki bir erkek arkadaşının saç model,ini de(4-4 buçuk yaş)saç kesimi de bir tuhaf...dazlakların kesimi mi desem pek bilemedim saç modellerinden pek annlamam.yanlarda hiç yoktu.tepesi uzatılmıştı....kısa iken pek anlaşılmıyor da uzadıkça şekil bir tuhaf duruyordu...yanlar biçilmiş tepeler uzun...:KK57:

Yemin ederim en sondaki minik benden kat be kat guzel makyaj yapiyor. Hatta gittigim kuaforlerden bile guzel yapiyor. Bileydim dugunumde bu kiza yaptirirdim :)
Bi tek onun videosunu izledim ama yorum yapanlar video alinti yapmis. Onlarida izlicem. Eminim cok iyilerdir. Bir surme ce eyeliner cekmekten baska birsey bilmiyorum :))) maskara surerken bile heryere bulastiriyorum kiza bak be! Hayret ettim.

En sonki kizin havalara bak, yazik ya.
Takma kirpik? Allik? Aydinlatici? Ben 22 yasindayim takma kirpigi daha hic kullanmadim.

Back