• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önerilerinize ihtiyacım var🙏

Ronaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
454
560
53
39
Merhaba Arkadaşlar..
Uzun zamandır sevdiğim ve takip ettiğim bi yer olduğu için buraya yazmak istedim..

Bana hayatı çekilmez hale getiren bir sorunum var:"İnsanların fikir ve düşüncelerini çok fazla ciddiye alıyorum (Özellikle de benimle ilgili olanları)"
İnsanlardan gelen en ufak olumsuz bir düşünceyi, yapıcı bile olsa bir eleştiriyi kaldıramıyorum ve kafama çok takıyorum..Bu konuda da kendime çok kızıyorum.

Dışardan çok güçlü, ayakları yere sağlam basan, özgüvenli biri olarak tanımlanırım ama bu sorun beni yıpratıyor..Bunlarla zaman kaybetmek, hayatı kaçırmak istemiyorum.

Belli bi yaşı geçmiş, eğitimli, araştıran sorgulayan biriyim (Kendimce) ama bu durumu aşamıyorum.Çeşitli kişisel gelişim kitapları, psikoloji kitapları v.s de okudum.Psikologların söylemlerini (tavsiyelerini) dinledim, yine de durum değişmedi. Bilinçaltımda "Degersizlik" inancım olduğunu düşünüp bunun da üstüne gittim ama olmadı..
Var mı bu durumda olanlarınız yada bana önerileriniz...
Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize🙏

Onaylanma ihtiyacı hepimiz hissederiz. Kendini seven kıymet veren birisi de hisseder bu duyguyu.
Ancak dışarıdaki eleştirileri kendimizi yıpratacak kadar kafamıza takmak kendi yaptığımız işlerden emin olup olmadığımıza varana kadar pek çok soru içerir.
Çocukken çok eleştirilmiş olabilirsiniz bu bir kaynağı olabilir. Öğretmeniniz, aileniz herhangi biri... Anne figürü el ne der zihniyetini çok yaşayarak ezilme hissediyorsa da yaşayabilirsiniz.
Eğer ki bu hayatınızın pek çok sahasında sizi geri tutuyorsa, üzüntüsü yerle yeksan ediyorsa uzman desteği kesinlikle öneririm.
Tuba kılıç var psikolog yine onun videolarını da öneririm. Tülay kök keza... İnstgram Soru cevap vs yaparlarsa derdinizi bence onlar doğru yönlendirir.

Onaylanma ihtiyacı hepimiz hissederiz. Kendini seven kıymet veren birisi de hisseder bu duyguyu.
Ancak dışarıdaki eleştirileri kendimizi yıpratacak kadar kafamıza takmak kendi yaptığımız işlerden emin olup olmadığımıza varana kadar pek çok soru içerir.
Çocukken çok eleştirilmiş olabilirsiniz bu bir kaynağı olabilir. Öğretmeniniz, aileniz herhangi biri... Anne figürü el ne der zihniyetini çok yaşayarak ezilme hissediyorsa da yaşayabilirsiniz.
Eğer ki bu hayatınızın pek çok sahasında sizi geri tutuyorsa, üzüntüsü yerle yeksan ediyorsa uzman desteği kesinlikle öneririm.
Tuba kılıç var psikolog yine onun videolarını da öneririm. Tülay kök keza... İnstgram Soru cevap vs yaparlarsa derdinizi bence onlar doğru yönlendirir.
Çok teşekkür ederim cevabınız ve önerileriniz için..

Back
X