ÖNERİLER ARTIK KAFAM BUNALDI

bu yorumlar kafama takıldı,
farsça degil miydi can?
evet, çogul hali oldugunu da duymustum ancak farklı dillerde farklı kullanım şekilleri olarak düşünmüştüm hep.

bir bilen aydınlatsa : )
bizim bildiğimiz can, yani yaşam anlamındaki can farsça imiş, farsça jwan kelimesi ile aynı kökeni paylaşıyormuş.
İlgili bir bölümden mezun olan bir arkideştan duymuştum canın cinin çoğulu oldugunu, ama diğer anlamda.
http://www.etimolojiturkce.com/kelime/can

İlla ki iki isimden biri seçilecekse bu Esma olmalı.
Ben severim Esma ismini. Nihal ve Canan'dan daha güzel bir isim. Canan çok klasik.
Çok kötü argoda kullanılan bir isim olsa neyse de bu durumda çok gereksiz bence değişiklik.

Esma sultan yalısına gittiniz mi hiç? Ordan kalma bir şey bende esma ismini çok severim. Nihal de çok tatlı.

Beğenmiyosanız Siz etrafınızdakilere kendinizi istediğiniz isimde tanıtabilirsiniz ayrıca. İstediğinz isimde sosyal medya hesabı açın mesela. Önce çevredeki algıyı kırın kimlikte daha zor bu. Kimlikle uğraşmayın derim. :)

Benim ismim eski bi isim. Pek kimsede olmadığı için çok seviyorum. Hatta keşke başına da ayşe koysalarmış :))))

"Esma" ve "Nihal" her iki isminizde güzel isimler iken kendinizi "Canan" olarak tanıtma ve tanınma isteğiniz nereden doğdu ? Anlayabilmek için soruyorum , yanlış anlaşılmasın.

İlla ki ismini değiştirmek istiyorsan eğer parayla olmuyor o işler diye biliyorum. Babanıza dava açmanız gerekebilir isim değişikliği için. Mahkemeye çıkıcaksınız olumlu sonuçlanırsa değiştirebiliyorsunuz.

Benimde doğum tarihim yanlış yani gerçek doğum tarihim yazmıyor 5 ay sonrası yazıyor. Bunun için araştırma yaptıgımda babama dava açmam gerektiğini söylediler.

Ama isim değiştirmekle ilgili tam emin değilim yine de araştır güzel bi derim.

Benim bildiğim kadarıyla Can cinin çoğul hali, canan da cinlenmiş olan demek idi, arapçada bu tabii.

bu yorumlar kafama takıldı,
farsça degil miydi can?
evet, çogul hali oldugunu da duymustum ancak farklı dillerde farklı kullanım şekilleri olarak düşünmüştüm hep.

bir bilen aydınlatsa : )

Soyle söyleyeyim arkadaslar. Arapcada cin can olarak kullanilir. Cogul yapmak ya da o sekilde olmus demek icin de canan. Yani canan hem cinlenmis hem de cinler demek.
E cin aslinda Arapcadir. Arapca genis bir dil oldugu icin de hem cin hem can olarak kullanılır. Evet genelde Can cogul olarak kullanilir.. Araplarda Canan ismi yoktur mesela hic. Çünkü anlami kotudur onlara gore..

Farscasina gelirsek de. جان diye yazilir. Jan diye degil. Yine c harfiyle yazilir yani. Ordaki anlami da sevgili, sevgi duyulan demektir.
Benim bir hocam vardi Iranli hep bize canem derdi
Yani bir kac anlamda kullaniliYor..

Ben de yusuf arapcada cin demek diye duymustum ama oyle mi Bilgece ? Arapca biliyorsun sen sanirim

Benim de iki ismim var, biri rahmetli babaannemin ismi ve hiç rahatsız olmadım bu durumdan ve babaannemin ismi olan ismi kullanıyorum diğerinden ziyade. Bana daha anlamlı, değerli geliyor.
Tuhaf buldum düşüncenizi.

Kızkardeşimin arkadaşı adını değiştirmişti Hörü idi asıl adı ama yeni adını hatırlayamadım şimdi onu haklı bulmuştum ben
Ama Esma ve Nihal telaffuzu da anlamları da hoş isimler çok taktıysanız değiştirin kendinizi daha iyi hissedersiniz

isimler insanin hayatini cok etkiler bilirim
sizi iyi anliyorum
ama size tavsiyem su
iki isminiz var cok guzel
bu sans
esma yi kullanmayin Nihali kullanin
Nihal guzel isim bence
benim adinimi duysaniz bana cok uzulurdunuz
ama ben bunun yasadim ve alistim

ay yazik yaa
Hörü neymis yazik insanin psk mahveder bu isim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…