öneri istiyorum.Evlilik arifesinde Eşinizin ailesinden nasıl ilgi gördünüz

isikk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2012
94
0
16
İstanbul
evlenme arifesindeyim. düğünümüzü vs. tüm masrafları nişanlım az bucuk maaaşıyla yapmaya çalışıyor. tabi kendi tarafıma düşen şeyleri ben aldım yatak odası ceyiz vs..bu sırada kayınvalidem evdeki eşyalarını yeniliyor. bana bir çöp bile almadı. birde üstüne üstük siz ne yapcaksınız diye soruyor sanki kendisi birşey yapmış mış gibi .sizce normal birşey mi .yani kızmakta haklımıyım acaba. yani benim bildiğim gelinine bir hediye alması gerekmiyor mu. nişanlımın uykuları kaçıyor kiraydı ödemelerdi. benim ailem herşeyin en iyisini aldı . o ise kendi evini düzmekle meşkul ..bende mi gariplik var yoksa kızmakta haklımıyım.

Her ailenin bakış açısı farklı. Kaınvalidenin yaptıkları bencede uygun değil ama en güzeli ne biliyormusun herşeyi nişanlın ve siz yapın. Sonradan kimsenin ben sana bunu yaptım şunu aldım deme hakkı olmuyor. Bırak bunlara takma bile. Sen en zor ve en güzel olan şeyi yapıyorsun. Düşünsene sana birşeyler alsa belkide sürekli abartarak anlatacak ve herşeyi ben yaptım diyecek.

bence bu durumda olan gelin çoktur,benm kayınvalidemler de aynısını yapıo mesela bize bi çöp almayı bırak nişamlımdan kendi evine hediyeler alsın istiyo ( tv,beyaz esya turunden hem de ) sanki kendisi evlenecek. biz düğün hazırlığından laf acınca da ''paramız yok,siz kendi esyanızı alın,çalışıyonuz ' diyolar!hayret bişe ya...benim ailem de herseye yetişmeye çalışıo..Allah yardımcımız olsun ne diyim...

Son düzenleme:

Sen anlatırken kendimi gördüm tatlım..bizdede durumlar aynı..benim ailem herşeyimizi aldı..daha nişanlımın ailesinden 1 tane iğne bile görmedik bizde ikimiz herşeyi yapmaya çalışıyoruz ama yetişemiyoruz..Allah yardım etsin bize..Rabbim görüyor durumumuzu :26::26: bunlar normal değil anormal..o da bize denk gelmiş canım..

slm canlar yorumlarınızı okuyunca bende yalnız olmadığımı anladım benim kaynanamlarda aynı üstüne üstük ben çalışırken bütün paramı varı mı yoğumu nişanlıma veriyordum evi yaptırmasında yardımcı oluyordum ve nişanımda bana takılan altınları bozdurdum evin yapımı için bütün bunlarıda nişanlımın ailesi biliyor ve bana bugüne kadar tek bir teşekkür lafını etmediler bilmior gibi davranıyorlar benim yardımlarımı nişanlımı sevmesem bunlara katlanmazdım siz olsanız yerimde ne düşünürdünüz böyle bir aileye gelin gidiorum(

Benim kayınvalidem nişanlılık döneminde bırak hediye almayı nişan harici evimize gelmedi, evine de gitmemize izin vermedi... Artık hemen hemen tüm kayınvalideler aynı... Düğün zamanı kız ailesi aman kızım ezilmesin eksik kalmasın diye herşeyi yapmaya çalışırken erkek tarafı elini eteğini çekiyor her şeyden....Bende çok kızmıştım kayınvalideme hatta kavga edecektim nerdeyse ama evlendikten sonra çok değişti hediyeler almaya başladı emekli ikramiyesinin bir kısmınıda bize verecek ev almamız için...Umarım sizin kide değişir

Umarımmmm :26::26::26:
esmerrr benimkide aynı canım...merak etme yanlız değilsinnn

elbette herşeyi sizin ailenizin yapıp onların yapmaması sizi üzer,çok haklısınız.

en azından sana ufak tefekte olsa hediyeler alsa,gönlünü hoş tutsa bu kadar zoruna gitmezdi.

ama sıkma canını,yapıp sonrada başına kakmasındansa böylesi daha iyi.

ilerde karşına geçip herşeyinizi ben yaptım dese daha çok zorunuza gider.

canım sevindim değişmelerine umarım benimkilerde değişir nişan zamanı sanırım pek benimsemiyorlar gelini ondan böyle oluyo((((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…