- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Gebeliğe Hazırlık Önemli
Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kanama bitmeden ilişkiye girmek enfeksiyon yapabilir. Rahim ağzı hala açık olabir drunun verdiği tarihe dikkat et bence bende tam 1 ay önce oldum kanamam bitene kadar ilişki olmadı sonrasında korunmadım ama adet oldumPazartesi günü kürtaj oldum 1 hafta sonra korumasız ilişkiye girdim
Hamile kalmak istiyorum çünkü sorun olur mu ?
Benimde kurtajtan sonra doktor 20 gun iliskiye girme dedi ama adetim tam 2 ay surdu lekelenmeler oluyodu sonrasinda adet oldumKanama bitmeden ilişkiye girmek enfeksiyon yapabilir. Rahim ağzı hala açık olabir drunun verdiği tarihe dikkat et bence bende tam 1 ay önce oldum kanamam bitene kadar ilişki olmadı sonrasında korunmadım ama adet oldum
Ben böyle bişey yaşamadım ama bildiğim kadarıyla rahmine toparlanma iyileşme süreci vermen gerekir. Zaten döllenme olsa bile rahminiz şuan sağlıklı durumda olmadığı için tutunamaz . Ben sizi çok iyi anlıyorum Rabbim bir daha yaşatmasın ama kendinize biraz zaman tanıyın şuan rahim duvarlarınız sağlıklı değil ve bebek tutununca rahim duvarının içine doğru yerleşir ve bir süre rahim duvarı aracılığıyla beslenir bu şekilde hamile kalırsanız bebek tutunamaz tutunsa bile sağlıklı bir gelişim gerçekleşmesi çok zor. Rabbim hayırlısını versin sağlıkla sıhhatle meleginizi nasip etsin inşallahPazartesi günü kürtaj oldum 1 hafta sonra korumasız ilişkiye girdim
Rahmin toparlanması vs evet doktorlar 3 ay veya 6 ay dinlenin diyebiliyorlar ama artik yaygın görüş kadının kendini hazir hissetmesi yönünde yani eger ekstra bi sorundan dolayi sukadar zaman korunun denilmiyorsa yapılabilir. Fakat kürtaj sonrasi bir adet geçirmek gerekiyor ki bi sonraki hamileligin hesabida daha kolay olsun. Hem bir adet doneminde bile hem fiziksel hem psikolojik insan toparlanır en azindan okadar beklenmeliPazartesi günü kürtaj oldum 1 hafta sonra korumasız ilişkiye girdim
Tabiki sorun olur. Bende 16 Martta kürtaj oldum 45 gün sonra ilk reglim geldi. En azından ilk regli döngüsünü geçirmek çok çook önemli. Doktorumda zaten ilk regli döngüsü olsun sonrasında kan tahliliyle hormonlara bakıp hemen tekrar deneyebilirsnz dedi. Ama başka bir doktorda 2 ay bekle demişti.ama ilk 15 gün bırak hamile kalmayı, cinsel ilişki kesinlikle yasak enfeksiyon kapma riski çk yüksek. Kendinize kötülük etmeyin derim.Pazartesi günü kürtaj oldum 1 hafta sonra korumasız ilişkiye girdim