• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli soru lütfen bakın

zelisss23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2015
61
27
3
32
kızlar selam
Dikişlerimde epey kabuklanma var ve yeni farkettim bikaç damla kan olmuş kurumuş ama bu normalmi sizce

Normal bir durum.. Dikişler hemen iyileşmez ama zamanla kabuklar düşecek ve kırmızı bir çizgi şeklinde duracak. Genelde 4 ay kadar kırmızı duruyor, daha sonra rengi açılıyor.

ya birisi sigara kabuklanmaya neden olur filan yazmıştı forumda sanki kabuklanma anormal bir durummuş gibide o yüxden sordum :) teşekkürler

ya birisi sigara kabuklanmaya neden olur filan yazmıştı forumda sanki kabuklanma anormal bir durummuş gibide o yüxden sordum :) teşekkürler
Yoo, yara bu elbette ki kabuklanacak. Kabuk tutmadan iyileşen böylesine derin bir kesik olacağını sanmıyorum.

Bu arada resim eklemeyi düşünüyorum ayarları nasıl düzenlemem gerek izin verdiklerimin görmesini istiyorum:)

Siğara kullanan kişilerde yara kabuklanması fazla olur. Bunu doktorla söylüyor. Bu kabuklanma siyah ve kalın olur. Kabuklanma döküldüğünde iz kalma durumuda yüksektir.
Anormal bir durum değil.. Ama kabuklanma çok istenilen bir durumda değil ;) Benim karın germe kesimde bile çok çok az ve ince kabuklanma oldu. Her bölgedede yoktu.

Yazmışsın zaten orayı atlamışım kötü bende sigara kullanıyorm
Ameliyat öncesi ve sonrası siğara kullanımını önermiyor doktorlar. Siğara kabuklanmayı fazlalaştırır. Kesi izini belirgin yapar,iz iyileşimi iyi olmaz. Ayrıca göğüste morarmalarada neden olabilir. Mümkün olduğunca azaltmaya hatta içmemeye çalışın lütfen.

Ameliyat öncesi ve sonrası siğara kullanımını önermiyor doktorlar. Siğara kabuklanmayı fazlalaştırır. Kesi izini belirgin yapar,iz iyileşimi iyi olmaz. Ayrıca göğüste morarmalarada neden olabilir. Mümkün olduğunca azaltmaya hatta içmemeye çalışın lütfen.
Az içiyorum ve aslında doktorum hem öncesi hem sonrası için azaltmamın yeterli olduğunu söylemişti bırak dememişti İnşallah
İz kalmaz

Back
X