Önemli evraklarinizi siz nasıl saklıyorsunuz?

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
kızlar evimde kadar cok gerekli evrak var ki hepsi farklı farklı yerlerde tv ünitesi cekmecelerı yatak odası cekmecelerı yenı evlıyım esyaların garanti belgeleri abonelik sözleşmleri eşimin ve benim diğer sakladıgımz evraklar(diploma sertifika vs)

benim bunları bir yerde toplama gibi bir fikrim var hem aradıgımı kolay bulurum hem derli toplu durur sımdı ne nerde bılmıyorum sizce nasıl saklayaabılırım aklıma kutu almak gelıyor ama degısık bişey bulamadım ya da baska önerisi olan varsa yazabilir mi siz nasıl saklıyorsunz

daha önce kasa kıralayıp koyalım dedik onada ıstedıgımz an ulaşamayaagımz için vazgectık fikirlere açığım kızlar

biz şu çok yapraklı dosyalar varya onlardan aldık.her sayfaya etiket yapıştırdık garanti belgesi,elektrik faturası,gaz fat,kullanma kılavuzu garanti belgesi daha bunun gibi bi çok başlık yaptık her grup ayrı ayrı dosyalanmış oldu.yeri de belli istediğimizi istediğimiz zaman bulup çıkarıyoruz

ben hepsini bir dosya içerisinde bir araya topladım ve onu kitaplıkta kapaklı bir bölüme koydum ne lazımsa neye bakılacaksa onun içerisin de :))

biz şu çok yapraklı dosyalar varya onlardan aldık.her sayfaya etiket yapıştırdık garanti belgesi,elektrik faturası,gaz fat,kullanma kılavuzu garanti belgesi daha bunun gibi bi çok başlık yaptık her grup ayrı ayrı dosyalanmış oldu.yeri de belli istediğimizi istediğimiz zaman bulup çıkarıyoruz

bende dosyaladım da ayrı ayrı yerlerde duruyo bir araya getırmem lazım ama çok yapraklı dosyalar mantıklı evet en azındn 1 cekmecem istila edilir

bu konuda annemin eline su dökemez .maalesef ben bu dolap çekmece düzenleme işini pek beceremiyorum bizde ödenen faturalr atılır kredi kartı ekstreleri eşime mail olarak geliyor bunun dışındakiler de bir çekmecem var ayakkabılığın orda durur.ama dosyalamak en güzeli aradığını bulursun hiç olmazsa

bu konuda annemin eline su dökemez .maalesef ben bu dolap çekmece düzenleme işini pek beceremiyorum bizde ödenen faturalr atılır kredi kartı ekstreleri eşime mail olarak geliyor bunun dışındakiler de bir çekmecem var ayakkabılığın orda durur.ama dosyalamak en güzeli aradığını bulursun hiç olmazsa

fatura dekontları bılgısayarda ınternet hesabından yatırıyorum dekontları bilgisayarda ayrı ayrı kayıt edılıyo allahtan onların kalabalıgı yok :D

Biz çeyizler açılırken içinden orta boy derin bir kutu çıkmıştı baya da sağlam bişey.Hepsini onun içinde topluyoruz çok rahat oluyor. O kutu da yatak odasında dolabın en alt rafında duruyor.

ben de arkadaşlar gibi dosya tavsiye ediyorum.biz de evlendiğimizde bi ton garanti belgesi,faturalar,benim ve eşimin şahsi evrakları ile ne yapacağımızı şaşırmıştık.farklı renklerde çok sayfalı dosyalar aldım.birinin içine garanti belgeleri,birine faturalar,diğerlerine de eşimin ve benim evraklarımı yerleştirdim.beş senedir aynı düzen devam ediyor.memnun kaldığımız için başka bir çözüm arayışına girmedim

ben de arkadaşlar gibi dosya tavsiye ediyorum.biz de evlendiğimizde bi ton garanti belgesi,faturalar,benim ve eşimin şahsi evrakları ile ne yapacağımızı şaşırmıştık.farklı renklerde çok sayfalı dosyalar aldım.birinin içine garanti belgeleri,birine faturalar,diğerlerine de eşimin ve benim evraklarımı yerleştirdim.beş senedir aynı düzen devam ediyor.memnun kaldığımız için başka bir çözüm arayışına girmedim

cok teşekkür ederim cıldırtıyo valla evrak kalabalıgı çöpe atıveresım gelıyo bazen sen deneyımlı olarak memnunsan bende memnun kalırım dıye dusunuyorum

Kutu ortadan kaldırır ama çok kullanışlı olmaz,birşey ararken her seferinde kutu allak bullak olur. bence de dosyalamalısın. Hatta sağlam birşey istiyorsan sert kapaklı klasörleri deneyebilirsin. Dosyalayacağın şeyler zamanla artarsa içine şeffaf dosya ekleme şansın da olur istediğin kadar.
Bizimkiler de dağınık,ü hatta bazı birşeyleri kaybettik, mağdur da olduk... Ben de bir ara toparlasam iyi olacak.

eşim ve benim özel evraklarımız sert kapaklı mavi dosyada. dosyanın bi tarafı benim, bi tarafı eşimin. o dosya da gardrobumuzda, en üst gözde. arasıra kontrol de ederim, çok önemli şeyler var içinde:diplomalar, silah evrakı, askerlik dökümanları.. nispeten daha az önemli evrak ise(garanti belgesi, elektronik eşya faturaları...) kütüphanemin bir çekmecesinde, kumaş bi çantada duruyor. elektrik, su faturası bi tane numune hariç saklamam. internet ve cepler zaten e fatura. aldığım giyim faturaları da saklamam. işte bu yüzden alıp da sonradan değiştirmek istediğim ancak bunu yapamadığım çookk kıyafet olduu:)

Back
X