önce okuyun sonra resme bakın çok ilginç!!

E

EU1

Ziyaretçi
Eski zamanlarda civarın kralının kızı ile bir balıkçı birbirlerine aşık olmuş. Ancak, kral kızı balıkçıya varamaz...Hal böyle olunca, kız ile delikanlı gizli gizli buluşuyorlar tabii...Kral baba bunu zaman içerisinde öğreniyor ve bir gece takip ettiriyor kızını... Diyorlar ki; balıkçı denizden geliyor, kız kumsalda onu bekliyor, bulunduğu yeri ışıkla işaret ediyor delikanlıya...Ve kral kızı ile delikanlı, gün ağarana kadar aşk oyunları yapıyorlar birbirlerine... Kral bir gece askerlerine kızını yakalamalarını ve kumsalda ışıkla balıkçıya işaret göndermelerini buyuruyor.Delikanlı ışığı görünce atlıyor kayığına ve kürek çekiyor bir
manga askerin üzerine doğru...Kız askerlerin elinden kurtuluyor ve koşmaya başlıyor sevdiğini kurtarabilmek için ama koyun taaa öbür ucuna yetişmesi
imkansız...Ama sevda bu; kural falan dinlemez, atıyor kendini sulara...
İste o anda bir mucize gerçekleşiyor!Kızın adim attığı her yer kumsala dönüşürken pesinden koşan askerler bastıkça denize gömülüyor onca ağırlıkla...Kız kayığa kadar koşabiliyor...Ancak bir okçu tam o anda delikanlıyı hedefleyip salıyor okunu...Heyhat! Kız ile delikanlı birbirlerine sarılmışlardır bile ve ok gelip kızla buluşuyor...Derler ki; o kumlar, kızın kani denize karısınca kırmızıya boyanmış...Delikanlı ise aldığı gibi gidiyor kızı, sonrasını ne gören var ne duyan!...Marmaris'e karayolu ile 1.5 saat uzaklıkta...) Simdi sıra resimde!
19an2.jpg

Neresi orasi tam olarak???Yani gercekten öyle bir yer var mi??? Cok ilginc..

Gülüm şurayı bir tarif etsene bize. Gidip görmezsem çatlarım ben.

ayyy çok etkileyici.ağlıycam şimdiisenağlama

Çok güzeldi ya keşke bizede böyle olsa:KK43:tşkler yelda

evet kız kumu denilen bu yer gerçekten çok güzel mutlaka görmelisiniz.
ben kız kumu ile ilgili buna benzer başka bir hikaye duymuştum. kıral kızının sevgilisini öğrenince çocuğu karşı kıyıya gönderiyor kız ona kavuşmak için her gece eteğinde kum taşıyarakkarşı kıyıya ulaşmaya çalışıyor. kıyıya yaklaşmasına az bi zaman kalmışken kız orada öldürülüyor ve kumlar kırmızıya boyanıyor.
ben

vayy gerçekten ilginçmiş..derin değil mi yani orası?..yürüyolar orda..

çok güzel biryer ben 5 sene önce gitmiştin.marmarisi geçtikten sonraydı sanırım.datça ya giderkendi yanlış hatırlamıyorsam eğer.imkanı olanların mutlaka gitmesi lazım.o kumun bitti yerde kızı temsilen bi haykel koymuşlar saçlarından bağlanmış bi şekilde.hala duruyormu bilmiyorum.

okuyunca cok etkılenddımm senağlama
bu yerı gıdıp gormek lazım
paylasım ıcın saol cnm Şeniz

evet gerçekten çok ilginç ben gittim oraya marmariste adı da kız kumu...

ben de gittim oraya gerçekten ilginç bordo gibi böyle bi uçtan öteki uca kadar denizin ortasında.ama yan tarafları derin o gördüğünüz yerin.ilginç bi yer.

ask ıste.boyle kutsal bısey.onunde engel yok.bende gıtmeyı cok ısterdım.

Kimse yazmamış sanırım oranın neresi olduğunu.Ama görmek isterdim.Öyle bir oalya sahne olmuşsa.

banada oraya gitmek vwe yürümek nasip oldu

gitmek isteyenler
NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan yola çıkacaklar için, çeşitli alternatifler var. En kısa ulaşım, uçakla Dalaman Havaalanına inip, taksi veya minibüsle Marmaris ve Orhaniye'ye ulaşmak. Otobüsle seyahat edenler, Marmaris girişindeki minibüs durağından kalkan minibüslere binerek, bir saatte bir yapılan seferleri ile Orhaniye ye gidebilirler. Gece 24.00'e kadar süren seferler, Orhaniye'deki pansiyonların önünden geçiyor.

X