• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön muhasebe sertifikasi

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.403
382
123
Selam kızlar yine ben.Ben dört buçuk senedir sekreterlik yapıyorum üç ay oldu işsizim görüşmeye cagrilma durumu bile azalmaya başladı.Ve son zamanlarda ilanların çoğunda sekreterden muhasebe bilgisi isteyen ilanlar oluyor ama ben mesela kursa gittim üç aylığına eta-sol logo-go ön muhasebeyi gördüm kursta sertifikayı aldım ama insan uygulamada kullanamayinca unutuyor ve aldığınız sertifika bir belge olmadan ileriye gidemiyor.Sekreterlik ayrı ön muhasebe genel muhasebe ayri departmanlar.Benimde sekreter arkadaşlarım var çoğu bilmez muhasebeyi .Fatura kesimi babs mutabakatı ödemelerin takibi vb.gibi. özellikler belirtiyorlar ilanda ama ilanı sekreter diye veriyorlar.Eskiden bu kadar değildi son zamanlarda böyle olunca basvursan bile tecrüben olmayınca ön muhasebede o çemberin dışında kalıyorsun.Sekreterlikte tecrüben olsa bile.
Aranızda hem sekreter hem de muhasebeye bakan arkadaşlar nasıl on muhasebenizi gelistirdiniz . Bilgilerinizi öğrenmek isterim.

Deneyimsiz ön muhasebe ilanlarına bakın ya da yetiştirilmek üzere aranan personel ilanlarına. Kurs tek başına birşey öğretmiyor hatta hiçbir şey öğretmiyor desek yeridir. Kursta sadece çok az muhasebe bilgisi yoğunlukla program eğitimi veriliyor. Muhasebenin temelini bilmediğinizde program biliyor olmanız sizi ilerletmez. O yüzden orta ölçekli bir firmada asistan muhasebe olarak başlayıp ilerleye bilirsiniz.

ben muhasebe sorumlusuyum şuan iibf çıkışlıyım üniversite bitince teorik olarak bildiklerimin hiç bi işe yaramıyacağını anladığımda halk eğitim kursuna yazılmıştım 3 ay süren bir muhasebe kursuna gittim benim için staj gibi oldu orası her şeyi öğrendim fatura kestik işledik muhasebeleştirdik bu tarz bi kursa gidip unutman biraz zor aslında bisiklet sürmeyi öğrenmek gibi düşün, işe girmemi sağlayan da tamamen bu kurs oldu sıfır tecrübe ile gitsem muhtemelen hala aradığım işi bulamamıştım

Bugün iş görüşmesine gittim dört buçuk senedir sekreterlik tecrübem var Hazirandan beri ilanlara başvuruyorum cumartesi günü işin durumuna göre tekstil sektörü olduğu için depoya mal sevkiyatı oluyormuş sekreter de cumartesi günü geliyormuş guvenlik görevlisi de var hiç kimse gelmezken ben niye geliyorum .
Gerçekten isten çıkmak ayrı bir dert iş aramak ayrı bir dert.On muhasebe sekreterlik ilanında bile tecrübeli istiyor on muhasebe konusunda sekreter ayrı bir bölüm Muhasebe ayrı bir bölüm .

Back
X