Ön Dişlerim Ayrık..

Inffinity

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
214
417
303
Benim ön dişlerim ayrık ve geçen gün devlet hastanesinde doktora gittik tel takılması lazım dedi. Ama ben tel istemiyorum başka bir yolu yok mudur bunun?

Canım Lumineers diye bir şey var. Yaprak kaplama gibi ama çok daha ince, dişi hiç kesmeden acı olmadan yapıyorlarmış, Hollywood'daki ünlülerin hep bundan. Benim de ön dişlerim kırık ve sarı onu yaptırmayı düşünüyorum.

ben taktırdım 2 sene durdu ama cıkarınca eskı halıne döndüüüüüü
Ooo gerçekten mi? :18:
Fiyatı ne kadardır acaba bir bilginiz var mı?

ben taktırdım 2 sene durdu ama cıkarınca eskı halıne döndüüüüüü

cnm nsıl yaniii 2 yıl sonra çıkarınca bozulduuu peki sana dişlerin arkasına takılan telden taktı mı ve pekiştirici tedavi olarak ne uyguladınız ?? çok üzülüyorum böyle şeyleri duydukça o kadar kendimizden ödün veriyoruz emek harcıyourz ağrılar sancılar aç kalmalar yemek yiyememeler felan :26::26:

Bir sitede sizinle aynı sorunu olan birine rastladım.
"Ön dişlerimin ayrık. Bu ayrıklıktan kurtulmak için ne yaptırmam gerekiyor?

Cevap: Hemen bir diş hekimine giderek bu ayrıklıktan belki tek seansta kurtulabilirsiniz, yani artık yarım saat 45 dk sonra istediğiniz gibi birleşik dişleriniz olabilir. Dişlerinizde başka sorunlar olup olmamasına, ayrıklığın derececesine göre alternatif tedaviler uygulanabilir, bunlar en zorundan en kolayına doğru ortodontik tedavi (dişlerinize tel takılması), dişlerinizin tamamen kaplanması yada sadece ön yüzü kaplanarak laminate yapılması yada en basiti kompozit dolgu yapılması olabilir. Sorunun nasıl giderileceğine diş hekiminizle birlikte rahatlıkla karar verebilirsiniz."
kompozit dolgu ile ilgili videolara bakabilirsiniz. 1 saat gibi kısa sürede netice alınabiliyormuş. Sanırım fiyatı da normal dolguların iki katı kadar.

diş teli sırası bekleyen bi tanıdıgım vardı; fakat ana dişleri olmadıgı için tel takılamayacagını soylediler bi kaç seaans işleemden gecti dişler cesitli yontemlerle buyutuldu ama bu dişten dişe cok farklılık gösterir hekime gorunmeniz gerek dişlerin yerleşim konumuna buyuklugune eksikliğine aradai boşlugun fazlalıgına göre. burdan bi fkir vermek imkansiz her agız farklıdır

cnm bnmde on dıslerımde cok hafıf bı ayrıklık var bn dolgu yptrdım kesınlıkle hıc bllı olmuyor suan cok rahatım bı kez dolgum dustu ama tkrar yptrdım ıyı bı doktor secmenzı onerırım

Araya dolgu renginde bir şeyler dolduruyorlar ve hiç belli olmuyor. Öğretmenim yaptırmıştı. Dişleri çok çok ayrıktı birde.

şuanda 6 aydır dişlerinde tel olan ve 1 yıl daha kullanacak olan biri olarak söylüyorumki; şu anki değişimler bile harika...ben yıllarca nerdeymişim diyorum...gülüşüm kendime güvenim değişti...ihmal etme rahatsızsan tel taktır..sonrası harikaa...hee yaşım 28 bu arada düşün yani bu yaştan sonra:)

Şeffaf mı metal mi taktırdınız?Hangisini önerirsiniz?

Katılıyorum :) 15 yasindayim 1.5 yildir tel takiyorum onceden konusmaya utanirdim dislerim asiri yamuktu suan gorenler dislerin duzgun neden tel var diyorlar ah bi de eski halini görseniz diyorum :))

Tel taktırmalısın bencede diğer çözümler ya daha pahalı ya da kalıcı bi çözüm olmayacaktır. Ben 15 yaşındayım 11 ay kaldı bende 2 ay önce çıkardım ne takılmasında ne cıkarılmasında hiç bi acı yok sadece taktıktan sonra 3 gün bi ağrı oluyor sonrasında hiç yok.. Ben metal olandan taktırdım ve farkedilmiyodu bende. Siz görüntü açısından rahatsız olucaksanız şeffaf olanları taktırın 300 tl fark alıyorlar sadece. Dişleri eski haline dönenlerde tel çıktıktan sonra plak veriyolar o koruyo 2 sene kadar geceleri yatarken kullanıcam.

benim de ön dişlerimin arasından serçe parmağım geçebiliyordu o derece açıktı.
ailem zenginlik, bereket, bolluk diye diye yıllarca beni kandırdı.
ben de memnun değildim ve şeffaf tel kullanıyorum şu an o kadar güzel duruyorlar ki bakmaya doyamıyorum. geçi şu an arkada boşluk kaldı birleştirmeden dolayı ama orası implantlarla kapatılacak.
hayatımı hiç etkilemedi ki ben anasınıfında çalıştım çocuklar hemen fark ederlerdi ama pek fark eden bile olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…