• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön dişlerde gizli çürük !

esmerim34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
271
16
28
İstanbul
merhaba hanımlar.. bekarken çok özen gösterdiğim dişlerime evlenip çoluk çocuğa karışınca özen gösteremedim..
çok itici belki ama 3-4 günde 1 anca bakım yapar oldum.. tatlıyı ve yağlı besinleri çok tüketiyodum.. hele logusalıgımda bebeğin heycanı dikişlerin acısı derken.. neyse.. sorun şu ki, bir gün şu diş iplerini kullanayım dedim..
arka dişlerde problem yok ön dişlere gelince inanılmaz bi koku... ve sonra ipi çekmemle acı gerçek ortaya cıktı ön 4 dişimin kök kısımlarında siyahlıklar var muhtemelen çürük.. kokuda muhtemelen çürüğe bağlı bütün sosyal hayatımı kısıtlamış durumdayım.. iple temizleyip fırçalayıp naneli şeker yediğim halde misafirlikte uzak kalıyorum insanlardan o koku aklımdan cıkmıyor
:43: şimdi ben dişciye gitsem naparlar çekerlerse ben naparım daha 21 yaşındayım yaaa :5::5:

merhaba hanımlar.. bekarken çok özen gösterdiğim dişlerime evlenip çoluk çocuğa karışınca özen gösteremedim..
çok itici belki ama 3-4 günde 1 anca bakım yapar oldum.. tatlıyı ve yağlı besinleri çok tüketiyodum.. hele logusalıgımda bebeğin heycanı dikişlerin acısı derken.. neyse.. sorun şu ki, bir gün şu diş iplerini kullanayım dedim..
arka dişlerde problem yok ön dişlere gelince inanılmaz bi koku... ve sonra ipi çekmemle acı gerçek ortaya cıktı ön 4 dişimin kök kısımlarında siyahlıklar var muhtemelen çürük.. kokuda muhtemelen çürüğe bağlı bütün sosyal hayatımı kısıtlamış durumdayım.. iple temizleyip fırçalayıp naneli şeker yediğim halde misafirlikte uzak kalıyorum insanlardan o koku aklımdan cıkmıyor
:43: şimdi ben dişciye gitsem naparlar çekerlerse ben naparım daha 21 yaşındayım yaaa :5::5:

merhabalar, dolgularımı yaptırdığımda doktor da bana yan kesicilerimin arkasında iğne ucundan az büyük çürük olduğunu söyledi ve aşındırıp kompozit dolgu yaptı, 2sine de, yüzeysel bir çürüktü ve dişin arka tarafında olduğu için gözükmeden halledildi. insanın kendi dişleri çok kıymetli, gidebildiği yere kadar onlarla gitmek çok önemli, bir şekilde tedavisi varken hemen çekime başvuran doktorlardan uzak durmalıyız kanaatimce. ozon terapi diye bir yöntem var başlangıç aşamasındaki çürükleri tedavi edebiliyor, ben sudaiye'de sudent diye bir yerde uygulandığını biliyorum emaille bilgi edinme şansım olmuştu. nette araştırınca fiyatlar da şöyle, 100-150 lira arasında değişiyor, eğer durumunuz ozon terapiyle tedavi edilebilecek düzeydeyse vakit kaybetmeyin derim.

ayrıca tat için içinde şeker olan naneli şekerlerden uzak durun, temizlenmiş dişe yapışırsa çürük riskini daha da artırır mineyle temas kurduğu için, şekersiz şekerleri yada ferahlık veren ağız bakım sularını tercih edin, pronamel çürük önlemede uzun vaade de etkili olabileceğini düşündüğüm ve benim de yaklaşık 2 aydır kullandığım bir üründür tavsiye ederim.

Son düzenleme:
şeker konusunu hiç düşünememiştim :44:tesekkür ederim..
suan bende çekilmesinden çok korkuyorum arkada 1 diş olsa neyse öndeki 4 diş :14:
çözüm bulana kadar ugrasıcam olmazsa kalsın öyle ne yapıyım..gittiği yere kadar.. :14:
benim çürüklerim yüzeysel değil fırcaladıgım zaman görebiliyorum ön dişlerin arka tarafına bakınca siyahlık görünüyor ama dişin içi..
nası anlatacagımıda pek bilemedim.. neyse tek çözüm suan diş doktoruyla görüşmek cektirmekden başka çözüm varsa uygulamak.. bakalım ne olcak sonum :14:

Back