• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ön Dişim Kırıldı!

rapunzel0316

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2009
1.086
13
116
İstanbul
..............................................

Eklentiler

• $S6002608.JPG
    $S6002608.JPG
    190,8 KB · Görüntüleme: 1.035
  • $S6002617.JPG
    $S6002617.JPG
    194,2 KB · Görüntüleme: 708
Son düzenleme:
Merak edenler için,
Dişin filmini çekti doktor, dikey kocaman bir çatlak varmış. Yani defalarca kontrole gittiğimde film bile çekmeyerek bir şey yok diye beni geri gönderen doktorlar halt etmiş! Lamine için erken olduğu söyledi (21 yaşındayım). Dolgu yapacak ve porselenle kaplayacakmış. İkisi hakkında da bilgim yok, ne dediyse tamam dedim mecbur.

Ek olarak azı dişlerimde birkaç çürük buldu. Kızlar lütfen diş kontrollerinizi düzenli yaptırın ve her doktora da güvenmeyin. Ben hiç aksatmam hatta bazen 6 ayda bir bile kontrol ettiririm ama hiç bir doktor uyarmadı. Dişleriniz çok sağlıklı diyerek geri gönderdiler hep. Çürük 2 günde oluşacak bir şey değil. Önceki kontrollerimdeki doktorlar önemsememiş birkaç yıldır. Sizin başınıza da gelmez umarım.

Çok geçmiş olsun.

Insallah dişinizin tedavisinden memnun kalırsınız; bir daha da basiniza boyle bir sey gelmez.

Dişlerinizdeki curukler ile ilgili olaraksa bir bilgi vermek istedim. Dolgu yapılabilmesi icin cürüklerin belirli bir buyukluge gelmesi beklenir. Dolgu malzemesinin yuzeye tutunabilmesi icin belirli bir oyuntu yapılması gerekir. Disinizdeki curuk cok kucukken, saglam diş dokusunu dolgu yapmak amacıyla tahrip etmemek amaci ile curugun buyumesi beklenir. Buyuk ihtimalle onceki doktorlarınız bu nedenle bir sey yapmamislardir.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :31: Bilmiyordum belki de dediğiniz gibi o yüzden daha önce belirtmemişlerdir, ama en azından çürük başlangıcı olduğunu bilseydim keşke. Şimdi kırık diş için gidip bir de kocaman çürüklerimi öğrenince şaşırdım.

Dişinizdeki küçük çatlak ve kırıkları da ihmal etmeyin lütfen, benimki gibi ilerlemesin.

brooke_ konuyu okuyan 79 kişi arasından tek cevap yazan kişi olarak duyarlılığınıza gerçekten teşekkür ederim. Ön dişime dolgu yapıldı fakat hiç beğenmedim. Renk farkı yok fakat diş bariz bir şekilde büyük, önde duruyor. Yıllar önce üst çene için ortodonti tedavisi gördüm, düpdüzgün dişlerim bozuldu yine şimdi =( Beğenmediğimi söylemiştim ama çok oynama yaparsak dolgu kırılır dedi. Yarın kontrole gidicem, yine söyleyeceğim. O kadar dert oldu ki içime, gözüme uyku girmiyor 3 gündür :2:
$S6002619 - Kopya.JPG $S6002620 - Kopya.JPG

brooke_ konuyu okuyan 79 kişi arasından tek cevap yazan kişi olarak duyarlılığınıza gerçekten teşekkür ederim. Ön dişime dolgu yapıldı fakat hiç beğenmedim. Renk farkı yok fakat diş bariz bir şekilde büyük, önde duruyor. Yıllar önce üst çene için ortodonti tedavisi gördüm, düpdüzgün dişlerim bozuldu yine şimdi =( Beğenmediğimi söylemiştim ama çok oynama yaparsak dolgu kırılır dedi. Yarın kontrole gidicem, yine söyleyeceğim. O kadar dert oldu ki içime, gözüme uyku girmiyor 3 gündür :2:
Eki Görüntüle 483928 Eki Görüntüle 483929

üzülme canım biraz kısaltılır ovalleştirilir çok da güzel olur. niye kırılır diyor anlamadım. benim sırf olgu dişim bayağı kırık. ama ben istediğim gibi olana kadar kısalttırdım :3:

üzülme canım biraz kısaltılır ovalleştirilir çok da güzel olur. niye kırılır diyor anlamadım. benim sırf olgu dişim bayağı kırık. ama ben istediğim gibi olana kadar kısalttırdım :3:
Bugün arka dişlerdeki dolgular için gittim, dediklerini doktora söyledim canım ön diş dolgusu kısalttırılabiliyomuş diye. Kırılır vs vs mırın kırın etti ama ben çok rahatsız olduğu söyledim. "Daha sonra düzelticektim ben zaten" dedi. Anlamadım yani düzelticekse niye illa ben ısrar edince söylüyor, boşa o kadar panik yapıyorum. Neyse ben ısrar edince düzeltme işlemini bugün yaptı, arka dolgulara sıra gelmedi. Bu sefer beğendim ama doktor illa başında bıdı bıdı yaptığımda iş yapıyor beni aydınlatıyor. Neyse ki ön dişimi kurtardımya rahat uyuyabileceğim :21:

Back