On binlerce boşanmanın asıl nedeni

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Yaptığım birçok araştırmada evliliklerde asıl boşanma nedeni olan ama üzerinde hiç durulmayan bazen de fark edilmeyen önemli bir neden görüm.

Bana gelen maillerin birçoğunda da “Eşimle aramızda önemli sorun yoktu, bu duruma nasıl geldik?” sorusu soruluyor.

Bazen ayrılmak isteyen eş de gerçek nedenin ne olduğunu bilemeyebilir.

Aslında bu sıklıkla karşılaştığım ama üzerinde durulmayan asıl neden eş tarafından yeterince takdir edilmemektir.

Yeterince takdir edilmeyen eş çoğu zaman bu düşüncesini açıklamak yerine çok da farkında olmadan eşini suçlamayı veya eleştirmeyi seçiyor.

Aslında evliliklerde mutluluğu sürdürmek sanıldığı kadar zor değil.

Bir evlilikte sadece eşin fedakârlıklarını takdir etmek, onu değerli bulmak bile onlarca sorunu çözecektir.

Çünkü olumlu bir davranışın tek bir etkisi yoktur. Her olumlu davranış veya söz birden çok sonucu ardı ardına getirir.

Olumlu olarak tanımlanan değer verilen ve takdir edilen birisi kolay kolay evliliğini yıkmıyor.

Yapılanları takdir etmenin aynı zamanda olumlu sonuçları oluyor. Evde esen iyimserlik rüzgârı tüm aile bireylerini sarıyor.

“Yaptığın yemekler harika, başarılarınla övüyorum, bizim için yaptıklarının farkındayım,” demek bazı insanlara neden bu kadar zor geliyor?

Oysa yapılan güzel şeyleri takdir etmenin hiçbir maliyeti olmadığı halde evliliklerde mucizeler yarattığını bilmemiz gerekiyor.

Her şeyin hayalleriniz gibi olması dileğimle…

Cengiz Hortoğlu

http://www.milliyet.com.tr/on-binle...ndemyazardetay/23.04.2016/2232482/default.htm

taktir etmenin gücü, ama çok zor herhalde ki pek yapılmıyor

iş yerinde bile öyledir, ekip ruhunu oluşturmak için ekipteki üyeleri takdir etmek, hatta başarısızlık durumunda bile ellerinden geleni yaptılarsa şayet ödüllendirmek gerekir.

evlilik elbette ki daha fazla özen isteyecekti.
her şey karşılıklı bir de...

taktir etmenin gücü, ama çok zor herhalde ki pek yapılmıyor
Aslında kolaydır takdir etmek ama işte bizde inat mı diyeyim gurur mu yapılıyor diyeyim artık, takdir etmez eşler birbirini.
Halbuki kadın eşine hayatım bizim için çok emek harcıyorsun canımsın dese adam o gazla dünyanın etrafını 2 tur döner
Erkekte eşine sadece şu sözü söylese, dünyaya bir daha gelsem yine seninle olurdum, kadın ne kayınvalide dırdırını kafasına takar, ne görümcenin dolduruşlarını

Arada bir böyle ufak tefek gönül okşayıcı sözler evlilikte saygıyı korumayı motive olmayı destekliyor.

Bence de günümüzde çoğu insan o kadar ego sahibi ki ,çok sevdikleri kişileri bile takdir etmiyorlar.Bana çok ters,çok yakın olmasam bile güzel işler yapmışsa takdir ederim,tebrik ederim.
Evet sürekli övmem ama sezarın hakkı sezara.
Bence eşler birbirini ultra desteklemeli,takdir etmeli ve yüreklendirmeli

Bir insan bir insanı takdir ediyorsa kendisiyle barışıktır bir olgunluğu vardır , ama süreklide eleştiriyorsa
bu huzursuzluk ona aittir , kendi bilmemekte ,görmemekte direniyordur , karşıdaki kişinin yapabileceği birşey yoktur , bazı şeyleri kayıp edecektir

Basliga gore yorum :) ya telefon*internet yada kadinlar.kulubu BDVbosan benceeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…