ON BİN ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTE SINAVINA GİREMİYOR!ÖSYM bu sorunu çözmüyor.

parkon

bence bitti
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
14.782
11.186
823
Yaklaşık on bin öğrenci, 2014 LYS ücretlerini bankadan yatırdığı halde, ÖSYM’nin sayfasında onay işlemlerini eksik yapmaları nedeniyle bu hafta sonu yapılacak olan LYS 1, LYS 4 ve LYS 5’e giremeyecekler.
ÖSYM’nin sınav başvuru işlemlerinden sonra yaptığı açıklamaya göre, 888.329 aday sınav ücretini yatırmış bu adaylardan 824.835’i sınav başvurusu yapmıştır.
63.494 aday sınav parasını yatırdığı halde ÖSYM’nin sayfasındaki onay işlemlerini eksik yapmaları nedeniyle Lisans Yerleştirme Sınavlarına girmeye hak kazanamamışlardır.
Bu adaylardan yaklaşık on bini bu sorunun çözülmesi için ÖSYM’ye yazılı olarak başvuru yapmış ancak olumsuz cevap almışlardır.
Bu öğrenciler eksik bilgilendirilmeleri ve her yıl sınav sistemi ile birlikte sınav işlemlerinde farklı uygulamalar yapılması nedeniyle mağdur edilmişlerdir.
ÖSYM Nisan ayında tamamlanan sınav başvuru işlemlerini uzatmamış, kısa bir sürede çözebileceği bu sorunu son dakikaya bırakmıştır.
ÖSYM’nin bu öğrencilere sınav işlemlerini tamamlamaları ve 2014 LYS’ye girebilmeleri için acilen bir düzenleme yapması gerekmektedir.
ÖSYM başkanı bu öğrencilerin durumları ile ilgili kamuoyunu aydınlatmalıdır. Yaptığı her sınav şaibeli olan ÖSYM bu öğrencilere tekrar başvuru hakkı vermelidir. Bir yıl boyunca sınava hazırlanan, gece gündüz aileleri ile birlikte maddi manevi emek harcayan ve heyecanla Üniversite sınavlarını bekleyen bu çocukların emekleri ÖSYM’nin yanlış tutumuna kurban edilmemelidir.
Öğrencilerin bu sorunu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığını acilen göreve çağırıyoruz. 11/6/2014

Prof.Dr.F. Nur SERTER
İstanbul Milletvekili
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi

Yazık ya çocuklara..
Çok üzüldüm,parayı yatırdıklarına göre girecekler işte sınava.
Eksik bilgi yüzünden 1 seneleri heba olacak şimdi..

Her seyi kafalarina gore degistiriyorlar, Turkiye'nin her yerinden cocuk katiliyor bu sinava, bu magduriyeti engellemek cok mu zor?!!
Yarattiklari travmalar yetmiyormus gibi bir de bunu ekledikler cocuklara, yazik, gunah ya...

bu haberden 'oh be rakiplerim eksildi' çıkarımını yapacak hale düşürdüler insanları

Eksik işlem varsa programın eksik işlem var deyip uyarması gerekmez mi işleminiz gerçekleştirilmiştir yazısı çıkıyorsa çocukta tamam zanneder yani. Yok çıkmıyorsa neden uyarı gelmiyor eksik bilgi diye! dekontları var bende haberlerde paraları yatmamış gözüküyor diye dinlemiştim ama yazık günah emeklerine yani bir kız tv de ağlayarak konuşuyordu çok yazık bir sene yani emeklerine yazık değil mi zamanlarına bir yolunu bulmaları lazım ne bilgisiymiş bu böyle bizim zamanımızda gayet kolaydı başvurular internetten yapmıyorduk zaten birebir olduğu için sorun çıkmıyordu. Çok bir şey de istemiyorlardı zaten bilgi olarak.

Valla başlı başına rezalet, sınav parasını tc kimlik numaranı girerek yatırıyorsun, bankamatikte adın soyadın tc kimlik numaran çıkıyor, ösym'ye sınav ücretini yatırma işlemin seçenekli zaten, ygs ve lys'ye gireceksen 40 tl, yatay geçiş hakkını kullanacaksan 10 tl, iki sınava da girecek öğrenci 40 tl yatırıyor, yatırdığın miktar ekranda çıkıyor, dekontunu da alıyorsun işlem tamam, ayrıca okuyorsan okulunda, okumuyorsan ösym şubelerinde form dolduruyorsun, daha neyin eksik işleminden bahsediyorlar, parayı yatıran anlaşılamasa hadi diyeceğim kim yatırdı bilmiyorlar, formdur, ösym sitesinden başvurudur bunlara bile gerek yok, hala akıl eden yok mu? TC kimlik numarasıyla 40 tl yatıran sınava girer bu kadar basit.

Hakikaten günah o kadar çocuğa

Başvuruda yapılan eksiklikler ve yanlışlar nedeniyle yazılı başvuruda bulunmalarına rağmen hiç bir işlem yapılmaması da neyin nesi? İyice sapıttılar hakkaten yazık günah değilmi o çocukların emeğine? Başvuruyu eksiksiz yaptın yaptın yapmadın yatırdığın para hop devletin kasasına böyle saçmalık mı olur.. Toplumca delirtmek istiyolar heralde

Valla ben de kpss başvurusu için paramı yatırdım 40 kere kontrol ederek işlemimi yaptım onayladım başvuru süresinin bitmesine daha 1 hafta varken, son başvuru günü ösym den msj geldi başvurunuz onaylanmamıştır diye kafayı yeme durumuna geldim bu son gün mü hatırlatılır? Üstelik mesai saatinin bitimine 1 büçük saat kala haber veriyorlar yarım saat aradım ulaşamadım bi yandan anneme aratıyorum bi yandan kendim arıyorum en sonunda ulaştım telefondaki görevli işleminiz başarılı olmuş msjı dikkate almayın demez mi? Ölür müsün öldürür müsün? Böyle sistem mi olur ne biçim devlet anlamıyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…