Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

ben yurt disindayim anne sutune tesvik için dr d a ahstanede her yerde emen bebek resmi var
hiç aklima gelmemisti cinsel obje oalrak bakmak sapik bu millet valla
Evet canim, aynen öyle. Biz böyle büyüdügümüz icin ve Türkiye`de hersey ayip oldugu icin insanlarin bizi anlamasi gercekten zor. Üzücü ama öyle.

Iste, ön yarginin, genelleme yapmanin, en güzel örnegi !!!
O zaman herkes ulu orta sokaklarda, misafirlige gittiginde ulu orta kakasini yapsin ve isesin. o zaman ulu orta herkes osursun ve gegirsin. O zaman ulu orta herkes her yerini acsin ve herkese göstersin. O zaman ulu orta herkes sevissin.
Bu yukarida verdigim örnekle ve senin verdigin örnekle , bir annenin emzirmesinin ne ortak yönü var ?????

Kutsal ya o bakımdan. Emzirmek kutsal oluyorsa doğurmak neden olmasın...

Bence sen bu kadar kasma Olivia ben senin annelik hakkındaki düşüncelerini de çok iyi biliyorum...

Ben Mersine diyorum sen tersine anlıyorsun...

Birde Ömür hanım boşu boşuna,gazete haberim boş kalmasın bâbında kaleme almıştır bu Yazıyı
Netekim burası Türkiye ,Amerika değil burada sereserpe uçlar meydanda emziren kadın görmedim
Hee Ünlülerin zaten memeler hemen hemen meydanda ya belki onlar emziriyordur
Sanat camiası için almıştır Yazıyı kaleme:)))

-mai- -mai- neden ülkemizde tecavüz ve cinsel istismarlar, kadin ölümleri cogaldi saniyorsun ? Hep bu zihniyet yüzünden. Cünkü daha biz kadinlar bunu sex objesi olarak görürsek ve ayiplarsak, erkeklere bir laf demeye hakkimiz yok o zaman !

Tek sebebi bu değil aslında. Bu açıklamayla tecavüz olaylarının artması arasında bir ilişki kuramam benim için çok farklı şeyler. Bence bu özgürlük konusu. Ömür gedik için sokakta bebeğini emziren bir kadın görenlerin libidosunu düşürüyormuş. Bu kabul edilebilir birşey değil. Eğer senin cinselliğini öldürüyorsa böyle bir görüntü ortamdan uzaklaşırsın olur biter.

Mesela açık giyinen kadın beni tahrik ediyor. İşimden gücümden alıkoyuyor, aklımı oyalıyor, kapalı giyinsin diyen adam da aynı kafada demek istedim. Benzerlik burada benim için. O halde görüntüsünden rahatsız olduğumuz herşey için baskı uygulayalım. Şişmanlarda kadınsı görünmüyor. Benim libidomu düşürüyor. Bedenini belli eden şeyler giymesinler. Bol giyinsinler. Falan filan. Bu kafanın sonu yok yani.

Iste, ön yarginin, genelleme yapmanin, en güzel örnegi !!!
O zaman herkes ulu orta sokaklarda, misafirlige gittiginde ulu orta kakasini yapsin ve isesin. o zaman ulu orta herkes osursun ve gegirsin. O zaman ulu orta herkes her yerini acsin ve herkese göstersin. O zaman ulu orta herkes sevissin.
Bu yukarida verdigim örnekle ve senin verdigin örnekle , bir annenin emzirmesinin ne ortak yönü var ?????
yapma olivia karşı tez geliştireyim derken bizi kadınları eve kapatalım, kadınlar kendilerini sakınsın diyen insanlar gibi gösteriyorsun.
parkta örtü örtmeden bebeğini emziren kadın tacize uğrasa bunları yazmamıza rağmen biz de o kadının yanında olacağız zaten.
hiç mi okumadın şimdiye kadar yazdıklarımızı.
kaldı ki dep'in verdiği örnek senin verdiklerinden çok daha yakındı. madem annelik bu kadar kutsal normal doğum anını gösteren afişleri her yere asalım, o ünlüler normal doğum yaparken bebeğin çıkış anını gösteren fotolarını paylaşsınlar.
arada hiçbir fark yok.
o esnada da vajinanın amacı içine başka bir cinsel organ girmesi değil, bir cana hayat verilmesine araç olmak gibi kutsal bir olay.
diyorum, isteyen istediği gibi emzirsin, benim hoşlanmamam bu kadınlara yapmasınlar deme hakkını vermez bana. tacize uğrarlarsa da ilk başta ben yanlarında dururum o kadınların.
ama bence hafif bir örtü ve biraz mahremiyet daha iyi bir yöntem,
bu şekilde düşünmeyen, dilediği gibi emzirsin, bize saygı duymak düşer fikrimizi belirttikten sonra.

her şeye kutsiyet yüklemekten oluyor bunlar hep.. ülkede kutsal olmayan adam yok.. öğretmenler kutsal, anneler kutsal, babalar kutsal, doktorlar kutsal, hemşireler kutsal..
Evet ne güzel degilmi ama sende kutsalsin, bir cöp toplayan insanda kutsal, bir cobanda kutsal, bir hayvanda kutsal. birde böyle baksan olaya. Evet hersey kutsal, her insan degerli, herkes önemli.
Doktor olmadigi aman seni ameliyat eden olmaz !
Hemsire olmadigi zaman senin halin ne durumda biliyormusun ?
Ögretmen olmazsa sen egitimsiz kalirdin, okula gitmek icin yirtik abuclariyla bir köyden öteki köye giden cocuklar var....

Evet ne güzel degilmi ama sende kutsalsin, bir cöp toplayan insanda kutsal, bir cobanda kutsal, bir hayvanda kutsal. birde böyle baksan olaya. Evet hersey kutsal, her insan degerli, herkes önemli.
Doktor olmadigi aman seni ameliyat eden olmaz !
Hemsire olmadigi zaman senin halin ne durumda biliyormusun ?
Ögretmen olmazsa sen egitimsiz kalirdin, okula gitmek icin yirtik abuclariyla bir köyden öteki köye giden cocuklar var....

gerçekten böyle mi anladın o mesajdan yoksa böyle anlamak için zorluyor musun kendini olivia? herkes mesleğini "kutsal" olmak için yapmıyor.. kutsal olmasam anne olmayacak mıyım? ya da doktorlar kutsal olmak için mi ameliyat yapıyor :)

yav annelik kutsal falan değildir. yapmayın Allah aşkına. biyolojik bir olay alt tarafı. erkek döller, kadın doğurur.
tamam içinde bir can büyütüp dünyaya getirmek hakikaten çok muhteşem, doğanın (ya da Tanrı'nın, inanç şeklinize göre dilediğinizi seçin) bir canlıya bahşedeceği en mükemmel özellik.
ama çocuk doğurmak kutsal falan değil. döllendiğiniz sürece 9 ay aralıkla yavrulayabilirsiniz, son derece "doğal" bir olay.

yav annelik kutsal falan değildir. yapmayın Allah aşkına. biyolojik bir olay alt tarafı. erkek döller, kadın doğurur.
tamam içinde bir can büyütüp dünyaya getirmek hakikaten çok muhteşem, doğanın (ya da Tanrı'nın, inanç şeklinize göre dilediğinizi seçin) bir canlıya bahşedeceği en mükemmel özellik.
ama çocuk doğurmak kutsal falan değil. döllendiğiniz sürece 9 ay aralıkla yavrulayabilirsiniz, son derece "doğal" bir olay.

öyle deme, birazdan annen olmasan halin ne olurdu biliyor musun? denecek.. eğer kadınsan kutsalsın, anne isen kutsalsın, doktorsan kutsalsın, mühendissen kutsalsın.. diyorum ya ülkede kutsal olmayan adam yok..

'Kutsal' değil de, 'Doğal' görmek yeterli bence. İnsan da memeli hayvanlar grubundan bir tür sonuçta. Bu beden kadınlığı da, anneliği de barındırıyor. Biri diğerinin önüne geçer bazen, diğeri geri planda kalır. Bunun toplumdan saklamayı gerektirecek bir durumu yok. Ulu orta gösterip, 'ben böyleyim beni kabul edin, ben kutsalım' demenin manası da yok. Sokakta böyle birini görürsem anında bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına bildiririm zaten. Delirmiştir o kadın büyük ihtimalle :KK70:

ama bence hafif bir örtü ve biraz mahremiyet daha iyi bir yöntem
Tabiki öyle olmali, yani bir insan mini etek giyse bile oturmasini kalkmasini bilmeli. Mesela is yerinde cok acik dekolte olmaz, orasi bir is yeri ve herkes ceki düzenli olmali ama yazlikta kadin dekolteli giymis bu kimseyi ilgilendirmez, mayosunu giymis bu kimseyi ilgilendirmez.
Anne emzirirken illaki icgüdüsel kapatir zaten uluorta bir türk kadini bunu yapacagini hic sanmam, ama yapsa bile hakkim yok birsey demeye. Hatta bir kadin isterse eger burkada giyeblir bu onun hayati karisamam.
Ama burkayla ne yazikki ayni o dekolteli kadin gibi bir siniri olacaktir muhakakk calisma hayatinda.
Ne yazikki emziren anne icinde gecerli, onunda belirli bir saati olacak.
Kimse burda heryerinizi acin demiyor demedide, tabiki herseyin bir usuli ve nazikligi olmali, baskalarina saygi cercevesinde.

office office , senin meslegin ne bilmiyorum ama dikkatimi cekti bu konuda cok kizginsin meslek sahibi olan insanlara, nedeni nedir ? Kutsalliga gelecek olursak, kutsal demek benim anlayasimda saygi, sevgi ve güven demek. sizde nasil bilmiyorum ama Avrupa`da her meslegi yapabilmek icin 3 sene egitimini görüyorsun ve insanlar her yaptigi ve ögrendigi meslegide cok iyi basariyla uyguluyor.
Onun icin her insanin bir meslegi vardir ve buda cok güzel birsey. ben diyemem, ammaaannnnnn doktormus veya amannn hemsireymis, cünkü onu cok basit görürsem, son zamanlarda oldugu gibi öldürme hakkinida kendimde görebilirim. Bu arada o doktorda veya hemsirede beni sayacak ve meslegini önemseyecek yani karsilikli birbirimize saygimiz olacak. Eger, bir doktor hasatasina saygili degilsede lmaz, bir hasta doktoruna saygili degilse bu is olmaz. Güven ve saygi her ki tarafli olmali.

öyle deme, birazdan annen olmasan halin ne olurdu biliyor musun? denecek.. eğer kadınsan kutsalsın, anne isen kutsalsın, doktorsan kutsalsın, mühendissen kutsalsın.. diyorum ya ülkede kutsal olmayan adam yok..
yok ben bazen gerçekten anlamıyorum. bunları hep yazıyorlar da BDV bebekten sonra kocamla sevişmez olduk başlıklarıyla dolu.
e annelik kutsal kutsal diye diye adamlar bu hale geliyor, kendisini anasına halleniyormuş gibi hissediyor.
annelik de regl olmak gibi kadınlığın doğal bir hali. öyle çok büyük anlam vermeye gerek yok.
her bir annenin evladıyla bağı elbette sarsılmaz ve çok derin amenna ama bir kavram olarak anneliğe bu kadar yüklenmeyelim, memlekette sorunsuz evliliğin neredeyse olmamasının bir sebebi de bu.

yok ben bazen gerçekten anlamıyorum. bunları hep yazıyorlar da BDV bebekten sonra kocamla sevişmez olduk başlıklarıyla dolu.
e annelik kutsal kutsal diye diye adamlar bu hale geliyor, kendisini anasına halleniyormuş gibi hissediyor.
annelik de regl olmak gibi kadınlığın doğal bir hali. öyle çok büyük anlam vermeye gerek yok.
her bir annenin evladıyla bağı elbette sarsılmaz ve çok derin amenna ama bir kavram olarak anneliğe bu kadar yüklenmeyelim, memlekette sorunsuz evliliğin neredeyse olmamasının bir sebebi de bu.
Yok kattiyen öyle demek istemedim yani annelik cok kutsal ben cok kutsalim, Meryem ana oldum simdi gibi düsünürlerse tabiki olmaz.
Kadin hem anne, hemde es olmayi bilmeli tabikide.

valla sokakta emzirenini görmedim ama benle konuşurken cart diye memesini çıkartıp emziren kadın çok gördüm evde. Yahu kadın kadına da olsak bence tuhaf. Ben şunu bi emzireyim dese tamam ya da çıkar mısın şunu emzirecem derse çıkarım odadan söylene söylene de olsa çıkarım ama konuşmanın ortasında bebeği alıp o iğrenç göğsü lömbürt diye fırlatmıyor mu ben hep bunlarda bastırılmış gizli duygular olduğunu düşünüyorum.

Yok kattiyen öyle demek istemedim yani annelik cok kutsal ben cok kutsalim, Meryem ana oldum simdi gibi düsünürlerse tabiki olmaz.
Kadin hem anne, hemde es olmayi bilmeli tabikide.
annelik doğal bir süreç, emzirmek de öyle. tuvaletimizi yapmamız da öyle.
örneğin Roma döneminde umumi tuvaletler hakikaten umumiymiş, yani insanlar sıra sıra oturur büyük tuvaletlerini çukurlara yaparlarmış
ama şimdi kapılarımız var, değil mi?
oysa ki boşaltım de yemek yemek kadar doğal bir süreç ama belirli bir mahremiyete ihtiyacımız var, eğreti de olsa bir kapıya, en azından perdeye.
sevişmek de öyle mesela.
çok doğal. hatta bütün bu saydıklarımdan daha önemli, neslimizi sürdürmemiz için sevişmemiz lazım ama en azından yalnız olmayı tercih ediyoruz.
bu sebeple ben emziren kadınların toplum içinde emzireceklerse bir şal ya da emzirme önlüğü kullanmalarının daha doğru olduğu kanaatindeyim.

Tabiki öyle olmali, yani bir insan mini etek giyse bile oturmasini kalkmasini bilmeli. Mesela is yerinde cok acik dekolte olmaz, orasi bir is yeri ve herkes ceki düzenli olmali ama yazlikta kadin dekolteli giymis bu kimseyi ilgilendirmez, mayosunu giymis bu kimseyi ilgilendirmez.
Anne emzirirken illaki icgüdüsel kapatir zaten uluorta bir türk kadini bunu yapacagini hic sanmam, ama yapsa bile hakkim yok birsey demeye. Hatta bir kadin isterse eger burkada giyeblir bu onun hayati karisamam.
Ama burkayla ne yazikki ayni o dekolteli kadin gibi bir siniri olacaktir muhakakk calisma hayatinda.
Ne yazikki emziren anne icinde gecerli, onunda belirli bir saati olacak.
Kimse burda heryerinizi acin demiyor demedide, tabiki herseyin bir usuli ve nazikligi olmali, baskalarina saygi cercevesinde.

office office , senin meslegin ne bilmiyorum ama dikkatimi cekti bu konuda cok kizginsin meslek sahibi olan insanlara, nedeni nedir ? Kutsalliga gelecek olursak, kutsal demek benim anlayasimda saygi, sevgi ve güven demek. sizde nasil bilmiyorum ama Avrupa`da her meslegi yapabilmek icin 3 sene egitimini görüyorsun ve insanlar her yaptigi ve ögrendigi meslegide cok iyi basariyla uyguluyor.
Onun icin her insanin bir meslegi vardir ve buda cok güzel birsey. ben diyemem, ammaaannnnnn doktormus veya amannn hemsireymis, cünkü onu cok basit görürsem, son zamanlarda oldugu gibi öldürme hakkinida kendimde görebilirim. Bu arada o doktorda veya hemsirede beni sayacak ve meslegini önemseyecek yani karsilikli birbirimize saygimiz olacak. Eger, bir doktor hasatasina saygili degilsede lmaz, bir hasta doktoruna saygili degilse bu is olmaz. Güven ve saygi her ki tarafli olmali.

Yine anlayamamissin ya da anlatamamisim diyeyim.. benim kizginligim mesleklere degil, meslekleri "kutsal" olarak gormeye.. karsiligini maddi/ manevi aldigin hicbir sey kutsal degildir benim icin.. doktor, hemsire, muhendis maasini aliyorsa nasil bir kutsiyet kabul edebiliriz?

Benim kuzenim yurtdisinda doktor, altinda BMW jeep'i ve bilmem kac metrekarelik eviyle yasiyor.. meslegin kutsalligindan ziyade alacagi maasa bakiyor her insan gibi..

Ben yazilimciyim sevgili olivia, bu mantikla en kutsal benim yoksa su an ki patronum resmen ortada kalirdi :KK53:

kutsallık meselesine gelince herhalde kutsal hissedecek, başka türlü onca fedakarlığı nasıl yapsın kadıncağız. ben meryem anayım diye dolaşanını da görmedim ama birazcık kutsallık atfedilmesi de normal. Bi de derler ya 'ben çocujları pek sevmem' dediğimde kendi çocuğun olsun nasıl seviyorsun gör diye. E herhalde sevecem kendi çocuğumu olursa, çünkü olmuş artık sevmemek gibi bir şansım var mı, yok.

emzirme kesinlikle keyfi suretle 24 aydan önce bırakılmamalı diye düşünüyorum. 2 aylık bebeğin ağzından "bırak o mama değil ben onu yatakta kullanıcam" diyerek çekmiş kadın resmen! tepki aldıktan sonra da kıvırmış işte bariz belli.

kıvırdığı kısma katılıyorum. löp diye açıp emziren kadın çok gördüm ben(kadınlar arasında iken) . ama çok çirkin bi görüntü. üzerine bir şal bir örtü örtsün emzirsin bi zahmet, yani emzirelim ve de emziririm inşallah:oops:

Hmmmm mevzu kutsallığa gelmiş, anneler kutsal olsaydı, bebekler çöp konteynerlerinden çıkmazdı, kadın kutsal olsaydı tecavüz ve cinayetlere kurban edilmezdi.

Ortada bir kutsiyet yok. Cennet annelerin ayakları altında da değil, o kadar kolay olsaydı 3-5 çocuk doğurur garantilerdik ahiretimizi.

Ömür Gedik'e gelince, kadınlar emzirmek zorunda, bu sokak olur, alışveriş merkezinde emzirme odası olur, komşu teyzenin salonunda olur fark etmez, o memelerini cinsel obje gördü ve 2 ay emzirdi diye her kadın onun gibi yapmak zorunda değil, fakaatttt gel gelelim emziren kadın sokakta emzirecekse, zaten yanında her daim taşımak zorunda olduğu bebek çantasına bir örtü, şal koymalı, bunun erkeklerle alakası yok, bebek bu kimi 6 ay, kimi 2 yaşına kadar emiyor, birini emerken diğeriyle oynayabiliyor, elleriyle bluzünüzü aşağı indirebiliyor, Bebeğin ağzının kenarından akan süt kimine Şirin gelirken kiminin midesi kaldırmayabiliyor.

Yine anlayamamissin ya da anlatamamisim diyeyim.. benim kizginligim mesleklere degil, meslekleri "kutsal" olarak gormeye.. karsiligini maddi/ manevi aldigin hicbir sey kutsal degildir benim icin.. doktor, hemsire, muhendis maasini aliyorsa nasil bir kutsiyet kabul edebiliriz?

Benim kuzenim yurtdisinda doktor, altinda BMW jeep'i ve bilmem kac metrekarelik eviyle yasiyor.. meslegin kutsalligindan ziyade alacagi maasa bakiyor her insan gibi..

Ben yazilimciyim sevgili olivia, bu mantikla en kutsal benim yoksa su an ki patronum resmen ortada kalirdi :KK53:

ben senin gibi düşünmüyorum, çünkü karşılığını para olarak bile alsa bu herkesin kaldırabileceği birşey değil. Ben mesela hiçbir zaman doktor olmayı düşünmedim, olabilirdim ama olmadım. Çünkü gerçekten zor bir iş. (hastaya köpek gibi davranılmasından bahsetmiyorum). Gerçekten yeri gelince fedakarlık yapacaktım hatta o hastanın hayatı ya da sağlığı benim elimde olacaktı ve ben bu riski almak istemedim, bunu kaldıramazdım. Ama bu işleri de birilerinin yapması lazım ve gerçekten buna hazır olan insanlar yapabiliyor.

Ben de yazılımcıyım senin gibi. Çok şükür fena kazanmıyorum ama ben bu mesleği biraz da neden seçtim biliyor musun? Düşüncem aynen şuydu:
'akarı yok, kokarı yok, temiz iş'
Aynen böyle.

X