Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

Kesinlikle benim de demek istediğim buydu..
emzirirsin ama evde de olsam elalemin içinde mememi açmam millete. emzirme önlüğü denen birşey var.
herkes benim mememi dikizlerken ben nasıl rahat emzireyim ki..
bazı insanlar da aman canım nolcak sanki bizde yok ,biz emzirmedik moduna girmiyor mu tav oluyorum. Banane senin açıp emzirmenden.
Benim kv de o kafada mesela oğlum meme isterdi ben başka odaya geçerdim rahatsız olduğumdan

aman canım ne var dön arkanı emzir rahat edemiyorum demekten dilimde tüy bitmişti kadın anlamamakta ısrar ediyordu.

Kızlar emzirme önlüğü diye bir sey icat etmişler güzel buluş, ben anamın yanında bile onunla emziririm göstermem memişimi:KK48:
Ama sokakta laps diye açıp emzirenden de rahatsız olmam.

Benim kv de o kafada mesela oğlum meme isterdi ben başka odaya geçerdim rahatsız olduğumdan

aman canım ne var dön arkanı emzir rahat edemiyorum demekten dilimde tüy bitmişti kadın anlamamakta ısrar ediyordu.
evet en gıcık kaptığım meseleler benim de.
sanane yahu dimi..
ben bi gözümü kapadım bakmıyorum der gibi :KK53:

E ama benim yorumuma kelime ekliyorsunuz. 'Özellikle göstermeye çalışan yoktur tabii ki' dedim. Onun adı teşhir olur zaten.
Ortamda erkek 'akrabası' filan varken, hatta tam tarif edeyim madem, şöyle biraz diğer tarafa doğru dönüp, odayı değiştirmeye gerek duymadan, çok rahatsız olan varsa kendi çıksın edasıyla, gömleğinin önünü açıp, bebeğin sarılı olduğu kundak bezinin kenarını hafifçe siper ederek emziren en az on kadın gördüm.
Parkta, örtünün altına girmece filan yapmadan, bir yakınına örtüyü önünde tutturarak, ama tabii haliyle ne yapıldığı gayet belli olan, çok kadın gördüm.
"Çocuk sahibi olursam beni sokağa çıkarmayan kocam ve ailesi nasılolsa çocuklu kadına bakılmaz diye gezmeme tozmama karışmaz" diyip bebek sahibi olmaya çalışan çok kadın gördüm / okudum, aynı rahat kafanın ürünü.
falan filan.
Ha bana göre hava hoş, ben rodney carrington ustanın show them to me'sini düzenli olarak senede on kere paylaşan insanım. Ortalıkta meme görmekten rahatsız değilim. Orda abazan gözle bakan biri olsa rahatsız olacak olan yine kendisi kadınımızın. Herkesin aynı gözle bakmayabileceğini bilerek, farkında olarak hareket etmek lazım.

Sizin yorumunuza kelime falan eklemedim nereden çikariyorsunuz? Göstere göstere emzirmek eylemi teşhir amaçli da yapilabilir önemsenmedigi icin de yapilabilir.

Bir kadin bebeğini emzirirken kundagini örtüsünü vesair siper ediyorsa e tamam buradaki sikinti ne o zaman? Ne yaptigi tabiki belli olacak ayip gunah bir is yapmiyor ki?

Mahremini gizleyerek yapiyorsa birazda insanlar gözlerini kaciracak. Millet rahatsiz oluyor diye hicbir annenin evladini emzirmekten imtina edecegini sanmiyorum.

Ha bu herkes dikkat ediyor demek degil. Ama arada cıkan bir kaç çalı yüzünden tüm bahçeyi budamanin anlami yok değil mi?

O baba yanında abi yanında emzirmekte neyin nesiymiş:KK57:

bana ters geliyor imkanlar varken herkesin içerisinde emzireceğine geç içeriye başka odada emzir yani

çok çok zor durumda kalınır bir örtü örtülür o şekilde emzirilir diğer türlüsü hiç hoş değil.

babamın önünde göğsümü açıp emzirsem bir daha yüzüne bakamam kaldı benim babam öyle bir harekette kızım rahatsız olmasın diye odadan çıkıp gider zaten

İnan bu hatunlar bebelerini sütten kesene kadar bana meme görmekten gına gelmişti. Ben çıkıyordum artık odadan bir su içeyim çay koyayım falan diye.

Ben annemin yanında soyunmam bile kaldı ki abim orda otururken bebek emzircem. Abimde gelip bebeği koklicak öpecek falan. Offff...

in vino veritas in vino veritas seni anliyorum, ama ben dogalligi cok önemsiyorum artik dogal olmamiz gerektigini düsünüyorum. Nereye kadar gizlenip saklanip utanacagiz ?
Tabki o gögüs deforme olacak, o ile benim gözümde kutsal ve degerli. Tabiki cocuk yaparken göbek ckacak, ben insanlara benim standartlarima uymuyor diye, dislayamamki.
Her insan güzel ve özeldir. herkes herkese saygi duymasini ögrenecek. Hepimiz ayni olmak mecburiyetinde degiliz. birakalim artik su ötekilestirmeyi.
Hayat cok kisa ve güzel, neden insanlarin nasil yasayacagina, nasil hareket edecegine karar verme yetkisi bizde olsunki ?
Her insan iyi veya kötü bir akli dengesi vardir degilmi ?
Tabiki o insanda bunu usulune göre yaparsa cok iyi olur. Ben kimsenin özgürlügüne karisamam, ne hakla ?
Eger bir anne o an o karari veriyorsa bana saygi duymak düser. Cocugu doguran o, büyüten o, anne neyin dogru veya neyin dogru olmadigini biliyordur diye düsünürüm.
Ben kimsenin ahlak beksici degilimki.

evet en gıcık kaptığım meseleler benim de.
sanane yahu dimi..
ben bi gözümü kapadım bakmıyorum der gibi :KK53:
çok abartı geliyormuş böyle davranışlar ona yemiycekmiş ya beni

bak şunun kızı ,şunun gelini kp derinin yanında emziriyor sen benim yanımda emzirmeye utanıyorsun bile dedi:KK57::KK70:

İnan bu hatunlar bebelerini sütten kesene kadar bana meme görmekten gına gelmişti. Ben çıkıyordum artık odadan bir su içeyim çay koyayım falan diye.

Ben annemin yanında soyunmam bile kaldı ki abim orda otururken bebek emzircem. Abimde gelip bebeği koklicak öpecek falan. Offff...
çok kötü bir manzara bana göre

emzirmek özeldir anne ve bebek arasında olmalı ulu orta halka açık değil

anneliği kutsal olarak gören biri değilim. tamamen fizyolojik bir olay. ama elbette doğum yapmanın kutsallığı yeni bir can ortaya çıkarmaktan gelir, bir nevi "tanrısallık" atfedilir bu sebeple kadına.
tek tanrılı dinlerden önce de sonra da doğum yapan kadının statüsü farklıdır bu sebeple.
özellikle bizim memlekette kadınlar doğum yapınca bu kutsallığa fazla kaptırıyor kendini bazen. Kadın olduklarını unutuyor, anne olmaya fazla adapte oluyorlar.
ama bununla "emzirme" arasında bir bağ hiç kurmamıştım açıkçası.
annelik önemli bir sorumluluk, sonuçta o canlıyı siz kendi iradenizle dünyaya getiriyorsunuz ama o canlı kendi dünyaya gelmek istemiyor. o yüzden de siz kendinizi sırf "kadın" olarak görmek istiyorsunuz diye o çocuğa böyle bir şey yapmayı kendinizde hak göremezsiniz bence.
tamam memeleri foş diye ortaya çıkarıp cok cok emzirmeyelim tabii. piyasada zaten bir sürü emzirme önlüğü, şalı falan satılıyor, kadınlar da kullanıyor zaten.
annelik ve kadınlık birbirlerine zıt kavramlar değiller, yani şu "modern" kadınlarımız da bunu anlasa iyi olacak sanki.

konuyla çok alakasız olmadığı için yazıyorum, burada bir zamanlar bir konu açılmıştı. dedesi torununu kucağına alıp "aman da memeleri emmiş mi cop cop" demişti, kız da o sinirle buraya konu açmıştı :KK53: o arkadaş aramızdaysa kusura bakmasın, nasıl gıcık kaptıysam hala aklımda :KK53:

Benim savunduğum çocuk her açıktığında emzirilsin tabi ki ama özenli davranılsın lömbür lömbür ulu orta çıkarıp emzirmek nedir Allah aşkına

avmdeysen ve yahut onun gibi bir yerde gir bebek odasına emzir eğer şartlar el vermiyorsa üzerine örtü ört emzir

örtü örtüp, dikkatli davranmak bu kadar mı zor

herşeyden önce kendi iyiliğin için

in vino veritas in vino veritas seni anliyorum, ama ben dogalligi cok önemsiyorum artik dogal olmamiz gerektigini düsünüyorum. Nereye kadar gizlenip saklanip utanacagiz ?
Tabki o gögüs deforme olacak, o ile benim gözümde kutsal ve degerli. Tabiki cocuk yaparken göbek ckacak, ben insanlara benim standartlarima uymuyor diye, dislayamamki.
Her insan güzel ve özeldir. herkes herkese saygi duymasini ögrenecek. Hepimiz ayni olmak mecburiyetinde degiliz. birakalim artik su ötekilestirmeyi.
Hayat cok kisa ve güzel, neden insanlarin nasil yasayacagina, nasil hareket edecegine karar verme yetkisi bizde olsunki ?
Her insan iyi veya kötü bir akli dengesi vardir degilmi ?
Tabiki o insanda bunu usulune göre yaparsa cok iyi olur. Ben kimsenin özgürlügüne karisamam, ne hakla ?
Eger bir anne o an o karari veriyorsa bana saygi duymak düser. Cocugu doguran o, büyüten o, anne neyin dogru veya neyin dogru olmadigini biliyordur diye düsünürüm.
Ben kimsenin ahlak beksici degilimki.

Ahlaki olarak değerlendirmediğimi söyledim zaten.
Kimsenin yaptığına ettiğine karışmak da haddim değil. Kendileri bilirler tabi ama ben hoşlanmıyorum.
Bu kadar doğal olmaktan yana değilim. Emzirmek doğal bir eylem ama bunun başkalarının gözü önünde gerine gerine yapılması bana göre doğal değil. Birsürü imkan varken bir insan bunu benim ya da ortamdaki diğer insanların gözüne soka soka yapıyorsa rahatsız olmak hakkımız diye düşünüyorum.
Hamilelik gizlenecek utanılacak bişey değil, bebek emzirmek de öyle. Nasıl ki bebeği birilerinin gözünün önünde yapmıyorsak emzirme kısmını da yapmamak lazım bence.

emzirmek özeldir anne ve bebek arasında olmalı ulu orta halka açık değil
Evet elinden geldigince olursa iyi olabilir tabiki, herkes memelerini cikarsin ulu orta salsin demiyoruz zaten, ama bunun ne yazikki zamani ve saatini ayarlamada anne her zaman akim olamayabilir.
mahremim o benim
Saygi duyarim, tabiki, ama emzirenide elestirmeden düsünülerse.

konuyla çok alakasız olmadığı için yazıyorum, burada bir zamanlar bir konu açılmıştı. dedesi torununu kucağına alıp "aman da memeleri emmiş mi cop cop" demişti, kız da o sinirle buraya konu açmıştı :KK53: o arkadaş aramızdaysa kusura bakmasın, nasıl gıcık kaptıysam hala aklımda :KK53:

Ahahahha bugun eskiye vefa gunu sanirim.Bende bdv de eskilerden bir konu hatirladim.:KK53:

Evet elinden geldigince olursa iyi olabilir tabiki, herkes memelerini cikarsin ulu orta salsin demiyoruz zaten, ama bunun ne yazikki zamani ve saatini ayarlamada anne her zaman akim olamayabilir.

Saygi duyarim, tabiki, ama emzirenide elestirmeden düsünülerse.
yanında örtü ,önlük taşımak zor olmasa gerek böyle durumlar için

2,5 yıl emziren biri olarak o kadar da zor değil dikkatli özenli davranmak yaşadım biliyorum

gerine gerine yapılması
Eger bir kadin bunu gerine gerine yapiyorsa, kesin bir psikolojik problemi vardir yani benim gözümdede normal degildir.
Eger bir kadin gerine gerine hamile göbegini oksayip erkeeeeekkkkkk diyincede tuhaf tuhaf bakarim tabikide.
Herseyin bir uslubu vardir tabiki. Sana katiliyorum.
Ama emzirmek ayip degil,

bebek emzirmek ayağına bir yerlerini göstermek hoşuna gidiyor bazı kadınların.en basiti 15 tlye pompa var.al pompayı dışarı çıkacağın zaman sağ sütü.koy biberona.acil durumda çıkar içir bebeğine.

hatırladım ofiş onu:KK70::KK53:

kimisi ne var ki bunda demişti:KK57:

X