Ömür Gedik uluorta emzirmeyin diyor

Tamam ama Türkiyede zaten kadınlarımız göstere göstere emzirmiyor ki en azından ben hiç görmedim illaki bir şey örtülüyor. Neyin uyarısı bu?
Neden bu konuda uyarıda bulunma ihtiyacı duymuş bilemem.
Ama, öyle özellikle gösteren yoktur tamam, ama nasıl olsa kimse o gözle bakmaz diyerek biraz rahat davranan, öyle çok da şey değil havasında olan, etrafına çok bakınmadan flöps diye çıkartıp emziren çok kadın gördüm.
Herkesin olayı kutsal görmeyebileceğini akılda tutarak hareket etmek lazım.

Neden bu konuda uyarıda bulunma ihtiyacı duymuş bilemem.
Ama, öyle özellikle gösteren yoktur tamam, ama nasıl olsa kimse o gözle bakmaz diyerek biraz rahat davranan, öyle çok da şey değil havasında olan, etrafına çok bakınmadan flöps diye çıkartıp emziren çok kadın gördüm.
Herkesin olayı kutsal görmeyebileceğini akılda tutarak hareket etmek lazım.

Hadi ya? Nerede yaşıyorsunuz? Yanlış anlamayın cidden merak ettim hayatım boyunca gezmediğim yer kalmadı erkeklerinde bulundugu topluluk içinde şak diye çikarip göstere göstere emziren kimseyi görmedim?

Hayir herseyi gectim tecavüz+cinayet vakalari bu kadar yayginken böyle cesaretli hanimlar da var miymis?

Kakao ve Ben Kakao ve Ben , bende sizleri anlayamiyorum, yani nasil bir kafadirki anne emzirirken rahatsiz olunur ?
Herkes mutlu olur yahu.
Özellikle ne yazikki bu son zamanlar, annelerimiz eskisi gibi emziremiyorlar, bu cok üzücü. Cünkü artik o kadar kimyasallar ve antibiyotikler ve hormonlarla büyüdükki, kadinlik hormonlarimiz düzgün calismiyor. Bence büyük bir nimet ve bunun icinde sükür etmek lazimki emzirebiliyor bazi kadinlarimiz.
Annelik cok kutsal ve güzel bir duygu, komsum veya etraf rahatsiz olacak diye ben hayatimi kisitlayamam bu konuda ve baska kadinlarinda kisitlmasasini istemem. Ben cok mutlu oluyorum emzirebilen ve emzirmeyi sürdüren anneleri görünce. Bu herkes icin dogal olmali, art niyet aranmamali. Bari bu konuda aranmamali ya.

Ben Türkiyede pek öyle uluorta memeler meydan da emziren görmedim

oğlumu 2,5 yaşına yakın emzirdim aşırı düşkün olduğundan dolayı

sokakta kendini yırtsa da vermezdim ya eve gelirdik huysuzluğundan

yada çoğu avm,hastane gibi yerlerde bebek odası olduğundan girip emzirirdim.

Giydiğin kıyafetlere bakıyorum da senin için göğüslerin görevi erkekleri tahrik etmek, sex objesi olmak belli, emzirmek değil. Aslında tam tersi bacım uyandırayım...

Milleti açıklamalarını anlamamakla suçlamışsın bir de, ne açıklamışsın ki saçmalamışsın ne dediğin belli değil...

Daha geçen hafta sonu bir kadının ulu orta memesini çıkarıp bebeği emzirdiğini gördüm.
Hemde bebek odası olan bir avm'nin ortasında. Başı da örtülüydü dicem ama olay çıkacak diye korkuyorum.

İki arkadaşım var, kardeşler. Dışarda yaptılar mı bilmiyorum ama evde babalarının, abilerinin önünde emzirirlerdi bebeklerini. Bu da acayip rahatsız ediyor beni. Hatta bir çok kadın toplantılarda, günlerde, beş çaylarında, sabah kahvelerinde falan memeyi çıkartıp veriyor çocuğa. Halbuki izin isteyip başka odaya geçmek bu kadar zor değil. Ben ablam yeğenimi emzirirken bile girmezdim odaya rahat olsun diye. Ne geniş insanlar var.

Emzirme önlüğü, yazma falan kullananlara lafım yok. Memeyi çıkartıp gözümüze sokanlardan rahatsız oluyorum.

Anne istedigi gibi, istedigi yerde emzirir bu bütün dünyada kabul görmüs bir olaydir.
Tabiki ir örtüde örtülebilir veya belini baska yöne döndürür ama bunu yapma özgürlügü vardir. kimsede rahatsiz olmamalidir. Cocuk bu, ne Zaman acikacagi veya ne Zaman huysuzlasacagi belli olmaz, bazende emme saati disarida olabilirsinde yani bunun hic bir olayi ayip degil.
Sadece bazi insanlarin beyni bunu Kabul etmiyor ama bu onun problemi anne ve bebisin degil !

Hadi ya? Nerede yaşıyorsunuz? Yanlış anlamayın cidden merak ettim hayatım boyunca gezmediğim yer kalmadı erkeklerinde bulundugu topluluk içinde şak diye çikarip göstere göstere emziren kimseyi görmedim?

Hayir herseyi gectim tecavüz+cinayet vakalari bu kadar yayginken böyle cesaretli hanimlar da var miymis?

Valla ben bir banka şubesinde gördüm, sıra bekliyordum, bir kadın açtı memelerini ve emzirdi örtü falan olmadan. Roman'dı sanırım.

Sokakta kimsenin ulu orta açıp emzireğini sanmam...

Ama şu evlerde toplaşan teyzeler yok mu utanma kızım biz de emzirdik zamanında nolcak diyenler onlara ifritim gerçekten. :KK53: Allah nasip ederse de emzirirken öyle ev ortamında milletin yanında rahatça göğsümü açmam-açamam.
Arkadaşım bile kızını emzirirken kafamı çeviren,odadan çıkmaya yeltenen biriyim.

Bence herseyi nasil yaptigina bagli. Nazik ve dogal yaparsan bu kimsenin dikkatini cekmez.
Emzirmede, eger uslubunu bilerek yaparsan, bu kimsenin rahatsiz olmasina neden degildir.

Screenshot_2015-08-07-11-58-12.png

Valla ben bir banka şubesinde gördüm, sıra bekliyordum, bir kadın açtı memelerini ve emzirdi örtü falan olmadan. Roman'dı sanırım
Cok severim romanlari özellikle onlarin o dogal hallerine hayranim. Hic kasmazlar. Hayat bu iste :)

Ama şu evlerde toplaşan teyzeler yok mu utanma kızım biz de emzirdik zamanında nolcak diyenler onlara ifritim gerçekten
Yani ne güzel iste, teyzeler tecrübe sahibi ve Hayati bilen insanlar, ne olacak yani ? Niye bu kadar kasiyorsun canim ya.
Eger saglikli bir cocuk dogurmussan bu zamanda, bundan daha mutlu edici ne olabilirki ? Kusura bakmasin kimse vallahi ben cocugum olsaydi her yerde ama her yerde emzirirdim. Bu benim özgürlügüm, nerede yaziyor yasak diye ?

Bu arada ben de emziren kadın görmekten rahatsız oluyorum. Sebebini bilmiyorum aslında hakikaten mucizevi bir olay bir bebeği beslemek, düşünce olarak çok sevimli ama görüntü olarak beni irrite ediyor. Memeleri cinsel obje gibi algılıyorum galiba ben de ya da oral dönemim sorunlu geçti. Freud'a danışmak lazım.

Tabii ben rahatsız oluyorum diye anneler bebeklerini gizli saklı emzirsin diyecek halim yok, nasıl rahat ediyorlarsa öyle takılsınlar. Onlarınki doğal ben garibim.

X