- 9 Ocak 2012
- 15.004
- 28.866
- 798
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Öyle bir test olduğunu bilmiyordum heryerde yapıyorlar mi bunuvalla o ilaç veya başkası bana hiç etki etmedi. sorunlarım aynen devam ediyordu. üstüne üstlük karaciğerime zarar verdi. yani ilaçlar iç organlara zarar verir. siz gidip nolur nolmaz diye organlarınıza fonksiyon testi yaptırın.
Yani ara verdiğim zamanlar oldu ama yine de çok uzun kullandım ben bu ilacivalla o ilaç veya başkası bana hiç etki etmedi. sorunlarım aynen devam ediyordu. üstüne üstlük karaciğerime zarar verdi. yani ilaçlar iç organlara zarar verir. siz gidip nolur nolmaz diye organlarınıza fonksiyon testi yaptırın.
İlacı bırakmakta sorun yasamiyorum azaltarak bırakıyorum ama en fazla bi sene sonra tekrar başladığım noktaya dönüyorum malesef. İlacın bende yaptığı değişikliği seviyorum ama bi yandan da bu ben değilim diyorum mesela en basiti olaylar karşısında hissizlesiyorum eşim gelse hayatımda başka biri var dese hi öylemi tamam ozaman bile diyebilirim okadarBu hanim efendinin yazdıklarını her sabah oku kendine alışkanlık olarak edin gerekirse gün içinde hatırlatıcı ayarla bu satırları tekrar tekrar oku ve doktor kontrolünde ilacı dozaj dozaj bırakmaya çalış
Yapabilirsin !
Yani doktor kontrolünde birakmadiniz,ilaci kullanıp kendiniz biraktiniz degil mi eger öyleyse tedaviden sonuc alamazsınız,doktor kontrolünde basladiysaniz yine doktor kontrolünde bırakılır azaltilarak mesela ilk once 1 sonra yarim gibi.Panik atak sebebiyle yazmıştı doktor. O zamanlarda kullanıp bırakmıştım ama sonra hep geri dondum. Reçetesiz satılıyor . Ama bu ilaçlar beyindeki seretonin hormonunu da aktif hale getirdiği için daha iyi hissediyorsunuz doğal olarak ilacı övmek falan istemiyorum burda ama hayata bakış acımin bile değiştiğini hissediyorum bırakınca yine eskisi gibi olmaktan da korkuyorum
Hayata okadar negatif bakıyorum ki bu ilacın etkileri geçince ama polyanna olmak da zaman zaman bana yanlış kararlar verdiriyor mesela ilacı bıraktıktan sonra ilaç kullandığım dönemde eşimin bana yasttigı bazı şeyleri düşününce ben niye boşanmamisim ki bu adamdan dedim niye boşanmadim çünkü ilaç nedeniyle problemleri görmezden geldim ilacın etkisi geçince de zamaninda vermediğim tepkilere uzuldumBu hanim efendinin yazdıklarını her sabah oku kendine alışkanlık olarak edin gerekirse gün içinde hatırlatıcı ayarla bu satırları tekrar tekrar oku ve doktor kontrolünde ilacı dozaj dozaj bırakmaya çalış
Yapabilirsin !
Kendim bırakmıştım ama pat diye kesmedim azaltarak bıraktımYani doktor kontrolünde birakmadiniz,ilaci kullanıp kendiniz biraktiniz degil mi eger öyleyse tedaviden sonuc alamazsınız,doktor kontrolünde basladiysaniz yine doktor kontrolünde bırakılır azaltilarak mesela ilk once 1 sonra yarim gibi.
Kendinizin birakmasi yanlis iste bu yüzden tam sonuc alamiyorsunuz.Kendim bırakmıştım ama pat diye kesmedim azaltarak bıraktım
İlacı azaltarak mı bırakmayı denediniz?
Birde bırakırken psikologla birlikte bırakmaya çalışsanız?
Burada kimse buna cevap veremez ki, ilaçtan ilaca yan etkiler değişiyor. Siz kendi ilacınızın zararlarını araştırmalısınız.Merhabalar herkese benim bir sorum var bundan anlayan yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim tabi ki doktora da gideceğim ama size de danışmak istedim. Kullandığım bi ilaç var cipralex belki burada da kullanmış ya da kullananar vardır. Ben bu ilaç ile kendimi çok iyi hissediyorum. Küçük şeyleri bile kendine dert eden ben gidiyor aman salla boşver moduna giriyorum ilacın bende yaptığı değişimleri farkediyor buna içten içe de üzülüyorum aslında. Hangisi benim bilmiyorum takintili ben mi yoksa gamsız ben mi. Sonuç olarak 1 sene falan ara versem de dönüp dolaşıp yine bu ilaca başlıyorum. Doktorum 6 ay kullan demişti. Ama bıraktıktan bi süre sonra geri dönüyorum. Evdeki tartismalarimizin bile çok azaldıgını hissediyorum. Benim sorum şu bilen varımidır ömür boyu ilaç kullanmanın vucuda ne gibi zararlari olur.
Işte bak sana zarar veriyor kafa bu sefer bişey koy ilacı bırakıcam de ve yavas yavaş doktor kontrolünde bırak bunu zamana yay 1 yıl olsun 2 yıl olsun hiç farketmez ömür boyu ilaç içmek ne kadar kötü biliyormusun ? Ben bir tiroid hastasiyim ve ömür boyu ilaç içmek gerekiyor ama sor bana 2 aydır içmedim çünkü ömür boyu birnilaci içeceğini bilmek ina bağımlı kalmak çok zor benim için ama sağlığım için mecburHayata okadar negatif bakıyorum ki bu ilacın etkileri geçince ama polyanna olmak da zaman zaman bana yanlış kararlar verdiriyor mesela ilacı bıraktıktan sonra ilaç kullandığım dönemde eşimin bana yasttigı bazı şeyleri düşününce ben niye boşanmamisim ki bu adamdan dedim niye boşanmadim çünkü ilaç nedeniyle problemleri görmezden geldim ilacın etkisi geçince de zamaninda vermediğim tepkilere uzuldum
Hayır ilacın verdiği rahatlama hissini psikolog verecek. Yoksunluk duygunu azaltacak yani.Psikologlar ilaç konusunda yol gosteriyorlar mi bilmiyorum ben sadece psikiyatra gitmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?