Ömür boyu ilaç kullanmak

TeslaninOsilatoru

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2015
1.527
3.487
133
Merhabalar herkese benim bir sorum var bundan anlayan yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim tabi ki doktora da gideceğim ama size de danışmak istedim. Kullandığım bi ilaç var ... belki burada da kullanmış ya da kullananar vardır. Ben bu ilaç ile kendimi çok iyi hissediyorum. Küçük şeyleri bile kendine dert eden ben gidiyor aman salla boşver moduna giriyorum ilacın bende yaptığı değişimleri farkediyor buna içten içe de üzülüyorum aslında. Hangisi benim bilmiyorum takintili ben mi yoksa gamsız ben mi. Sonuç olarak 1 sene falan ara versem de dönüp dolaşıp yine bu ilaca başlıyorum. Doktorum 6 ay kullan demişti. Ama bıraktıktan bi süre sonra geri dönüyorum. Evdeki tartismalarimizin bile çok azaldıgını hissediyorum. Benim sorum şu bilen varımidır ömür boyu ilaç kullanmanın vucuda ne gibi zararlari olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuçta ilaç. Kimyasal. Bitkilerin bile fazlası sürekli kullanımı zararlı. Madem hala ilaca ihtiyaç duyuyorsunuz ya tedavin tamamlanmadan ara veriyosun yada o ilaç seni iyileştirmiyor, anlık iyi geliyor. İlacı doktor kontrolünde içmen doktor kontrolünde azaltarak bırakman gerekiyor. Bir anda kesiyorsan yoksunluk çekiyor olabilirsin.

İlacı bırakın. Net bir açıklama.
Bu illetle yıllarca uğraşmış, ilacı bırakamamış, hatta ilaç yoksunluğu krizlerine girmiş ve bunun içinde ayrıca ilaç bağımlılığı tedavisi görmüş biri olarak söylüyorum.
Tabi ki doktor kontrolünde, terapi alarak ve dozaj dozaj bırakın.
Bıraktığınızda ilk aylar hatta bir yıl; hep dönmek isteyeceksiniz. Olmayacak daha da kötüleşeceksiniz. Ölmek bile isteyeceksiniz..... Ama sabredin lütfen. Sonrası öyle güzel olacak ki; yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.

Bu ilacı destek amaçlı kullanıp psikolog veya psikoterapi tarzı bir tedavi yöntemi ile sorunların kökenine inip çözmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç itibariyle bu ilaç günlük olarak size iyi hissettirebilir ama bir ömür boyu sorunlarınızın çözümü bakış açınız ve tavrınızla alakalıdır.

Bu nedenle orta vadede çözüm için doktorla bir tedavi planlamanız sizin için daha iyi gibi..

Birde bu ilacı ani bırakmanız da sizde ani ruhsal değişimi tetiklemiş olabilir. Bu tarz ilaçlar doktor kontrolünde doz azaltılarak bıraktırılıyor. Maalesef ani bırakmak hastalara daha çok zarar veriyor.

Bitkisel tedaviye yönlenin; iki güne bir kedi otu çayı için, hergün de Melisa ve papatya çayı içebilirsiniz. İnanın çok faydası var. Ben çaylarla ve okuduğum kitaplarla bıraktım. Sormak istediğiniz olursa; msj atın bana.
Sizi en iyi ben anlayabilirim sanırım. Kafanızı toplayamadığınızda; farklı uğraşlar bulup ona odaklanın. Dışarı çıkıp temiz hava alın.

Bu arada ilacın dozunu düşürün, çentikli ise ilacın yarımını alın. Sonra çeyrek. Kaç ayda ve nasıl bırakacağınızı; en iyi doktorunuz söyler zaten. Başka bir ilaca da geçiş yapmayı düşünmeyin lütfen.

reçetesiz mi alınıyor bu ilaç supplement mi yani? öyleyse yaptığınız şey saçmalık resmen bağımlı olmuşsunuz bir an önce doktora gidin. değilse doktorun bir bildiği vardır.

Hangi tanıyla bu ilacı kullanmaya başladınız? Öncelikle bunu bilmek lazım. Örneğin obsesiflik gibi bir durum varsa elbette terapi olmadan o kısır döngüye girip ilaca sarılmanız çok normal. Ya da depresyon tanısıyla aldıysanız tekrar doktorla konuşmanız gerekiyor, bu şekilde döngülü hale gelmesinin sebebi nedir diye.. Ya da en basitinden stres yönetiminiz olmayabilir ve bununla başetmeyi öğrenmeniz gerekiyordur.. Yani bu sorduğunuz soru tamamen sizin durumunuza bağlı. Buradan insanların bırak ya da bırakma demesine göre hareket etmeniz mantıklı olmaz.

20 yıl bu ilaç ve türevlerini dönem dönem kullanarak geçti , sadece sakinleştirici etkisi var iyileştirici etkisi yok. Boşuna kimyasal yüklemeyin derim. Çok dibe vurunca mecbur 2 ay kadar kullanılabilir.
İyi olanda takıntılı olanda sizsiniz , kabullenin hasta olarak değil yaşam tarzı olarak . Tıpkı tansiyonu olanın tuz yememesi gibi.. yada şekeri olan...
Beslenme çok önemli , şekerli ve glüten den uzak durmayı deneyin , bir süre mayalı gıdalardan uzak durmayı deneyin . İnsülin dengenize dikkat edin. Probiyotik ve vitamin takviyesi alın , kolojen beslenin , uyku düzenli olsun ve 3 ay sonra yepyeni bir siz olun.
Ömür boyu ilac kullandığınızda kimyasal tarafını kenara bırakalım , bir yerden sonra etkisi farklı boyuta gidiyor , duygusuz mutsuz nötr bı insan haline gelebiliyorsunuz. Ben benim gibi bı çok aynı arkadaşımla istişare ettim ve cogumuzda etkisi bu.
F..ce de 2.beynimiz bağırsaklarımiz grubu var . Rahatsizliklarimizin beslenme ve bağırsak ile ilgisi orada detaylı var, tavsiye ederim. 3 yıldır ilaç kullanmıyorum , hepimize şifalar dilerim...

Bu hanim efendinin yazdıklarını her sabah oku kendine alışkanlık olarak edin gerekirse gün içinde hatırlatıcı ayarla bu satırları tekrar tekrar oku ve doktor kontrolünde ilacı dozaj dozaj bırakmaya çalış
Yapabilirsin !

Gönül ister ki ilaçsız yaşansın. Ama hayat kalitesinin yükselmesi için bazen gerek ruhsal, gerek fiziksel hastalıklar için çok uzun süre, belki ömür boyu ilaç almak gerekiyor. Hiç bir ilaç zararsız yani yan etkisiz değildir. Ama ilacın yan etkisi, senin ilaçsız halinden daha zararsızsa ilaç kullanılmaya değer demektir. İnsanın kendisine " ille de bırakmam lazım, normali ilaçsız yaşamak" gibi baskılar yapmasına karşıyım. Herkesin hastalığı farklı seyrettiği gibi, hayatı da farklı seyreder. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın o yüzden. Elalem bırakmış, ben de bırakmak zorundayım falan demeye gerek yok. Size başkalarının böyle baskılar yapmasına da izin vermeyin derim. Bu tür şeyler insanı daha dibe çekiyor.

Gidin doktorunuzla konuşun. İlacı bırakabilir misiniz, alternatif tedavisi, danışmanlığı vs var mı, öğrenin. Doktorunuz sizi tanıyor sonuçta. Daha iyi yön verecektir. İlaç kullanmanız gerekiyorsa da dünyanın sonu değil. Önemli olan sağlıklı, kaliteli bir hayat yaşamak. İlaç desteği gerekiyorsa gerekiyordur. Ne insanlar var ihtiyacı olduğu halde ilaç kullanmayı reddettiği için hayatını bataklığa çeviren. Buralarda okuyoruz. Bunlardan olmayın yani. Gerekiyorsa kullanılmalı ilaç.

Antidepresan ilacı mi bu?
Gerçekten öyle aman salla hissettiriyorsa hemen bende alayim

Ben 8 sene ilac kullandim,ilk kullandığım cipralexti,daha sonra prozac,lustral,laroxyl,cymbalta, remeron ve birkac tane aklima suan adi gelmeyen ilac kullandım.
Bu ilaclar beni ileriye götürmedi,ileriye götürdüğünü zannettim sadece ve hayatimda pek cok seyi erteledim farkinda olmadan. Bunlar beyin ilaci. Evet diger organlarimizin hastalandığı gibi beynimizde hastalanır ve biz doktora gidip doktor kontrolunde ilaclar kullaniriz. Bence omur boyu kullanma
Ben 3 senedir bıraktım ilaclari kullanmıyorum . Ilk biraktigim 6 ay delirdim resmen . Gecti gitti ama,
Biyokimyaci bir arkadasim,antidepresanlarin ileride felc birakma gibi bi etkisi olabilecegini 8 senenin iddaali bir rakam oldugunu söyledi. Belkide salladi bilemem,kaslari da etkiliyor ya hani, belki ona istinaden. O korkuyla bıraktım .

Kendini ictikten sonra ya da içtigin dönemde sakin hissetmis olabilirsin ama omur boyu cok riskli bence sonucta duzelemiycek bir hastalik yok. Cogu hastalik psiko terapi ve baska yontemlerle iyilesiyor çünkü
Hani vücutta kalici olan hormonsal sorunlar,tiroid mesela ya da diyabet belki omur boyu kullanman gerekecek ama beyninde kalıcı bir hadise var mi ki? Bence kendine lutfen bunu yapma o ilâcı birakma yoluna git doktor kontrolunde. Doktor ne diyor? Doktorlar seni iyi gördüğü an azaltarak birakma yoluna gidiyor ve biraktiriyor çünkü.

Panik atak sebebiyle yazmıştı doktor. O zamanlarda kullanıp bırakmıştım ama sonra hep geri dondum. Reçetesiz satılıyor . Ama bu ilaçlar beyindeki seretonin hormonunu da aktif hale getirdiği için daha iyi hissediyorsunuz doğal olarak ilacı övmek falan istemiyorum burda ama hayata bakış acımin bile değiştiğini hissediyorum bırakınca yine eskisi gibi olmaktan da korkuyorum

Annemde bu tür ilaçlar kullandı yıllarca doktoru sonunda bırakmasını söyledi ve bazı yağlar bitkisel ürünler tavsiye etti. Ne olduklarını bilmesemde cidden etki etti . İlaç kullanırken eğer ilacı bitsin resmen gözüne batıyordu her hareketim.

Doktor o dönem 6 ay kullanmamı yeterli görmustu. Sonra tekrar başka bir olay üzerine gittim ve bana lustral verdi o ilaç çok kötü etkilemişti beni mesela hissiz birine dönüştüm sanki ama cipralex o kadar ağır değil bana verdiği mutluluk hissini sevsem de bir gün ayrılmamız gerektiğini biliyorum sanırım umarım

Annemin de babamında ömür boyu kullanacağı ilaçlar var.annem bi dönem o ilacı da kullandı.mecbur kullanacaklar.burada kar zarar hesabı yapmak önemli sonuçta o ilacı almazsanız hasta olacaksınız.

Tedavinizi terapi ile desteklemediğiniz için ilacı bıraktıktan sonra tekrar başa dönüyorsunuz.
İlaç tek başına tedavi etmez. Sadece baskılar.
Evet bazı hastalıklarda ömür boyu kullanmak gerekir ama panik atak, ilacın yanında doğru terapiyle kesin çözülebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…