- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
20 yıl bu ilaç ve türevlerini dönem dönem kullanarak geçti , sadece sakinleştirici etkisi var iyileştirici etkisi yok. Boşuna kimyasal yüklemeyin derim. Çok dibe vurunca mecbur 2 ay kadar kullanılabilir.Merhabalar herkese benim bir sorum var bundan anlayan yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim tabi ki doktora da gideceğim ama size de danışmak istedim. Kullandığım bi ilaç var cipralex belki burada da kullanmış ya da kullananar vardır. Ben bu ilaç ile kendimi çok iyi hissediyorum. Küçük şeyleri bile kendine dert eden ben gidiyor aman salla boşver moduna giriyorum ilacın bende yaptığı değişimleri farkediyor buna içten içe de üzülüyorum aslında. Hangisi benim bilmiyorum takintili ben mi yoksa gamsız ben mi. Sonuç olarak 1 sene falan ara versem de dönüp dolaşıp yine bu ilaca başlıyorum. Doktorum 6 ay kullan demişti. Ama bıraktıktan bi süre sonra geri dönüyorum. Evdeki tartismalarimizin bile çok azaldıgını hissediyorum. Benim sorum şu bilen varımidır ömür boyu ilaç kullanmanın vucuda ne gibi zararlari olur.
Bu hanim efendinin yazdıklarını her sabah oku kendine alışkanlık olarak edin gerekirse gün içinde hatırlatıcı ayarla bu satırları tekrar tekrar oku ve doktor kontrolünde ilacı dozaj dozaj bırakmaya çalışİlacı bırakın. Net bir açıklama.
Bu illetle yıllarca uğraşmış, ilacı bırakamamış, hatta ilaç yoksunluğu krizlerine girmiş ve bunun içinde ayrıca ilaç bağımlılığı tedavisi görmüş biri olarak söylüyorum.
Tabi ki doktor kontrolünde, terapi alarak ve dozaj dozaj bırakın.
Bıraktığınızda ilk aylar hatta bir yıl; hep dönmek isteyeceksiniz. Olmayacak daha da kötüleşeceksiniz. Ölmek bile isteyeceksiniz..... Ama sabredin lütfen. Sonrası öyle güzel olacak ki; yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Panik atak sebebiyle yazmıştı doktor. O zamanlarda kullanıp bırakmıştım ama sonra hep geri dondum. Reçetesiz satılıyor . Ama bu ilaçlar beyindeki seretonin hormonunu da aktif hale getirdiği için daha iyi hissediyorsunuz doğal olarak ilacı övmek falan istemiyorum burda ama hayata bakış acımin bile değiştiğini hissediyorum bırakınca yine eskisi gibi olmaktan da korkuyorumHangi tanıyla bu ilacı kullanmaya başladınız? Öncelikle bunu bilmek lazım. Örneğin obsesiflik gibi bir durum varsa elbette terapi olmadan o kısır döngüye girip ilaca sarılmanız çok normal. Ya da depresyon tanısıyla aldıysanız tekrar doktorla konuşmanız gerekiyor, bu şekilde döngülü hale gelmesinin sebebi nedir diye.. Ya da en basitinden stres yönetiminiz olmayabilir ve bununla başetmeyi öğrenmeniz gerekiyordur.. Yani bu sorduğunuz soru tamamen sizin durumunuza bağlı. Buradan insanların bırak ya da bırakma demesine göre hareket etmeniz mantıklı olmaz.
20 yıl bu ilaç ve türevlerini dönem dönem kullanarak geçti , sadece sakinleştirici etkisi var iyileştirici etkisi yok. Boşuna kimyasal yüklemeyin derim. Çok dibe vurunca mecbur 2 ay kadar kullanılabilir.
İyi olanda takıntılı olanda sizsiniz , kabullenin hasta olarak değil yaşam tarzı olarak . Tıpkı tansiyonu olanın tuz yememesi gibi.. yada şekeri olan...
Beslenme çok önemli , şekerli ve glüten den uzak durmayı deneyin , bir süre mayalı gıdalardan uzak durmayı deneyin . İnsülin dengenize dikkat edin. Probiyotik ve vitamin takviyesi alın , kolojen beslenin , uyku düzenli olsun ve 3 ay sonra yepyeni bir siz olun.
Ömür boyu ilac kullandığınızda kimyasal tarafını kenara bırakalım , bir yerden sonra etkisi farklı boyuta gidiyor , duygusuz mutsuz nötr bı insan haline gelebiliyorsunuz. Ben benim gibi bı çok aynı arkadaşımla istişare ettim ve cogumuzda etkisi bu.
F..ce de 2.beynimiz bağırsaklarımiz grubu var . Rahatsizliklarimizin beslenme ve bağırsak ile ilgisi orada detaylı var, tavsiye ederim. 3 yıldır ilaç kullanmıyorum , hepimize şifalar dilerim...
Doktor o dönem 6 ay kullanmamı yeterli görmustu. Sonra tekrar başka bir olay üzerine gittim ve bana lustral verdi o ilaç çok kötü etkilemişti beni mesela hissiz birine dönüştüm sanki ama cipralex o kadar ağır değil bana verdiği mutluluk hissini sevsem de bir gün ayrılmamız gerektiğini biliyorum sanırım umarımBen 8 sene ilac kullandim,ilk kullandığım cipralexti,daha sonra prozac,lustral,laroxyl,cymbalta, remeron ve birkac tane aklima suan adi gelmeyen ilac kullandım.
Bu ilaclar beni ileriye götürmedi,ileriye götürdüğünü zannettim sadece ve hayatimda pek cok seyi erteledim farkinda olmadan. Bunlar beyin ilaci. Evet diger organlarimizin hastalandığı gibi beynimizde hastalanır ve biz doktora gidip doktor kontrolunde ilaclar kullaniriz. Bence omur boyu kullanma
Ben 3 senedir bıraktım ilaclari kullanmıyorum . Ilk biraktigim 6 ay delirdim resmen . Gecti gitti ama,
Biyokimyaci bir arkadasim,antidepresanlarin ileride felc birakma gibi bi etkisi olabilecegini 8 senenin iddaali bir rakam oldugunu söyledi. Belkide salladi bilemem,kaslari da etkiliyor ya hani, belki ona istinaden. O korkuyla bıraktım .
Kendini ictikten sonra ya da içtigin dönemde sakin hissetmis olabilirsin ama omur boyu cok riskli bence sonucta duzelemiycek bir hastalik yok. Cogu hastalik psiko terapi ve baska yontemlerle iyilesiyor çünkü
Hani vücutta kalici olan hormonsal sorunlar,tiroid mesela ya da diyabet belki omur boyu kullanman gerekecek ama beyninde kalıcı bir hadise var mi ki? Bence kendine lutfen bunu yapma o ilâcı birakma yoluna git doktor kontrolunde. Doktor ne diyor? Doktorlar seni iyi gördüğü an azaltarak birakma yoluna gidiyor ve biraktiriyor çünkü.
mesaj tekrari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?