Olum Kskanmasn Diye Kzma Hakszlkm Ediyorum Acaba ?

Shatsy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2009
54
5
86
49
Ankara
Mehaba Arkadaşlar,

Tecrübelerinize ihtiyacım var. 30 aylık bir Oğlum 10 aylık da bir kızım var.
Oğlum 12 aylıkken planlı olmayarak kızıma hamile kaldım. İlk başta oğlumun çok küçük olduğunu düşünerek hamileliğimi sonlandırmayı düşünmüştüm benneyaptımki ama doktora gittiğimizde yapamadım kalp atışlarını duyduğum an donakaldım ve anında vazgeçtim o artık yola çıkmıştı ve bizimle olmak istiyordu

Oğlum çok hassas bi çocuk ve tüm ailede ilk torun herkezin gözbebeği Yeni bebeği malesef ilk başta kimse benimseyemedi oğluma gösterilen ilgi o kıskanmasın diye kızımdan esirgendi ne yazıkki. O daha çok bebek zaten anlamaz diye tüm ilgi oğlumun üzerine yoğunlaşmaya devam etti. Elbette kızımıda çok seviyoruz o bizim biricik prensesimiz. ama oğlum öyle çok tepki gösteriyorki onun yanında kimse yaklaşamıyor kıza. onunla ilgilenen birine uzun bir süre yaklaşmıyor çünkü resmen küsüyor. Çalışan bi anne olarak zaten ksıtlı olan vakitlerde önceliği hep oğluma veriyorum ama bu arada kızımda artık 10 aylık oldu artık oda anlıyor ne yapacağımı şaşırdım Psikoloğada danışdım ama önerileri oğlumda işe yaramadı. Ama artık bişeyler yapmak zorundayım kızım büyüyor ve daha ne kadar onunla gizli gizli oynayabiliriz bilemiyorum :uhm:

Bence işe kızınızı oğlunuza sevdirmeye çalışarak ve onu kendisine bir rakip bir tehdit gibi değil, bir arkadaş olarak göstermeye çalışarak başlamalısınız.

İlk baştan beri bu yapmaya çalışıyorum hadi hep birlikte oynayalım diye odasına gidiyoruz beni alıp odanın kapısını kapatıyor o gelmesin !!! kardeşin senin için hediyeler almış diye ona sevdiği şeyleri alıyorum Yüzüne bile bakmıyor

Oofff Çok zor bır durum benım de 4 yaŞıjda kızım var
Şımdı yıne beklıyorum bebek ama herkes elıf bu bebĞı ÖldÜrÜr dıyor bende aynı Şeyı dÜŞÜnÜyorum...

Oofff Çok zor bİr durum benİm de 4 yaŞıjda kızım var
Şİmdİ yİne beklİyorum bebek ama herkes elİf bu bebĞİ ÖldÜrÜr dİyor bende aynı Şeyİ dÜŞÜnÜyorum...

Merak etmeyin zamanla herşey rayına oturuyor önceleri çok sıkıntı çektik ama şimdi kardeşini kabullendi hata kendi koruması altına aldı.
Oğlum şimdi herşeyi kardeşiyle paylaşmaktan çok zevk alıyor. Hele sizin ilk çocuğunuz kızmış o iç güdüsel olarak bi kardeşe daha kolay uyum sağlayacaktır.

Kızım doğduğunda oğlum henüz 19 aylıktı anne babaya en çok ihtiyaç duyduğu dönemler de birde evimize bebek gelince kabullenmek istemedi daha doğrusu bizi paylaşmak istemedi Oğlum normalde kardeşi doğmadan önce kendi kendine oynayabilen uysal bi çocuktu kızım doğduktan sonra hırçınlaştı herşeye ağlar oldu örneğin tv de sevdiği bi çizgi filim bitince bile ağlamaya başlamıştı. Ne zaman ki kardeşi ayaklanıp onunla oyun oynamaya başladı ondan sonra tekrar eski uysal haline geri döndü.
Yaşlarının yakın olmasının avantajıda dez avantajı da var ikinci çocuğu düşünüyorsanız ikisi aynı anda büyüyor sonradan rahat ederim diyorsunuz ama gerçekten zor. Çok şükür benim cocuklarımın ikiside uysal uslu cocuklar olduğu halde evde de bi yardımcım olmasına rağmen zorlandım çünkü ikiside aynı anda aynı ilgiyi istiyor sen büyüksün biraz bekle deme şansın yok yıpratıcı bi süreç yani. Benim kızıma hamileliğim planlı bi gebelik olmadığı için yaş aralıkları bu kadar az oldu Doktorların tavsiyesi kardeşlerin arasında en az 2 yaş en fazla 5 yaş olması yönünde. Benim planım oğlum 4 yaşına geldiği zaman bi kardeş yapmaktı ama kızım aceleci davrandı iyiki gelmiş büyüdüler çok şükür. :)

benim oğlum 6 aylıkken öğrendim ki 3 aylık hamileyim... aldırmayı bir an bile düşünmedim...
zaten 4 ay sonra 7 aylık prematüre olarak kızım geldi...
oğlum henüz 10 aylıktı en çok ilgiye ve sevgiye ihtiyacı olduğu dönemde..

oğlum o kadar zekiydiki btün motor gelişimi önden ilerliyordu ama kardeşi gelince duraksadı...
şimdi oğlum 16 kızım 6 aylık... kızım ağladığı zaman gider beşiğini sallar, biberonunu tutar, ona pış pış yapar...zor oluyo çok yıpranıyo insan ama rabbim yardım ediyor sabrını veriyor çoık şükür...

merhabalar
benim ilk oğlum 3,5 yaşında diğeri 5 aylık. biz sürekli annane-babane-dayı-teyze ile beraber olan kalabalık bir aileyiz, dopal olarak oğlum aşırı ilgi gösterilerek büyüdü. düşünün işte aile arasındaki adı "kral". hamileliğim boyunca oğluma sürekli "sana bir kardeş alıp seni abi yapıcaz,senle oyun oynayacak, alışverişe gidecek" diye alıştırma yaptık. son kontrollere benimle gelip doktoruma "kardeşimi ne zaman vereceksin" diye sordu durdu.

oğlum dogduktan sonra, sizin de başta dediğiniz gibi, küçüğümüz malesef minimal şekilde ilgi gördü evde. ama hep "abisini çağırıyor, onla oynamak istiyor" gibi kendimizce birbirlerini sevdirecek şekilde yaklaştık. şimdi kucağımıza almamaıza, sevmemize hiçbirşey demiyor. kendisi de kucağına almaya çalışıyor, "aman alma düşürürsün" değil de "yardım edelim daha rahat taşırsın" diyoruz. şimdilik "büyücek, abi abi dicek, hadi hemen büyüsün" gibilerinden sabırla bekliyoruz büyümesini..

ha inşallah ileride bir kıskançlık olmaz. arada küçük oğlumda, büyük oğlumun sevgi darbelerine dayanmak zorunda kalıyor gerçi Şeniz

Allah kısmet ederse benimde kızım doğduğunda oğlum 22 aylık olacak bende oğlumun kıskanmasından çok korkuyorum sanırım aynı kaderi paylaşacağız

gerçekten zor bi durum canım Allah yardımcın olsun ama sen annesin istesende haksızlık yapamazsın ki üzme kendini

benimde 27 aylık bi oğlum var küçüğüm ise 10 aylık.bizimde ilk oğlumuz ilk torun tüm sülalenin gözbebeği.ama ben hiç küçüğümü gizli sevmedim onunla gizli oynamadım.çünkü sen onu sevsenden kıskanacak sevmesende.doktorumuz demiştiki bana -kocanın yanında başka bir kadın görsen ne hissedersen oda onu hissediyor-bu önüne geçilmez bi duygu...zamanla paylaşımları arttıkça beraber oyun oynamaya başladıkça hepsi geçecek bence.bence kızını da sevdiğini oğlun görmeli artık.annem ikimizide seviyor diye düşünmesini sağlamalısınki kardeşini bir an evvel kabullensin.benim dışımda kimse küçük oğluma ilgi göstermediği için ben çok üzülüyorum erken gelen ikinci bebişlere

ablamin iki cocugu var kizi 4 yasindayken oglu oldu..a
hamile kaldigi ilk gunden itibaren OFFICE in dedigi gibi sana kardes getirelimmi getircicez diye alistirdilar
oglunun ilk dogdugu gun bi hediye aldik kiza verdik. kardesin gelirken sana bu hediyeyi getirdi dedik:)
ablam hastaneden eve yollamadi kizinida kizi ve annem iki gece hastanede kaldilar..eve atilmis gibi hissetmesin kendini biz onunla hic ayri kalmadik dedi..
sonucta illaki biraz kiskanclik oldu ama bekledigimiz kdr yogun olmadi allah a sukur
ama bence onemli olan buyugun gonlunu almak once yoksa bunalima girer cocuk ben artik sevilmicem diye biz de genelde kucugu yalnizken seviyoruz yoksa bakiyor oyle uzaktan:) sonucta biraz daha alisinca anlicaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…