- 31 Ekim 2016
- 5.053
- 22.469
-
- Konu Sahibi Lovedreams
valla onu deme. tecavüz edilen kadını taşlayan, topraga gömüp sopayla kafasına vuran başka milletten insanlar da var. bu konu farklı yerlere gider buna girmeyelim.
Daha önce yaşadığınız bir olay tetiklemiş olabilir mi. Aynı sorunu ben de yaşıyorum özellikle su donemde daha sık hissediyorum. Herhangi bir psikolojik yardım almadım. Umarım asabiliriz. Hayat enerjiisini sömüren bir his bu.
Bende bazen bebeğim için böyle kötü kötü aklımda kurup üzülürdüm. Ya bebeğime şöyle bir şey olursa böyle bir şey olursa falan. Bİr sürü korkunç görüntü. Ama bu sadece çok sevmekten kaynaklanıyor. Sonra bu duygumu yendim. Düşünmemeye başladım artık. İyi bir anne olduğumu gördüm ve gereksiz endişelenmemem gerektiğini anladım.Merhaba hatunlar benim bir derdim var maalesef
25 yaşındayım evli 1 çocuk annesiyim çok önceden süre gelen bir sorunum var. Hatta bir kaç tane var ama bir tanesi benim hayatımı zehir zindan ediyor özellikle gece yatağa yattığımda aşırı yoğun oluyor bu korkum bir türlü yenemiyorum doktora gittim ama ilaç verdiler antidepresan almadım kızım var ağır gelir diye (uyku yapıyormuş doktor demisti).
Feci ölüm korkusu. Normalde ölüm hak herkes ölecek elbet ama benim asıl korkum ölüm değil acı çekerek ölmekten korkuyorum duyuyorum misal adam ölmüş kaza yapmış arabanın içinde sıkışmış araba yanınca adam da icerde diri diri yanıyor. Başka bir kadın yolda yürürken kamyon altında kalıyor eziliyor ölüyor. Başka bir olayda adam çiftçi ve ayı saldırısına uğruyor ayı adamı canlı canlı yiyor parçalıyor.
Ben normalde bu tur haberleri izlemiyorum. Ne kadar dikkat etsemde maalesef bi yerden denk geliyorum birşey oluyor o zaman sanki içimde birşeyler kopuyor ölümden değil yanmaktan parçalanmaktan boğulmaktan korkuyorum bu psikolojiyi içimde ilaçsız nasıl yenebilirim çok yoruldumkizima bişey olur düşer canı acır acı çeker diye içim gidiyor istemsiz ağlıyorum sürekli bu durum 2 3 hafta sürüyor sonra normale dönüyorum ama yine denk geliyorum yine aynı kısır döngü gibi.
3. Sayfaları bırak normal haberlerin ilk 30 dk sini izlemiyorum ben ama yinede beynim kuruyor bu durumumu bilmeyenler anlatıyor müdahalede edemiyorum samimiyetim olmayanlarla bu yüzden destek aldım ilaç verdi ben kullanmadım bir daha gideceğim bakalım ilaç başlayabilirim3. sayfa haberlerini okumayın ve bu tarz filmleri izlemeyin.
benim de hostel i izleyince psikolojim bozulmuştu.
eğer durum ileri boyuttaysa terapi düşünebilirsiniz.
Canım zaten insan evladı olunca daha fazla tedirgin oluyormuş ben bunu anladım diyorum hep ona geleceğine bana gelsin diye dua ediyorumBende bazen bebeğim için böyle kötü kötü aklımda kurup üzülürdüm. Ya bebeğime şöyle bir şey olursa böyle bir şey olursa falan. Bİr sürü korkunç görüntü. Ama bu sadece çok sevmekten kaynaklanıyor. Sonra bu duygumu yendim. Düşünmemeye başladım artık. İyi bir anne olduğumu gördüm ve gereksiz endişelenmemem gerektiğini anladım.
Sizdeki ölüm korkusu değil, kötü ölüm korkusu. Sizde bir tuhaflık yok önce böyle düşünün. Kimse istemez kamyonun altında ölmeyi yada yanarak ölmeyi. Herkes bundan çok korkar. Ama böyle bir şey yaşayacaksınız diye bir şey yok. Siz sadece üstünüze düşen tedbirleri alacaksınız. Trafiğe dikkat, ocağa dikkat. Zaten aslanların ayıların olduğu bir şehirde de yaşamadığınıza göre parçalanma olasılığınız yok. Kendinizi biraz rahatlatmaya calisin. Rahatlatici muzikler dinleyin. Hobi edinin.. Gezin, fotograf cekin. Kitaplar okuyun. Kizinizla resim cizin. Hayatiniza guzel saatler ekledikce iyi hissedersiniz
Ona geleceğine bana gelsin diye dua ediyorsun sonrada kötü kötü ölüm sahneleri düşünüyorsun ama :) dua da bir düzeltme yapmak ister misin. "Allahım bebeğime sağlık ver kazadan beladan koru. Bebeğimi kimseye muhtaç etme. Bana ona bakabilmek için sağlıklı ömür nasip et"Canım zaten insan evladı olunca daha fazla tedirgin oluyormuş ben bunu anladım diyorum hep ona geleceğine bana gelsin diye dua ediyorum
Aminnnn evet canım haklısın gerçekten teşekkür ederim bu duayı hep tekrarlayacagim insaallah :)Ona geleceğine bana gelsin diye dua ediyorsun sonrada kötü kötü ölüm sahneleri düşünüyorsun ama :) dua da bir düzeltme yapmak ister misin. "Allahım bebeğime sağlık ver kazadan beladan koru. Bebeğimi kimseye muhtaç etme. Bana ona bakabilmek için sağlıklı ömür nasip et"
Bence bu daha güzel :)
Maalesef çocukken yaşanılan şeyleri atlatmak çok zor. Benzer olaylar yaşamışiz. Bizim de ilkokulda bir çocuk arabanın altında kalıp vefat etmişti. Görgü şahiti olarak tek tek olay yerine çağırıp sorgulamisti polisler. 6-7 yaşında böyle biseyi algılamak yorumlamak tuhaf gelmişken çocukluk arkadaşımiz bakkala giderken vefat etti benzer donemde. Bahsettiğinz şeyleri çok iyi anladım.Çok küçükken okula giderken abimin sınıfından olan bir cocuga minibüs çarptı okul servisi yani çocuğun başını kaldırımla tekeri arasında sıkıştırmıştı o zaman kucuktum ama gördüğüm manzara çok kötüydü anlıktı zaten ama 3 4 saniye hep aklımda çocuğun kafası parçalanmış hatta beyni filan çıkmıştı ondan sonra başladı bende bu sorunişte canım bu yaşadığım olay beni bu duruma soktu
Evet canım bu travma oldu insanın arkadaşını çocuk yaşta kaybetmesi ölümün soğuk yüzünü çok erken tanımışızMaalesef çocukken yaşanılan şeyleri atlatmak çok zor. Benzer olaylar yaşamışiz. Bizim de ilkokulda bir çocuk arabanın altında kalıp vefat etmişti. Görgü şahiti olarak tek tek olay yerine çağırıp sorgulamisti polisler. 6-7 yaşında böyle biseyi algılamak yorumlamak tuhaf gelmişken çocukluk arkadaşımiz bakkala giderken vefat etti benzer donemde. Bahsettiğinz şeyleri çok iyi anladım.
Gerçekten hiç acı çekmemiş mi sonuçta can parmağımız kesilse canımız yanar ama o acıyı gerçekten hissetmiyorsa bu iyi birşey o zaman :) evet ölümden sonrası daha vahim Rabbim yardımcımız olsun
Bende bugün ufak bir araştırma yaptım mesela yanarak ölen bir insanın yanma sırasında vücudunun sinir uçları tamamen yanana kadar acı çekermiş sonra sinir uçları öldüğü için acı yerini hissizlige bırakırmış yani o uzmanların bu adam 45 saniye yandı tespiti bu olsa gerek ve o yangında insan havasızlıktan önce bilinci kapanır sonra ölürmüş maalesef bir defa da iki acı işte ne kadar acı az olsada hem yanma hem boğulma offf offÇekmemiş olabilir, ağır kazalarda bilinç kapanıyormuş.
Bazen insanlar vurulduklarını veya bıçaklandıklarını anlamıyorlar. Hatta bacağımda bir sıcaklık hissettim, bir baktım yaralanmışım kanıyor diyenler oluyor.
Mesela uçak kazalarında, çarpma anında değil düşerken basınç yüzünden ölüm oluyormuş.
Gece vakti neler yazıyorum tövbe tövbe.
Sizinki ölüm korkusundan ziyade acı çekme korkusu.Merhaba hatunlar benim bir derdim var maalesef
25 yaşındayım evli 1 çocuk annesiyim çok önceden süre gelen bir sorunum var. Hatta bir kaç tane var ama bir tanesi benim hayatımı zehir zindan ediyor özellikle gece yatağa yattığımda aşırı yoğun oluyor bu korkum bir türlü yenemiyorum doktora gittim ama ilaç verdiler antidepresan almadım kızım var ağır gelir diye (uyku yapıyormuş doktor demisti).
Feci ölüm korkusu. Normalde ölüm hak herkes ölecek elbet ama benim asıl korkum ölüm değil acı çekerek ölmekten korkuyorum duyuyorum misal adam ölmüş kaza yapmış arabanın içinde sıkışmış araba yanınca adam da icerde diri diri yanıyor. Başka bir kadın yolda yürürken kamyon altında kalıyor eziliyor ölüyor. Başka bir olayda adam çiftçi ve ayı saldırısına uğruyor ayı adamı canlı canlı yiyor parçalıyor.
Ben normalde bu tur haberleri izlemiyorum. Ne kadar dikkat etsemde maalesef bi yerden denk geliyorum birşey oluyor o zaman sanki içimde birşeyler kopuyor ölümden değil yanmaktan parçalanmaktan boğulmaktan korkuyorum bu psikolojiyi içimde ilaçsız nasıl yenebilirim çok yoruldumkizima bişey olur düşer canı acır acı çeker diye içim gidiyor istemsiz ağlıyorum sürekli bu durum 2 3 hafta sürüyor sonra normale dönüyorum ama yine denk geliyorum yine aynı kısır döngü gibi.
Ölümü hem manevi hem de tıbbi olarak araştırın konunun üzerine gitmek belki size ters etki yapabilir. İnançlı bir insan iseniz dua Edip kuran okumanız size iyi gelebilir ölüm öyle birşeydir ki nasıl öldüğün değil nasıl ruhunun çekildiği önemlidir senin bedenim diri diri yanarken yada paramparçaolurken Allah o ruhu bir uykudaymis gibi bir anda aliverir ki siz bunu uyku hali gibi hissedersiniz bedeninize olanlar size etki etmeyebilir ölüm de zaten bir uyku hali değil midir korkmayın Allah a sığınin dua edinMerhaba hatunlar benim bir derdim var maalesef
Canım çok geçmiş olsun gerçekten benim acı esigim çok düşüktür ama hiç kimsenin acı cekerek ölmesini istemem bu bir gerçek burda bazı hatunlar da anlattı aynı seninki gibi bir olayı o anın şokuyla hiç birşey hissedilmedigini anlattılar bu beni gerçekten çok rahatlattı canım çok teşekkür ederim desteğin için. Birşey soracağım o yarayı farkettiginde o an mi başladı acı hissi yoksa yine mi birşey hissetmedinSizinki ölüm korkusundan ziyade acı çekme korkusu.
Ani yaşanan ve trajik görünen olaylarda, vücudumuz yoğun adrenalin salgılar. Tek hedef hayatta kalmaktır. Ruh hafif sersemler. Bedenden uzaklaşmış gibi olur. Hissedilen korku ve panik acıdan ağır basar. Uçak kazalarında ölen yolcular, uçak düşüp bir yerlere çarptığı için ölmez. O anı yaşamazlar. Daha havada problem yaşandığı esnada kalp krizi geçirir pek çoğu. Kendi yaşadığım bir anıyı paylaşmak istiyorum. Bir gün, 12 saatlik bir yolculuğa çıkmıştım. Yolculuğun 3. Saatinde bindiğim otobüs kamyonla çarpıştı. Büyük korku ve panik yaşadım. Önde oturanlar ağır yaralandı. Bende önümdeki koltuğa şiddetli bir şekilde bir kaç kez çarptım. Sonra koltuğum devrildi, arkadaki yolcu da benim üzerime düştü. Neyse geleyim sadede. Hiç canım yanmıyor. Ama şoka girmişim. Kaza yaptığımız ilin otogarına başka bir araçla taşındık. Firma bize yeni otobüs kaldırdı üç saat kadar onu bekledik. Artı 9 saat yolculuktan sonra nihayet gideceğim yere vardım. Ama olayın şoku hala üzerimde. Gece oldu, pijamamı giymek için soyundum. O ne? Dizimin derisi rulo gibi soyulup bir kenara toplanmış. Diz kapağımın kemiği görünecek neredeyse ve ben onun acısını hissetmedim bile. Üstelik oturdum, kalktım, yürüdüm yara boyuna kot pantolonumun kumaşına sürtündü.
Ölüm korkusuna gelince, bir şaire sormuşlar ölümden korkuyor musun diye, şair şöyle cevap vermiş;
Ölümden niçin korkayım
Ben varken ölüm yok,
Ölüm geldiğinde ise ben çoktan gitmiş olacağım.
Evet canım doğru sabahtan beri bilimsel araştırmalara bakıyorum bu beni rahatlattı doktorun bana üstüne gitmelisin dediği şeyi ben yanlış anlamışım galiba bu karanlık korkusu gibi değil ki karanlıkta kalıp 2 saat bekleyeyim. Bana üstüne git diyince acı cekerek ölenlerin videosuna filan bak dedi sandımÖlümü hem manevi hem de tıbbi olarak araştırın konunun üzerine gitmek belki size ters etki yapabilir. İnançlı bir insan iseniz dua Edip kuran okumanız size iyi gelebilir ölüm öyle birşeydir ki nasıl öldüğün değil nasıl ruhunun çekildiği önemlidir senin bedenim diri diri yanarken yada paramparçaolurken Allah o ruhu bir uykudaymis gibi bir anda aliverir ki siz bunu uyku hali gibi hissedersiniz bedeninize olanlar size etki etmeyebilir ölüm de zaten bir uyku hali değil midir korkmayın Allah a sığınin dua edin
Beden bizim ortumuzdur önemli olan ruhumuz bizim ruhumuz amelimize göre çekildikten sonra bedenin ne önemi varki sadece dua et tövbe et Allahim merhametlidirEvet canım doğru sabahtan beri bilimsel araştırmalara bakıyorum bu beni rahatlattı doktorun bana üstüne gitmelisin dediği şeyi ben yanlış anlamışım galiba bu karanlık korkusu gibi değil ki karanlıkta kalıp 2 saat bekleyeyim. Bana üstüne git diyince acı cekerek ölenlerin videosuna filan bak dedi sandım
Beden bizim ortumuzdur önemli olan ruhumuz bizim ruhumuz amelimize göre çekildikten sonra bedenin ne önemi varki sadece dua et tövbe et Allahim merhametlidir
Yarayı farkettiğimde acımaya başladı. O ana kadar hiç bir şey hissetmedim.Canım çok geçmiş olsun gerçekten benim acı esigim çok düşüktür ama hiç kimsenin acı cekerek ölmesini istemem bu bir gerçek burda bazı hatunlar da anlattı aynı seninki gibi bir olayı o anın şokuyla hiç birşey hissedilmedigini anlattılar bu beni gerçekten çok rahatlattı canım çok teşekkür ederim desteğin için. Birşey soracağım o yarayı farkettiginde o an mi başladı acı hissi yoksa yine mi birşey hissetmedin